Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Expoziție de sculptură: Retrospectivă Teudoru-Teofil Doagă în cadrul Festivalului Ion Dacian
(Arte vizuale)
Festivalul Ion Dacian concretizat intr-o saptamana dedicata iubitorilor de arta si cultura include in seara de 7 noiembrie vernisajul expozitiei „Retrospectiva”, o incursiune emotionanta in creatia si viata artistului Teudoru-Teofil Doaga. Expozitia include 32 de lucrari emblematice din creatia sculptorului ce vor ramane expuse in foaierul Teatrului pana pe 31 decembrie.
Vernisajul va insemna posibilitatea de a viziona in premiera lucrarile, chiar sub indrumarea autorului, intr-un captivant moment ghidat ce va dezvalui aspecte inedite ale procesului de creatie si semnificatii ascunse ale formelor expuse si va fi completat de un recital de muzica de camera sustinut de ansamblul cameral al elevilor Colegiului National de Muzica „George Enescu.”

Expozitia „Retrospectiva” este o celebrare a artei si dezvoltarii umane. Ea aduce in fata publicului lucrari reprezentative, care reflecta atat influente brancusiene, cat si propriile cautari si trairi ale artistului la varsta de 66 de ani. Tema centrala a expozitiei este evolutia emotiilor si a starilor umane, fiecare sculptura fiind o marturie a unei perioade din viata artistului. Printr-o abordare minimalista, Doaga reda profunzimea sentimentelor prin eliminarea detaliilor fizionomice, aducand in prim-plan trairi precum deznadejdea, visarea, fericirea si insingurarea.

Impartasirea emotiilor mele prin aceste sculpturi este un act de curaj si vulnerabilitate. Fiecare lucrare dezvaluie o parte din mine, o traire, o amintire. Sper ca privitorii sa regaseasca in ele nu doar povestea mea, ci si propriile lor stari si emotii.”, a declarat Teudoru-Teofil Doaga.

Teudoru Teofil Doaga

De-a lungul carierei sale, lucrarile lui Teudoru-Teofil Doaga au ajuns in colectii importante, atat in tara, cat si in strainatate, fiind apreciate de personalitati precum Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, si Nadia Comaneci.

Teudoru Teofil Doaga

Publicul este asteptat la vernisajul din 7 noiembrie, ora 19:00 pentru a descoperi universul creativ al unui artist ce imbina traditia cu modernitatea, oferindu-ne o perspectiva unica asupra complexitatii umane prin sculptura. Intrarea este gratuita, in baza unei rezervari efectuate pe Ticketstore.ro.

Teudoru Teofil Doaga

Nascut in 1958  in Asau, judetul Bacau, Teudoru-Teofil Doaga este un sculptor ce a contribuit la peisajul artistic romanesc prin opere ce imbina traditia cu simplitatea formelor moderne. Absolvent al Scolii Populare de Arta Bacau, sectia Sculptura, artistul s-a format sub indrumarea profesorului Dumitru Hutanu, care l-a introdus in tainele sculpturii brancovenesti si a celei contemporane.

Teudoru Teofil Doaga

Teudoru-Teofil Doaga s-a nascut in 1958 in Asau, judetul Bacau. A absolvit Liceul de Constructii, sectia Arhitectura, in 1978, urmand ulterior Scoala Populara de Arta din Bacau, sectia Sculptura, unde s-a specializat in sculptura brancoveneasca sub indrumarea profesorului Dumitru Hutanu. De-a lungul carierei sale, a participat la numeroase tabere de creatie, colaborand cu artisti renumiti precum Craita Mandra Vasile si Dumitru Garea.

Operele lui Teudoru-Teofil Doaga au ajuns in mainile unor personalitati, importanti oameni de afaceri si sefi de stat, cum sunt Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, si sportiva Nadia Comaneci. Sculpturile sale exploreaza complexitatea emotiilor umane, fiind caracterizate de o combinatie de influente clasice si minimalism modern, cu o puternica inspiratie brancusiana.

Teudoru Teofil Doaga

Programul complet al Festivalului ION DACIAN este urmatorul:

5 noiembrie ora 19:00  Tur Ghidat al teatrului, o ocazie perfecta pentru a descoperi secretele din culise – BILETE EPUIZATE

6 noiembrie ora 19:00 – lansare de carte Alexander Hausvater. Evenimentul va include si un moment artistic special, menit sa adauge un strop de magie serii.

7 noiembrie ora 19:00 - Expozitia Retrospectiva a lui Teudoru-Teofil Doaga, unde fiecare piesa spune o poveste unica. Evenimentul va include si un scurt moment artistic, imbinand vizualul cu performanta pentru o experienta si mai captivanta.

8 noiembrie ora 19:00, ritmurile vibrante ale serii "Tango Passion" ne vor purta in lumea pasionala a dansului, in cadrul intim al Operetei Lounge.

9 noiembrie ora 18.00  musicalul "Rebecca" – spectacol aflat in topul preferintelor publicului

10 noiembrie ora 19:00 – Premiera "Musical Evolution", un spectacol concert in premiera, o calatorie prin istoria evolutiva a musicalului, aducand pe scena momente de neuitat din opere celebre.

Teudoru Teofil Doaga - atelier

Pentru mai multe detalii despre spectacolele Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian, cat si despre stagiunea curenta vizitati site-ul teatrului: www.opereta.ro,
si sectiunea Opereta Lounge: https://www.opereta.ro/opereta-lounge/

Teudoru Teofil Doaga - Schita

Puteti achizitiona bilete pe: Ticketstore.ro sau la casa de bilete din blvd. Octavian Goga Nr.1

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate