Vernisajul va avea loc pe 22 septembrie la ora 18:00, iar expozitia va putea fi vizitata de marti pana vineri intre orele 17:00 si 20:00 si in weekend intre orele 12:00 si 20:00.
12 opere ale lui Brancusi reprezinta puncte de plecare catre instalatia fotografica. Lucrarile fotografice au fost printate pe hartie de orez iar cea de-a 13 lucrare din instalatie, creata de artistul plastic Cristina Milea, reprezinta o perspectiva prezenta a operei Masa Tacerii, devenind totodata suport de expunere pentru celelalte 12 lucrari.
Denumita „Ecou si Tacere", aceasta instalatie sculpturala reprezinta o privire asupra relatiei dintre om si natura, explorand ritmurile diferite ale timpului si ale interdependentei tuturor organismelor vii. Lucrarea foloseste materiale ecologice si integreaza procese naturale, invitand la o discutie despre sustenabilitate si diversitate. Este o oportunitate de a medita asupra propriei vieti in contextul agitat al societatii contemporane, cautand echilibrul individual si armonia interioara prin respect si intelegere profunda a naturii, ca fundament al progresului autentic.
„Proiectul propune ca arta vizuala sa intareasca legatura dintre traditie si accesul la cultura. Intentionam sa initiem un proces de destigmatizare, de schimbare a prejudecatii dintre oamenii «normali» si oamenii «cu probleme». Suntem facuti din acelasi material si avem dreptul sa ne bucuram de cultura in egala masura, ba mai mult, dorim ca oamenii cu dizabilitati sa devina parte integranta si sa dobandeasca o voce prin intermediul acestui proiect.” - Alina Rotaru
Vanner Collective - Sa cunosti lumea
Sa cunosti lumea este un proiect de interventie culturala ce isi propune promovarea incluziunii persoanelor cu dizabilitati, a tolerantei si a diversitatii prin abordari interdisciplinare. Evidentiind rolul artei in abordarea temelor sociale si culturale urgente, proiectul devine un manifest pentru o societate mai incluziva si empatica.
Sa cunosti lumea este un proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
Proiectul este initiat de Vanner Collective.
Parteneri: Muzeul taranului Roman, Arcub, Galateca, The Institute.
Vanner Collective - Sa cunosti lumea
Vanner Collective - Sa cunosti lumea
Vanner Collective - Sa cunosti lumea
Vanner Collective - Sa cunosti lumea (c) Alina Rotaru
Vanner Collective - Sa cunosti lumea (c) Alina Rotaru
Vanner Collective - Sa cunosti lumea (c) Alina Rotaru
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
. |