Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Bucharest Dance Hack 2025, rezidența ce explorează legătura între tehnologie și dans - înscrieri deschise până pe 31 decembrie
(Arte vizuale)
EU Dance Hack, proiectul  ce propune un concept de lucru transdisciplinar si exploreaza intersectia dintre dans si tehnologie, continua in 2025 la Bucuresti, dupa iteratiile care au avut loc in acest an in lunile mai in Oulu, Finlanda si noiembrie in Budapesta, Ungaria. Continuandu-si misiunea de a lucra colectiv la idei noi, Bucharest Dance Hack va avea loc intre 7 si 11 aprilie 2025.
In pregatirea acestui eveniment, un apel international este deschis pana pe 31 decembrie 2024, la care pot aplica atat artisti new media, cat si programatori, designeri, muzicieni si dansatori interesati sa aiba o experienta colaborativa, cu accent pe intersectia  dintre corpi in miscare si tehnologie .

Facand parte dintr-un proiect mai amplu initiat de TaikaBox (Finlanda) si realizat in parteneriat cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) si Developing Art (Romania), Dance Hack-ul din Bucuresti reprezinta o oportunitate unica pentru cei care doresc sa isi asume provocari creative alaturi de alti participanti cu idei similare, pentru a explora viitorul artelor performative.

Conceptul acestei rezidente propune un spatiu sigur pentru explorare in care participantii vor lucra impreuna pentru a experimenta tehnologia intr-un context performativ, ghidati de mentori cu experienta. Tema este axata pe relatia dintre dans si tehnologie si pe procesul de integrare a celor doua. În cadrul rezidentelor precedente, in experienta performativa au fost integrate diferite elemente digitale, precum senzori, proiectii si peisaje sonore interactive, muzica live si inteligenta artificiala.

Bucharest Dance Hack, la fel ca rezidentele ce l-au precedat, implica o doza mare de spontaneitate in comunicare si colaborare si incurajam participantii interesati sa aplice cu deschidere si interes pentru a dezvolta noi puncte de contact si metodologii, in loc sa propuna idei si proiecte deja existente. Aceasta rezidenta este despre a colora in afara liniilor, despre a experimenta si a gasi idei noi, mai degraba decat a finaliza un puzzle. Aduceti-va curiozitatea si haideti sa exploram impreuna scenarii pentru viitor.”, transmite echipa Developing Art.


Apelul pentru participanti va fi deschis pana la 31 decembrie 2024, la ora 23:59 (EET) iar cei interesati sunt invitati sa completeze formularul de inscriere in care sa incarce un portofoliu si o scrisoare de intentie (preferabil o inregistrare video sau audio) si sa aiba un cont Google functional pentru gestionarea usoara a fisierelor anexate. Procesul de selectie se va desfasura in luna ianuarie, iar rezultatele vor fi anuntate prin e-mail, pana la mijlocul lunii februarie 2025.

Bucharest Dance Hack isi propune sa fie un eveniment accesibil si incluziv, astfel incat parintii care intentioneaza sa calatoreasca insotiti de copii sa poata participa. De asemenea, participantii cu nevoi speciale sau responsabilitati de ingrijire sunt bineveniti sa se inscrie, iar organizatorii vor face tot posibilul sa ofere resursele necesare pentru participarea lor.
Participantii selectati vor primi o remuneratie si diurna atat pentru perioada rezidentei, cat si pentru zilele de calatorie, precum si acoperirea cheltuielilor de cazare si de calatorie. EU Dance Hack este dedicat sustenabilitatii mediului, asa ca este esential ca participantii sa ajunga la destinatii folosind calatoria lenta si rute alternative - nu este permisa calatoria cu avionul!

Bucharest Dance Hack 2024 este realizat de TaikaBox (Finlanda) in parteneriat cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) si Developing Art (Romania) si este cofinantat de Uniunea Europeana si Oulu Culture Foundation Oulu2026.


DEVELOPING ART

Developing Art este o organizatie culturala cu sediul in Bucuresti. Din 2017 a dezvoltat un numar mare de proiecte interdisciplinare care acorda prioritate dansului contemporan, mixed media, educatiei si cercetarii si artelor vizuale. Unul dintre obiectivele principale ale organizatiei este de a contribui si de a dezvolta bune practici in procesele de lucru cultural. Co-fondatorii si membrii Developing Art sunt activi pe scena artei contemporane, lucrand atat in contexte nationale, cat si internationale.
developingart.org 

TAIKABOX

TaikaBox este o importanta organizatie nord-europeana de dans/tehnologie, care se concentreaza nu numai pe furnizarea de concepte noi in dansul digital si augmentat, ci si pe dezvoltarea de noi metode pentru implicarea comunitatii si de sustenabilitatea in sectorul cultural. În calitate de initiatori ai conceptului Dance Hack in Finlanda din 2016, TaikaBox trateaza acest proces in profunzime, dedicandu-se in acelasi timp creatiei de arta durabila prin calatorii lente, sisteme online inovatoare si compensarea amprentei de carbon. Cu sediul in Oulu, Finlanda, fac parte din programul Capitala Europeana a Culturii in 2026.
taikabox.com

CENTRAL EUROPE DANCE THEATRE

Progresist. Stilat. Contemporan. CEDT este una dintre cele mai inovatoare companii de dans din Ungaria. Piesele repertoriului lor unic lupta in directia actualitatii si reflectivitatii. Ei au ales limbajul divers al dansului contemporan pentru a incita concentrarea asupra problemelor care apar in viata de zi cu zi si pentru a formula raspunsuri la provocarile pe care le pun. CEDT, asa cum este anuntat in numele sau, se angajeaza sa fie legat de o anumita regiune geografica; Bazinul Carpatic si regiunea sa definesc nu numai zona principala de functionare, ci si o lume unica a miscarii si alegerii temelor.
cedt.hu

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate