Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 noiembrie 2024
1843 • Ion Ghica a inaugurat cursul de Economie politica la Academia Mihaileana de la Iasi
1864 • Este înfiintat prin decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul National de Antichitati din capitala
1940 • Ion Antonescu, seful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin, adeziunea României la Pactul Tripartit
1991 • Freddie Mercury anunta public ca are SIDA; a murit a doua zi.
Recomandări
Accelerator. Artă în spațiul public se încheie cu 2 lucrări de artă în spațiul public, produse de Albert Kaan și Mihai Savin
(Arte vizuale)
Artistul Albert Kaan va prezenta lucrarea sa, „The Vessel”, printr-un performance care va avea lor pe 13 noiembrie 2024, in intervalul orar 17:00-18:00, la Lidl Otopeni, Calea Bucurestilor 52, Otopeni 075100. Doua zile mai tarziu, artistul Mihai Savin va incheia seria de lucrari de arta in spatiul public din cadrul proiectului, printr-un performance al lucrarii sale, intitulate „Obraznicia Pamantului”.
Performance-ul va avea loc la Iasi, pe 2 trasee:
* Traseul 1: ora 13:30 (CUG), Str. Valea Adanca - Str. Prof Nicolae Bucur - Str. Stefan Dimitrescu;
* Traseul 2: ora 15:30 (BUCIUM), Str. Constantin Pop - Str. Grigore T. Popa.

Mihai Savin: „Performance-ul propune o interogatie etica privind prioritatile sociale, folosind o reproducere din beton a Cuminteniei Pamantului ca motor alegoric al intrebarii: este moral sa finantam nevoile superioare cand cele fundamentale raman neimplinite?
Instalarea rotilor pivotante serveste atat scopului alegoric (productia performativa), cat si celui conceptual (cu privire la obiect), considerand conditia nomada si statutul de marfa a artei moderne (confirmata de istoria domeniala a lucrarii reproduse). Impingerea sa pe strazile neasfaltate din Iasi devine un gest performativ care problematizeaza alocarea resurselor publice intr-o societate cu nevoi fundamentale nesatisfacute.


Albert Kaan: „The Vessel” face parte din seria mea continua, “Liminal Spaces”, care exploreaza conceptul de existenta intre lumi. In timpul explorarilor mele urbane si naturale, transport forme si siluete de LED-uri, cautand locuri in care pot crea naratiuni efemere. Aceasta lucrare se concentreaza asupra ideii ca o masinarie este o punte de traversare catre noi realitati. Cladirea abandonata devine o scena temporara, o nava scheletica ocupata de noi personaje si naratiuni. Locuind pentru scurt timp in acest spatiu, imi propun sa transform cladirea intr-o platforma de explorare imaginativa, introducand noi personaje si povesti.”


Albert Kaan, Roxana Morar, Dumitrita Razlog, Ioana Rusu si Mihai Savin sunt cei 5 artisti emergenti selectati in luna aprilie pentru a participa in proiectul Accelerator. Mentorat si arta in Spatiul public.

Remintim ca lucrarile de arta in spatiul public produse de artisti sunt: „Braiding Grounds” – arista Roxana Morar (Baia Mare), „Digging for an Indefinite Future” –  artista Dumitrita Razlog (Navodari), „Ce incape intr-o valiza” – artista Ioana Rusu (Iasi), „The Vessel” – artist Albert Kaan (Otopeni) si „Obraznicia Pamantului” – artist Mihai Savin (Iasi).

Editia curenta a Acceleratorului a fost dedicata exclusiv domeniului de arta in spatiul public. Etapa de prezentare a lucrarilor, pe care o finalizam acum si care marcheaza finalul proiectului, a fost precedata de o sesiune complexa de mentorat, ale caror teme au fost personalizate si adaptate acestei practici.
Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), implementat de Asociatia Culturala Eastwards Prospectus si are o durata de 8 luni (aprilie-noiembrie 2024).
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
 
***
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Infiintata de peste 8 ani, Asociatia Culturala Eastwards Prospectus (ACEP), promoveaza, prin proiecte culturale sau educative, arta contemporana la nivel national si international. Prin seria de programe ACCELERATOR, ACEP sustine artistii emergenti in drumul si dezvoltarea carierelor lor, oferindu-le oportunitati de invatare inspirate din abordarea si practicile locale si din strainatate. De asemenea, ACEP si-a propus sa intensifice proiectele de formare si dezvoltare a publicurilor prin actiuni organizate in Bucuresti si in tara, online si offline, in care publicul intelege, se regaseste si se conecteaza cu arta contemporana.
Concret, Asociatia Culturala Eastwards Prospectus a derulat 4 editii ale programului Accelerator. Mentorat si productie pentru artisti emergenti, cu finantare din surse publice diverse, care a sustinut dezvoltarea carierelor a 40 de artisti emergenti prin oferirea de cunostinte de la experti consacrati in domeniul artei contemporane, resurse pentru productia de lucrari de arta si contexte de expunere in multiple orase din Romania.

ACEP a atras fonduri pentru productia de lucrari de arta; a organizat peste 35 de expozitii offline si online; a coordonat o interventie urbana a artistei Tania Mouraud, desfasurata simultan in 9 orase; a sustinut participarea artistilor in cadrul unor targuri internationale de arta, 25 la numar, si a dezvoltat proiecte pentru copii si angajatii din companii interesati de arta contemporana. Astfel, prin programele implementate de ACEP, arta contribuie la dezvoltarea individuala si colectiva – facand ceea ce a facut dintotdeauna – a catalizat evolutia societatii.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate