Suntem cei care au in grija acest loc pe care mii, sute de mii sau poate chiar milioane de oameni il stiu si-i poarta numele prin lumea larga. Suntem in Sibiu, in inima Ardealului, acolo de unde in ultimii ani se da tonul la cultura. Si ne place sa fim seriosi si sa cunoastem cat mai multe! Ne place sa aducem si sa intretinem cultura! Ne place!
Reusim asta datorita unui liant pe care il pretuim fara vreo retinere. Acela este omul. Pretuim oamenii care iubesc Muzeul ASTRA! Din respect pentru public, venim an de an cu evenimente dinamice, interactive si cu o abordare constructiva. Din respect, nu ne permitem sa (va) plictisim! De aceea, in 2015 avem un program special prin care vrem sa facem din Muzeul ASTRA un ,,must have” pentru public. Iata si de ce!
Muzeul ASTRA impreuna cu Consiliul Judetean Sibiu readuc in prim plan o serie de evenimente indragite si cunoscute in tara si in strainatate. De aici nu vor lipsi Targul National de Jucarii, Festivalul National al Traditiilor Populare, Targul Creatorilor Populari din Romania, ``Ziua Iei”, Olimpiada ”Mestesuguri Artistice Traditionale”, Targul International Frumos. Ceramic. Folositor, ASTRA Film Festival s.a. . Concret, sunt actiuni unde oricine poate sa participe si sa se distreze, dar sa si plece acasa cu un obiect de folos.
Avem expozitii de fotografii (,,Sibiul in alb negru. Fred Nuss”, ,,Traditii populare din Okinawa”), unde sunt expuse publicului vizitator peste 200 de ilustrate realizate in Sibiul anilor `70 si in perimetrul cultural-traditional al arhipeleagului japonez. Urmeaza ,,Noaptea Muzeelor”, un eveniment care va aduce lumina (la propriu!) in Muzeul in aer liber printr-un spectacol organizat in premiera.
In plus, din vara pana in toamna, week-end de week-end, in Targul de tara din Muzeul in aer liber, punem in scena evenimentul interactiv ,,Gradina si peisaj in satul traditional”. Teoretic, dar mai ales practic, in acest loc vor fi scoase la lumina vechiile traditii din ograda bunicilor. Spre exemplu, orice vizitator poate sa vina la Muzeu si sa invete cum se cultiva o ceapa cu sute de ani in urma, dar si sa gateasca pe un cuptor cu vatra! Astfel, vizitatorii vor fi partasi la programul de valorificare a patrimoniului culinar romanesc organizat aici de Muzeul ASTRA.
,,Scoala in satul traditional”, asa se numeste un alt program dinamic, marca Muzeul ASTRA. La scoala din Ticera, monument functional in Muzeul in aer liber, vor fi organizate frecvent ateliere de tesut, olarit si pictat. De asemenea, aici elevii si profesorii din zilele noastre pot sa afle cum se tineau lectiile cu peste o suta de ani in urma (scris pe tablite cu creta, numaratori manuale, banci din lemn etc.).
Nu uitam aici sa mentionam faptul ca in Muzeul in aer liber se poate petrece in orice perioada a anului un sejur de unde nu lipseste (chiar) nimic! Avem doua locatii unde se pot servi mancaruri traditionale, pregatite (vorba`ceea) mai ceva ca la ,,mama acasa”, dar dispunem si de trei spatii de cazare. Ca sa profitam din plin de linistea unica, dar si de peisajul din Muzeu, organizam plimbari cu sania sau trasura in functie de anotimp.
Peste 150 de profesionisti, angajati ai Muzeului ASTRA, lucreaza indeaproape ca sa duca la bun sfarsit toate aceste proiecte in care rolul principal il joaca originalitatea, linistea, frumosul, valorile, traditiile si istoria. Cine vrea sa se aboneze la tot ce va insemna Muzeul ASTRA in 2015, o poate face! Pretul unui abonament nu trece de 80 de lei. Abonamentele sunt disponibile la casieriile Muzeului.
Detalii tarife:
-abonament anual familie – 80 lei/ an
-abonament anual individual adulti – 60 lei/ an
-abonament anual individual pensionari- venit lunar > 1000lei - 30 lei/ an
-abonament anual individual pensionari - venit lunar intre 700 si 1000 lei - 25 lei/ an
-abonament anual individual pensionari - venit lunar < 700 lei - Gratuit
-abonament anual individual elevisistudenti - 20 lei
. |