Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Akram Khan Company la Întâlnirile JTI, Kaash - “spectacolul care a zguduit lumea”
(Arte vizuale)
Una dintre legendele dansului contemporan, Akram Khan, cel care marturisea ca pana si mintea lui danseaza, va veni la Bucuresti la cea de-a saisprezecea editie a intalnirilor JTI. Akram Khan Company va sustine pe 8 si 9 mai, incepand cu orele 20:00, spectacolul „Kaash“, pe scena Salii Mari a Teatrului National.
 
Este vorba despre noua versiune, care a avut premiera internationala anul trecut. Cand a fost lansat initial, in 2002, Kaash (cuvantul hindus pentru „daca”) a fascinat deopotriva publicul si criticii. Un spectacol care „a zguduit lumea”, titra "The Daily Star", in timp ce "Times of London" sublinia „expresivitatea superb sincronizata", iar Daily Telegraph nota inspirat: "Kaash te face sa tremuri de emotie". "The Guardian" a vazut Kaash ca pe o explorare a Universului in 55 de minute, caracterizandu-l pe Akram Khan drept o „stea intunecata a dansului”. 

”(…)Kaash ocupa un loc foarte special in inimile noastre. Noua trupa, formata din cinci artisti internationali, va revarsa o alta lumina si energie asupra piesei, focalizata pe forma fizica si precizie, ceea ce, cred, inca are o mare relevanta in 2014” , declara Akram Khan despre noua versiune a spectacolului.
Dupa cum explica artistul, “zei hindusi, gauri negre, cicluri temporale indiene, creatie si distrugere” au reprezentat punctele de plecare pentru Kaash, continuand incercarea de a cladi punti intre dansul contemporan si forma dansului clasic indian Kathak.
 
In doar paisprezece ani, Akram Khan Company a ajuns una dintre cele mai inovatoare companii de dans din lume. Compania are o prezenta internationala majora si se bucura de turnee care se adreseaza multor culturi de pe intregul glob. Akram Khan a obtinut numeroase premii internationale de dans, ca de exemplu Premiul Olivier, in anul 2012. Artistul este in prezent profesor la Universitatea de Arte din Londra, colaboreaza cu Teatrul Sadler’s Wells din Londra, Grenoble din Franta si, de asemenea, cu festivaluri importante din intreaga lume.
 
Inaugurate in anul 2000, de celebra companie de balet "Bejart Ballet Lausanne", intalnirile JTI  au gazduit dansatori, coregrafi si companii de balet celebre: Nacho Duato si Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco, Vortice Dance Company, Maria Pagés si Sidi Larbi Cherkaoui.
 
Evenimentul intalnirile JTI este organizat si in acest an de Fundatia Art Production, beneficiind de consilierea artistica a Silviei Ghiata.
Va asteptam la intalnirile JTI!
 
Biletele se gasesc in reteaua Eventim (magazinele Orange , Vodafone, Germanos, Domo, librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

KCJeanLouisFernandez042


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate