Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 octombrie 2024
Recomandări
„Permanent World Encyclopedia” aduce împreună creativitatea și comunitatea la Craiova
(Arte vizuale)
Expozitia „Permanent World Encyclopedia”, un demers cultural de promovare a tinerei generatii de artisti la nivel national, deschisa saptamana trecuta la GLORIÆ Art Gallery. Craiova, a atras un numar impresionant de vizitatori.
Acest proiect cultural inedit, initiat de Arta Prezentului in parteneriat cu platforma editoriala Empower Artists, continua sa impresioneze, dupa un succes remarcabil la Resita. Curatoriata de Norbert Filep, expozitia reuneste lucrarile a optsprezece artisti tineri si emergenti, oferind vizitatorilor o diversitate de practici artistice, de la pictura la instalatii si formule audio-vizuale generate de AI.

Ne bucuram sa gazduim pana la inceputul lunii noiembrie expozitia „Permanent World Encyclopedia”, un proiect care coincide cu obiectivele si dorinta galeriei de a promova autenticitatea si libertatea creativa. In primele zile de la vernisaj am primit peste 700 de vizitatori, inclusiv o vizita din partea doamnei primar care ne-a onorat cu prezenta sa. Asteptam in continuare publicul sa descopere acest proiect initiat si organizat de Arta Prezentului in parteneriat cu Empower Artists. Curatorul Norbert Filep a facut o selectie excelenta cu lucrarile celor 18 tineri artisti. Trei dintre ei au origini craiovene si se mandresc sa expuna pentru prima data in orasul lor natal. Ne face placere sa vedem cum GLORIÆ Art Gallery devine un centru vibrant pe harta culturala nationala, un loc in care oamenii vin sa se conecteze, sa invete si sa se inspire unii pe altii.” — Gloria Berceanu, fondator GLORIÆ Art Gallery.

Angela Izvercian, initiatoarea proiectului, a subliniat importanta acestui demers: „Reactiile vizitatorilor au fost extrem de pozitive, ceea ce ma bucura enorm. Proiectul expozitional „Permanent World Encyclopedia” reuseste sa aduca impreuna artisti si iubitori de arta confirmand angajamentul, asumat prin cele doua platforme culturale Arta Prezentului si Empower Artists, de a conecta publicul cu artistii romani contemporani cu ei si de a facilita accesul la creatiile acestora. Arta contemporana este accesibila si, totodata, valoroasa. Incurajez publicul sa inceapa o colectie proprie, un demers ce se va dovedi a fi plin de sens si satisfactie. Descoperirea artei inseamna curiozitate, indrazneala si poate fi chiar un mod de a ne descoperi pe noi insine. Indiferent de gust, buget sau experienta, expozitia propune publicului o selectie de lucrari atent alese, evidentiind talentul artistilor romani.

Interior expozitie GLORIAE Art Gallery

Dupa Craiova, expozitia va fi prezentata la Muzeul de Arta din Brasov, iar expunerea finala va avea loc in inima capitalei, la Amzei Creative Corner din Bucuresti. „Permanent World Encyclopedia” devine astfel un demers cultural dedicat sustinerii noii generatii de artisti si apropierii publicului larg de arta contemporana care, la inceput, poate parea intimidanta si inaccesibila, a adaugat Angela Izvercian.

Artisti participanti: Roxana Ajder, Adrian Buda, Mihaela Coanda, Iulian Cristea, Calin Dumitrascu, Iuliana Hlihor, Dariana Ilie, Andrei Ispas, Ana Lupu, Andreea Mihalka, David Miholcsa, Moga Dan Marius, Ada Muntean, Oana Nastasache, Raluca Pavelescu, Iulia Puscasu, Daniel Semenciuc, Codrut Zele.

Interior expozitie GLORIAE Art Gallery

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 31 octombrie 2024. Intrarea este libera.

Adresa: GLORIÆ Art Gallery, str. Alexandru Macedonski, Nr. 49, Craiova.

Mihaela Coanda, nascuta la Craiova, a studiat pictura la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca (licenta si master). In lucrarile sale, Mihaela foloseste o paleta de culori neutre si pamantii, cu nuante pastelate fine, amintind de naturile statice ale artistului italian Giorgio Morandi. Nuantele predominante includ bej, verde, ocru si nuante de albastru deschis. Prin tuse delicate, ea subliniaza textura si forma, evitand detaliile coplesitoare, astfel incat privitorul sa se poata conecta cu esenta subiectelor sale.
In prezent, Mihaela locuieste si lucreaza intre Craiova si Cluj-Napoca.
https://artaprezentului.ro/artist/mihaela-coanda/

Calin Dumitrascu, artist de origine romana, s-a nascut in 1997 in orasul Craiova. A absolvit studiile de licenta si masterat la Universitatea de arta si Design din Cluj-Napoca, iar in prezent este doctorand in arte vizuale si cadru didactic asociat la aceeasi universitate. Acesta traieste si lucreaza in orasul Cluj-Napoca. Artistul se exprima prin intermediul picturii, folosindu-se de tehnici variate precum uleiul, tempera cu emulsie de ou sau encaustica. In picturile sale, naturi statice sau peisaje, utilizeaza o paleta cromatica restransa, dar si un limbaj minimalist. Prin acestea ofera o viziune la nivel micro si macro asupra lumii, o viziune de factura existentialista in care elementele ce compun imaginea devin sinonime cu fragilitatea si absurdul existentei umane.
https://artaprezentului.ro/artist/calin-stefan-dumitrascu/

Andrei Ispas (n. 1994, Craiova) este un artist vizual stabilit in Cluj-Napoca, unde isi desfasoara activitatea. Lucrarile sale, realizate pe baza fotografiilor si a memoriei, sunt mai mult decat simple reprezentari ale peisajelor sau interioarelor. Ele exploreaza spatii modelate de memorie personala sau colectiva, intr-o maniera lejera, dar profund influentata de pictura modernista timpurie. Ispas surprinde peisaje si scene din viata urbana si rurala romaneasca, figuri umane angrenate in activitati cotidiene, dar si natura mereu prezenta, creand o atmosfera care leaga totul intr-o unitate subtila. Tehnica sa variaza de la o cromatica vibranta si un stil expresiv pana la compozitii aproape monocromatice, invitand privitorul sa descopere detalii abstracte in fiecare lucrare.
Andrei Ispas continua sa exploreze teme de memorie, peisaje culturale si psihologia umana prin tehnici picturale care variaza in functie de continutul lucrarilor sale, fiind o prezenta activa pe scena artistica din Romania si din strainatate.
https://artaprezentului.ro/artist/andrei-ispas/

***

GLORIÆ Art Gallery, situata in centrul istoric al Craiovei, este un spatiu deschis si primitor, care si-a propus sa promoveze artistii locali si nationali, inclusiv studenti ai facultatilor cu profil artistic. Este un loc de intalnire, socializare si descoperire a artei care urmareste sa transforme atmosfera culturala locala si sa repozitioneze orasul pe harta culturala nationala.

***

Arta Prezentului (www.artaprezentului.ro) si Empower Artists (www.empowerartists.org), un proiect editorial lansat de Asociatia Culturala Empower Art & Artists, sunt platforme dedicate sprijinirii si promovarii artistilor vizuali romani. Empower Artists faciliteaza interactiunea dintre public si comunitatea artistica printr-o serie de cronici si interviuri cu artisti si specialisti in domeniu, iar Arta Prezentului ofera un canal necesar si util pentru promovarea si vanzarea creatiilor artistilor romani. Cele doua platforme urmaresc sa joace un rol esential in dezvoltarea si sustinerea scenei artistice din Romania.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate