Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 noiembrie 2024
1843 • Ion Ghica a inaugurat cursul de Economie politica la Academia Mihaileana de la Iasi
1864 • Este înfiintat prin decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul National de Antichitati din capitala
1940 • Ion Antonescu, seful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin, adeziunea României la Pactul Tripartit
1991 • Freddie Mercury anunta public ca are SIDA; a murit a doua zi.
Recomandări
Modele și inițiative în antreprenoriatul artistic colectiv din România - explorări digitale
(Arte vizuale)
Proiectul de cercetare si documentare „Antreprenoriat artistic colectiv” isi propune sa cartografieze modele de initiative, ateliere, studiouri, structuri de creatie colectiva din Romania. Proiectul, implementat de Asociatia MAIA in parteneriat cu platforma Formare Culturala si cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, dezvolta o platforma interactiva care faciliteaza accesul la prezentari si resurse documentare si promoveaza colaborarea interdisciplinara in domeniul artistic.
Proiectul evidentiaza evolutia statutului artistului creator, de la incadrarea istorica in nomenclatorul meseriilor ca artist-lucrator in industrie sau artist-decorator, la formele contemporane de organizare profesionala prevazute in recenta Ordonanta de urgenta privind Statutul Lucratorului Cultural Profesionist.

Proiectul se concentreaza pe colaborarea interdisciplinara intre artele contemporane, antreprenoriat si industrie - industrii culturale si creative. Accesul artistilor la infrastructura industriala faciliteaza realizarea unor coproductii artistice, generand noi forme de estetica si raspunzand unor nevoi specifice de consum cultural.

Proiectul are o abordare curatoriata a prezentarilor materialelor documentare, accesand si procesand surse diverse, multe dintre acestea fiind dificil accesibile publicului larg. Rezultatul acestui proces este o platforma digitala care reuneste o prezentare sectoriala, cu surse de documentatie istorica recenta.

Proiectul urmareste dezvoltarea si diversificarea publicului interesat de domeniile artelor contemporane. Prezentarile indica un interes crescut pentru fenomenele specifice care intersecteaza nisele culturale, in special in contextul extinderii retelelor de comunicare globale.

Platforma este accesibila pe diverse dispozitive, de la smartphone-uri la computere, asigurand accesul la continut cultural relevant, inclusiv in zone geografice cu acces limitat la evenimente culturale fizice sau ateliere de artisti si creativi.

Proiectul doreste sa fie de interes si pentru studenti si cadre didactice din mediul academic vocational, precum si publicul cultural interesat de influentele artelor romanesti in alte domenii culturale si chiar industriale.

Detalii si resurse proiect aici https://formareculturala.ro/antreprenoriat-artistic-colectiv/












Producator: Asociatia MAIA
Parteneri: Formare Culturala, Asociatia Assamblage, Romania Traditiilor Creative, Nod Makerspace, Modernism.ro, Illy Romania

Proiect cultural cofinantat de Administratia Fondului Cultural National

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate