Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 septembrie 2024
Recomandări
Expoziția „Between Acts”, semnată de artista Oana Năstăsache - prima expoziție de artă abstractă găzduită de Galeria Meron, Cluj-Napoca
(Arte vizuale)
Galeria Meron, devine in perioada 13 septembrie - 9 octombrie prin expozitia „Between Acts”, scena unui dialog vizual, in care Oana Nastasache nu impune o poveste clara, ci ofera doar elementele esentiale - geometrii precise, contraste puternice - lasand loc fiecarui vizitator sa-si construiasca propria intelegere. Acest proces de „rezumare” a ideilor complexe prin simplitate creeaza o dinamica puternica, invitand privitorii sa devina parte din povestea lucrarii, sa reflecteze asupra urmelor lasate de om in lume, si sa descopere multiple straturi de semnificatie in fiecare act creativ.
Expozitia „Between Acts” curatoriata de catre Crina Ciocian depaseste simpla expunere de lucrari de arta, devenind o metafora a tranzitiilor si interactiunilor dintre forte vizuale aparent opuse. Fiecare lucrare a Oanei Nastasache reprezinta un moment efemer de expresie, in care structura geometrica si spontaneitatea gestuala creeaza un dialog perpetuu intre ordine si haos, control si libertate. Acest proces de „rezumare” a ideilor complexe prin elemente vizuale simple invita privitorii sa reflecteze asupra urmelor lasate de om in lume si asupra multiplelor straturi de semnificatie ce pot fi descoperite in fiecare „act” creativ.

Oana Nastasache sunt recunoscuta pentru modul in care imbina geometria riguroasa cu gesturile libere, explorand echilibrul delicat dintre ratiune si instinct, dintre stabilitate si miscare. Fiecare compozitie se transforma intr-un act independent de creatie, intr-o etapa intermediara aflata in continua evolutie si reinterpretare. Aceste momente de tranzitie reflecta dinamismul procesului creativ al artistei, in care formele rigide se contopesc cu gesturi energice, generand o atmosfera de tensiune si dialog.

Pentru mine, exprimarea ideilor complexe prin elemente vizuale simple este ca si cum ai rezuma o carte intr-o forma condensata. Pictura mea devine acel spatiu vizual deschis interpretarii, unde formele si culorile simple exploreaza subiecte complexe, precum urmele lasate de om in lume – descoperiri, teorii si istorie. Simplitatea nu inseamna sa spui mai putin, ci sa creezi loc pentru ca ceilalti sa completeze povestea.” - Oana Nastasache, artista.

Oana Nastasache

Fiecare lucrare din expozitie poate fi perceputa ca o etapa de tranzitie, capturand dinamismul si efemeritatea procesului creativ. Privitorii sunt invitati sa exploreze aceste momente si sa-si aduca propriile interpretari in fata compozitiilor. In loc sa ofere raspunsuri clare, lucrarile Oanei Nastasache stimuleaza o interactiune profund personala, transformand experienta vizuala intr-o calatorie introspectiva.

Crina Ciocian aduce o viziune unica asupra expozitiei, accentuand importanta dialogului intre structura precisa si spontaneitatea libera in arta Oanei Nastasache. Prin abordarea sa curatoriata, Crina Ciocian reuseste sa creeze un mediu care nu doar prezinta lucrarile artistului, dar si provoaca vizitatorii sa reflecteze asupra propriei lor experiente si interpretari. Expozitia „Between Acts” devine astfel un spatiu de intalnire si interactiune intre artist si public, intre control si spontaneitate.

Abstractizarea este un element esential in arta moderna si contemporana. Pictura abstracta, aparuta la inceputul secolului XX prin artisti vizionari precum Wassily Kandinsky, Piet Mondrian si Kazimir Malevici, a redefinit relatia dintre artist si realitate, respingand reprezentarile traditionale in favoarea formelor, culorilor si liniilor pure. Aceasta directie a devenit un mod profund de a exprima emotii, idei si stari interioare, fara constrangerea figurativului.
Astazi, arta abstracta continua sa fie un limbaj vizual universal, capabil sa depaseasca granitele culturale si temporale. Prezenta Oanei Nastasache in Meron Gallery a venit, asadar, in mod firesc, reflectand perfect aceasta conexiune cu spiritul inovator al noilor generatii.Crina Ciocian, curatorul Galeriei Meron

Crina Ciocian, curator Galeria Meron

Vernisajul expozitiei „Between Acts” va avea loc pe 17 septembrie 2024, incepand cu ora 18:00, la Meron Gallery din Cluj-Napoca. Intrarea este gratuita, iar expozitia va fi deschisa publicului pana pe 9 octombrie 2024. 

Pentru mai multe informatii despre expozitie si lucrarile prezentate, vizitati pagina Galeriei Meron: https://www.meron.coffee/category/gallery/.

***

Oana Nastasache (n. 1991, Galati) traieste si lucreaza in Cluj-Napoca, unde si-a desfasurat intregul parcurs academic la Universitatea de Arta si Design. A absolvit sectia de pictura in 2013 si a continuat cu studiile de master pana in 2015. In 2022, a obtinut titlul de doctor in arte vizuale.

***

Galeria Meron, aflata in inima orasului Cluj-Napoca, la parterul Palatului Blau Ullmann, cladire emblematica din categoria monumentelor istorice construita in 1910, dispune de o suprafata generoasa, cu vitraje impresionante si tavane inalte.
Cladirea a fost redata comunitatii in scopul promovarii artei si a artistilor, creand o atmosfera unica, un loc special unde cafeaua de specialitate (prin care este recunoscut astazi brandul Meron) si arta se intalnesc si se completeaza reciproc, aducand valoare comunitatii artistice si culturale din Cluj-Napoca.
Galeria poate fi vizitata in fiecare zi a saptamanii, iar accesul in cadrul galeriei este gratuit pentru vizitatori.

Parteneri care iubesc arta si o sustin: Meron, Meron Bakery.


Parteneri media: THE WOMAN Magazine, Radio Romania Cluj, TVR Cultural, Curatorial, Empower Art & Artists, Modernism, Cluj.com, IGLOO, The Institute, Media9, Haute Culture, Revista Atelierului, Via Cluj TV, Agentia de cArte, Happening.ro, Evenimentar, Ceasca de Cultura.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate