Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 aprilie 2024
Recomandări
Bucharest Art Week 2015‚ sub semnul Râsului şi al Uitării
(Arte vizuale)
Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane anunta cea de-a doua editie a Bucharest Art Week (BAW), care se va desfasura anul acesta in perioada 9 – 16 octombrie la Bucuresti – cel mai important eveniment anual din Romania de anvergura internationala, dedicat artelor vizuale contemporane, accesibil si destinat publicului larg.
Sapte zile de manifestari artistice in diferite spatii din intreaga capitala vor intregi imaginea culturala a Bucurestiului sub tema LAUGHTER and FORGETTING / RAS si UITARE propusa de curatorul general Olga stefan (Elvetia), pornind de la cartea omonima a renumitului scriitor ceh Milan Kundera.
 
Ne propunem sa devenim, in timp, unul dintre cele mai vizibile evenimente artistice din regiune. Bucharest Art Week doreste sa transforme capitala Romaniei intr-un etalon al culturii in tranzitie din tarile central si est-europene”, a declarat Nona Serbanescu, organizatorul BAW si presedinta Asociatiei pentru Promovarea Artelor Contemporane, la conferinta de presa de joi, organizata cu sprijinul ArCuB.
         
Este o preocupare mai veche a mea, de a conecta publicul general cu arta contemporana de cea mai buna calitate - fara compromisuri valorice”, a adaugat organizatoarea BAW.         

Anul acesta, Bucharest Art Week va beneficia de selectia a zeci de artisti consacrati din Romania, Bulgaria, Cehia, Franta, Germania, India, Israel, Polonia, Ungaria si SUA.

Tonul editiei din 2015 va fi dat la deschiderea oficiala din 9 octombrie. Urmatoarele sase zile vor gazdui o serie de evenimente, cuprinzand instalatie, sound design, video, foto, screening-uri de film, performance-uri, conferinte-dezbateri - oferind variatiuni pe temele prezente in lucrarea lui Kundera: memorie, durere provocata de ras, relatia dintre viata publica si privata, deceptia rezultata din relatiile interumane.

Bucharest Art Week este un proiect initiat de Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane cu sprijinul partenerilor: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel”, Uniunea Artistilor Plastici, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Institutul Polonez,  Institutul Balassi, Institutul Goethe, Centrul Cultural Ceh. Protocolul evenimentului este asigurat de Domeniile Samburesti si Aqua Carpatica.

Program curatorial Bucharest Art Week 2015

9 Octombrie:  Bucharest Art Week Opening
Artisti participanti:  Esther Shalev-Gerz (Franta), Dor Guez (Israel),  Clemens Von Wedemeyer (Germania), Stefan Sava (Romania), Dan Acostioaei (Romania), Vlad Petri (Romania), Agnieszka Polska (Polonia), Sarah Sweeney (SUA), Nedko Solakov (Bulgaria), Felix Gonzales-Torres(SUA), Himali Singh Soin (India), Sophie Calle (Franta) , Katharina Seda (Cehia), Hito Seyerl (Germania).
Saptamana continua cu: eveniment Dan Perjovschi; screening-uri (semnate de Oana Giurgiu (Romania), Lynn Hershman Lesson (SUA), Stefan Haupt (Cehia), Mihai Andrei Leaha (Romania); performance-uri (prezentate de Xandra Popescu si Larisa Crunteanu, Alex Fifea, Gianina Carbunariu, Mihaela Dragan); expozitie a grupului Kinema Ikon; Restaging Fotomobil ( expozitie de arhiva, curator Laszlo Ujvarossy); conferinte-dezbateri (invitati: curatori, istorici si critici de arta, artisti).

logo-tema


Despre Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane
Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane (APAC) a fost infiintata in anul 2010 cu scopul de a promova si sustine artistii din sfera artelor contemporane vizuale si performative, in demersurile lor creative si accesul publicului la arta contemporana de calitate. 
In paralel cu infiintarea si gestionarea centrului cultural Independent 84 (2011 - 2012) si a spatiului multifunctional ART HUB (2013), APAC a initiat si a organizat in 2010 si 2011 Programul Visual Support, in 2012 si 2013 Programul GrowArt (incluzand proiectele GrowArt Talks, GrowArt Camp Sfantu Gheorghe si Licitatia de arta contemporana GrowArt), seriile de debateri cu caracter artistic si social si cursurile ART HUB Lectures. APAC organizeaza, incepand cu 2014, proiectul cultural international Bucharest Art Week.

Despre Bucharest Art Week 
Bucharest Art Week este cel mai important eveniment de anvergura internationala din Romania dedicat artelor vizuale contemporane, accesibil si destinat publicului larg. Structurat in jurul nevoii de experiment, schimb cultural si dialog intre artisti din tari europene, dar nu numai, fiecare editie a proiectului va aborda o tema de interes social si va avea ca invitat un curator general din tara sau din strainatate. Tema primei editii a fost Orase, Granite si Atitudini. 
Prin anvergura manifestarilor sale, Bucharest Art Week doreste sa integreze capitala Romaniei in traditia celorlalte mari orase europene precum Berlin, Basel, Viena, Budapesta, Lisabona sau Londra, care au instituit si promoveaza deja saptamanii ale artei.
Bucharest Art Week este conceput ca o platforma anuala care sa faciliteze si sa incurajeze schimbul si dialogul cultural intre artistii romani si straini. 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate