Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 noiembrie 2024
1855 • Exploratorul britanic David Livingstone descopera Cascada Victoria, din Africa
1872 • Este înfiintata Academia Navala Mircea cel Batrân, din Constanta
1899 • Se naste Stefan Vencov, fizician roman (d. 1955)
1902 • Se naste Constantin Baraschi, sculptor roman (d. 1966)
1942 • Se naste Martin Scorsese, regizor american de film
1989 • Au loc manifestatiile anticomuniste ale studentilor din Praga, care au marcat inceputul Revolutiei de catifea
Recomandări
Ediția a treia a rezidenței New Draft a ajuns la final
(Arte vizuale)
New Draft #3, rezidenta de dezvoltare de scenarii de lunga durata din Romania, si-a incheiat si ultima etapa. Sesiunea de pitch in care au fost prezentate proiectele a avut loc la Apollo 111, in fata unor producatori, regizori si alti profesionisti din lumea filmului.
„Editia a 3-a a New Draft a ajuns la final. Am adunat sperante si emotii pentru cele 11 proiecte cat sa avem noi, ca organizatori si traineri, o strangere de inima la pachet cu bucuria unui final fericit. Procesul de dezvoltare a proiectelor continua si noi ne bucuram ca am putut sa le oferim un spatiu sigur si stabil timp de patru luni. Ideile care s-au asezat pe pagina (sub forma de treatment dezvoltat inca) sunt pe cat de puternice, pe atat de diferite. Speram ca pitchul si brosura de prezentare ce a plecat catre regizori si producatori sa le ofere autorilor sansa unor colaborari. Noi stim sigur ca o merita“, declara Craita Nanu, unul dintre trainerii programului.

new draft 3 pitch (c) claudiu popescu

Mai multe despre participantii la New Draft si proiectele lor:
 
Daniel Popa - de baza actor, dar cu experienta si in regia de teatru, film documentar si montaj, a lucrat scenariul primului sau lungmetraj. Bafta la Calarasi! este povestea unui actor devenit de nevoie profesor de actorie, care se vindeca de depresie cu ajutorul unor pusti din Calarasi pe care ii instruieste in arta pe care simte ca a ratat-o.

Cristian Dorobantu - regizor/scenarist si artist VFX, a dezvoltat primul sau proiect de lungmetraj de animatie: Bobo, o poveste pentru toata familia despre prietenia dintre un urs si o fetita ce traieste in satul invecinat cu padurea.

Andra Hera, regizoare si scenarista ce s-a facut remarcata odata cu scurtmetrajul Granite (2017), proiectat si premiat in festivaluri din toata lumea, a lucrat la Chemarea, lungmetrajul ei de debut, despre o mama decisa sa ajute o familie nevoiasa chiar cu pretul destabilizarii propriei familii.

Alin Boeru - regizor-scenarist cu multiple scurtmetraje la activ si proiecte de mini-serii sau lungmetraje in dezvoltare, dar si regizorul primului documentar despre Street Art din Romania, a dezvoltat Daca nu te uiti, nu se vede, o poveste despre constientizarea si gestionarea unei traume.

Razvan Oprescu / Ioana Turcan - co-regizori si co-scenaristi, fiecare cu scurtmetraje apreciate atat in tara cat si peste hotare, au lucrat Ductil, povestea unei fete ce merge sa-si viziteze tatal plecat la lucru pe santier, in Franta.
Rares Rosca, absolvent de inginerie aerospatiala ce s-a reprofilat pe scenaristica (a fost admis si la masterul de scenaristica in cadrul UNATC in timpul rezidentei), a lucrat la HotDog, un lungmetraj despre Teo, un tanar care incepe sa isi puna mari semne de intrebare despre viata si oamenii din spatele lumii corporate a Bucurestiului.

George ve Gänæaard si Horia Cucuta - co-regizori si co-scenaristi independenti ce au debutat in lungmetraj cu Clasat (marele premiu in cadrul sectiunii Ro Days la TIFF anul acesta), au lucrat Pauza in publicitate, a doua parte a trilogiei ”corporatiste” pe care o au in plan.

Lavinia Braniste - scriitoare si traducatoare, pentru a doua oara participanta la New Draft, a lucrat o noua adaptare dupa o povestire scrisa de ea. Sonet pentru Sir Bob este o poveste de mentorat in mediul universitar, despre cat costa un inceput de cariera si despre caracterul tranzactional al relatiilor dintre oameni.

Bogdan Drumea, regizor-scenarist, absolvent de master de scenaristica la UNATC, a lucrat la lungmetrajul Tinere sperante, o poveste de dragoste, pe teren si pe peluza, in timpul unui retur de campionat de fotbal.

Irina Hutu, scenarista si editor de scenarii, absolventa de master de scenaristica la UNATC, a lucrat la Tulbure, un indie despre un ultim weekend la mare pentru un grup de prieteni ce se credeau de nedespartit.

Stefania Maftei, absolventa de regie la UNATC, in prezent studenta la masterul de media studies de la Malmö University, a dezvoltat XXS, povestea cu inflexiuni fantastice a unei familii ce se confrunta cu faptul ca fiica lor cea mica sufera de anorexie.

In total, anul acesta, 50 de aplicanti din Bucuresti, Chisinau, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi si-au inscris proiectele la editia a treia a rezidentei New Draft. Trainerii New Draft au fost Ana Agopian (scenarista si regizoare de film, consultanta de scenarii), Craita Nanu (selectionera, curatoare de film si consultanta de scenarii) si Andreea Cristina Bortun (regizoare de film, dramaturga si manager cultural).
 
New Draft #3
Organizat de Control N si co-finantat de Asociatia Fondului Cultural National* (AFCN).
Parteneri: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” (UNATC) si Centrul National al Cinematografiei din Republica Moldova

* Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate