Tot in acelasi spatiu generos, va asteptam sa continuam impreuna aventura filosofiei pentru copii de la 4 la 8 ani, cu o noua tema, numita Cu alte cuvinte. Un week-end special va asteapta pe 23 si 24 mai cand va propunem un program de educatie creativa prin muzica si miscare, numit Muzeul vibreaza, ce se desfasoara la Muzeul George Enescu.
Si, nu in ultimul rand, le propunem celor mai mici prieteni ai nostri o aventura in lumea teatrului nonverbal, avand ca tema tot natura, numit Joc in verde si conceput impreuna cu amicii nostri de la Artelier D.
Dar aceasta nu e totul! Pentru ca ne-am propus sa va insotim si in vacanta o vreme, va invitam intr-o Tabara urbana in centrul Bucurestiului timp de doua saptamani, aflata anul acesta la a doua editie si gazduita de scoala Zeppelin Schule.
1.Atelierele de filosofie pentru copii, tema lunii mai fiind Cu alte cuvinte
Astazi Andrei a spus:
-Sanziana nu vorbeste niciodata. Poate ca nici nu exista de-adevaratelea!
Uite, asa se vede cat de mult greseste el! S-ar putea sa nu vorbesc mult, dar gandesc tot timpul!
Daca la primele doua teme am abordat subiecte precum curajul si frica, sufletul si mintea, de data aceasta atelierele de filosofie pentru copii va propun o tema legata de cuvinte, unde vom vorbi despre puterea acestora, despre relatia lor cu gesturile si cu gandirea, despre cuvinte frumoase si cuvinte care provoaca teama sau despre cat de importante sunt ele.
Pretextul discutiei noastre va fi nuvela Sanziana, de Matthew Lipman, una dintre primele carti de filosofie scrise special pentru copii si tradusa in limba romana in anul 1993, alaturi de o alta nuvela a aceluiasi autor, numita Ruxi. Discutia dintre copii si educator va fi completata de diverse jocuri si activitati in care cuvintele sau lipsa lor vor fi principalele protagoniste. De asemenea, la finalul atelierului, fiecare copil va inventa propriul limbaj folosindu-se de litere, semne, pictograme sau desene mai elaborate.
Programul de desfasurare:
- sambata, 16 mai 2015, ora 10,30 – pentru copii de 6-8 ani;
- duminica, 31 mai 2015, ora 10,30 – pentru copii de 4-6 ani.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/cu-alte-cuvinte/
2.Atelierul de ierburi cu Iulia Iordan, autoarea cartii Calatorie printre ierburi si lumina
Un atelier de inceput de vacanta din si despre natura. Atelierul se adreseaza intregii familii care va fi antrenata in jocuri si activitati avand ca subiect lumea plantelor. Calatorie printre ierburi si lumina, editata la Editura Cartea copiilor in anul 2012, este o carte interactiva, avand ca personaje o fetita, un catel si plante obisnuite intalnite peste tot, cum sunt papadia, trifoiul, patlagina etc. Personajele descopera o lume de poveste chiar de sub talpile noastre prin intermediul jocurilor si a povestioarelor. Atelierele, sustinute chiar de autoarea cartii, se doresc a fi o continuare a povestii din carte prin integrarea intregii familii in poveste. Copiii vor realiza pe parcursul activitatilor, impreuna cu parintii, desene si un minierbar, iar la sfarsit vor primi in dar un saculet cu seminte numai bune de plantat in ghiveci sau in curte.
Programul de desfasurare:
- sambata, 6 iunie 2015, ora 10.30 – pentru familii cu copii de la 4 la 8 ani;
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ateliere-de-ierburi/
3.Atelierul din copac, pentru familii cu copii de la 4 la 8 ani
Atelierul din copac este un nou tip de atelier prin intermediul caruia va invitam sa descoperiti lumea fascinanta a padurii fiind, in acelasi timp, si un atelier preambul la cartea Luli si casuta din copac, de Iulia Iordan, in curs de aparitie la Editura Cartea copiilor. In cadrul atelierului, copiii sunt invitati pe de o parte sa exploreze senzorial lumea copacilor: frunze, scoarta, radacini, rasina, crengute, seminte, muguri, diverse esente de lemn etc. Pe de alta parte, copiii vor fi introdusi intr-o lume cu povesti vechi despre plop si salcie, vor participa apoi la jocuri de grup prin care vor afla despre fragilitatea ecosistemului padurii, vor compara propriile amprente cu cele ale arborilor, vor afla despre copacul vietii si, in functie de vreme, impreuna cu intregul grup, vor observa lumea vie a copacilor din Parcul Kiseleff, care se afla in apropierea locului de desfasurare a atelierului, Seneca Anticafe.
La partea de atelier, copiii vor realiza casute din hartie de agatat in copaci si mici ierbare cu pui de corcodus, adusi chiar din gradina lui Luli. Inainte de plecare, fiecare copil va agata un gand bun in “pomul vietii”, adus de organizatori special pentru acest lucru.
Programul de desfasurare:
- sambata, 9 mai 2015, ora 10,30 – pentru familii cu copii de la 4 la 6 ani;
- sambata, 30 mai 2015, ora 10,30 – pentru familii cu copii de la 6 la 8 ani;
- sambata, 13 iunie 2015, ora 10,30 – pentru familii cu copii de la 4 la 6 ani.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/atelierul-din-copac/
4.Joc in verde, spectacol de teatru nonverbal pentru copii de 1-3 ani
Asociatia Da’DeCe si ArtelierD anunta cu bucurie spectacolul de teatru pentru familii cu copii de 1-3 ani, Joc in verde, care se desfasoara in zilele de sfarsit de saptamana in sala Grupul pentru Dialog Social, oferita cu generozitate de Green Hours (Calea Victoriei, nr. 120).
Organizatorii cred cu convingere in beneficiile pe care le are teatrul la cele mai mici varste. Este demonstrat faptul ca experienta de spectator a copiilor mici le dezvolta acestora abilitatile cognitive, emotionale, sociale si creative, stimulandu-i de o maniera uimitoare si profunda. Cu aceasta convingere in minte, spectacolul s-a nascut din ganduri, trairi, obiecte, sentimente, curiozitate, uimire si speranta.
Nu doar natura, ci si obiectele din gradina sunt pentru copil un prilej de descoperire a lumii: prin sunete, forme, culori. Cu cat sunt mai simple si mai naturale, cu atat lucrurile indeamna mai mult la joc si stimuleaza mai complex creativitatea, mai ales primavara, cand cerul si pamantul vibreaza, iar gradina inverzeste. Cu gandul la innoirea naturii si la jocul copiilor, s-a creat un Joc in verde. In gradina spectacolului sunt materii si obiecte care de-abia asteapta sa se transforme. Sticle, rondele de lemn, o franghie groasa si una subtire, boabe de fasole si picaturi de apa, o panza uriasa si un cos de nuiele, flori si fluturi de hartie – toate capata viata in mainile unei fete curioase si jucause. Atat de bine se joaca ea in gradina, incat nici nu simte cand a trecut timpul si s-a facut ora de culcare!
Spectacolul este regizat de Daniela Miscov, iar interpreta unica, prietena jucausa a copiilor, este actrita Ana Maria Calita.
Programul de desfasurare:
- duminica, 10 mai 2015, ora 18,00;
Va rugam sa reveniti din cand in cand pe site-ul nostru pentru a afla datele urmatoarelor reprezentatii.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/joc-in-verde/
5.Muzeul vibreaza, la Muzeul George Enescu, pentru familii cu copii de la 2 la 6 ani
Va propunem un nou program educativ la Muzeul George Enescu: activ, vesel, creativ: Muzeul vibreaza. Cum acest loc deosebit are inca atat de multe povesti fermecatoare, va asteptam in vibrantul spatiu al muzeului pentru un program de educatie prin muzica si miscare creativa, organizat de echipa de educatori Da’DeCe impreuna cu muzicieni. Activitatile propuse sunt potrivite pentru intreaga familie, astfel copiii si parintii se vor juca creativ prin miscare, se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu din cadrul muzeului ce amintesc de copilaria compozitorului, prin intermediul muzicii si miscarii creative vor afla despre viata si opera acestuia, vor invata cum isi pot face propriile lor instrumente muzicale sau ce fel de sunete scot acestea. Programul este sustinut de un educator de muzeu si un muzician (pianist sau flautist) si contine jocuri amuzante care ii familiarizeaza pe copii cu diferite timbruri ale sunetelor, cu instrumente si familiile lor si cu modul de functionare a orchestrei.
Programul de desfasurare:
-sambata, 23 mai 2015, ora 10,00 – pentru familii cu copii de 2-3 ani;
-duminica, 24 mai 2015, ora10,00 – pentru familii cu copii de 4-6 ani.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/muzeul-vibreaza/
6.Tabara urbana de vara, gazduita de scoala Zeppelin Schule, pentru copii de la 5 la 7 ani
Asociatia Da’DeCe va propune pentru inceputul vacantei de vara o tabara urbana chiar in centrul orasului pentru copiii de la 5 la 9 ani, la scoala Zeppelin Schule. Suntem la a doua editie a acestui tip de tabara de vara si promitem sa fie cel putin la fel de frumos ca anul trecut. Tabara dureaza doua saptamani, de luni pana vineri, de la ora 9 la ora 17. in fiecare zi, pe langa gustare, masa si jocuri diverse, le vom propune copiilor cate doua activitati educative principale: una de dimineata, mai elaborata, alta dupa amiaza, mai relaxata. Dintre atelierele propuse zilnic copiilor, enumeram doar cateva: ateliere de teatru Kamishibai, ateliere de benzi desenate, ateliere de filosofie pentru copii, atelier de apicultura, atelier de ierburi etc.
Mai multe detalii, inclusiv calendarul de activitati pe zile, informatii despre echipa de educatori si despre inscrieri, pe site-ul nostru:
http://www.asociatiadadece.ro/program/tabara-urbana-de-vara/
. |