Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Psychologie c’est moi
(Știință)
Pentru mine, psihologia are o semnificatie profund umana. Psihologia mea are un suflet cognitiv, un creier afectiv, o claritate rara a perceptiei vizuale, o capacitate inedita de a simti parfum de magnolii izvorand chiar din miezul sinapselor.
Psihologia mea are substanta daruirii de stari de spirit nobile, in care ceasul ticaie in verde dintr-o inima de bambus. Este curioasa sa descifreze continuri inscrise, pe un grafic al devenirii autodidacte, intre minim doua elemente, doua domenii, doua profesii, doua specializari ce difera prin denumire, istoric, paradigme, localizari geocritice, geografice.

Pentru ca, in fapt, ceea ce le apropie e cu adevarat esential de aflat, de investigat, de documentat. Psihologia mea are preocupari, aspiratii, idei distincte, pentru ca indrazneste sa vada litere acolo unde unii ii impun  tabele, grafice, coloane, siruri numerice. Si-atunci, ma intalnesc cu Psihologia nu doar in Psihologie, ci si in literatura, teatru, jurnalism, armonii sonore. Stiu si simt ca nucleul meu celular are un PSI ADN, de aici si personalitatea psihologizanta si tendinta de a gasi orizonturi creative in permanenta, mai cu seama cand  prefigurez o dilema. Psihologia este fiinta mea, acel alter ego fidel, cu fibre emotionale, fiintiale, psiho-afective si psiho-rationale impreuna. Psihologia mea nu poarta reperele geografice ale unei/unor cladiri si nici nu are varsta de 3, 5 sau 8 ani, atat cat insumeaza perioada strict cronologica a studiilor de licenta, master, doctorat. Pe care nu le exclud. Insa, aceasta fiinta -Psihologia- are varste simultane in care anii poarta seva literaturii, lumini si culori terapeutice in intalnirea cu profilele atipice de dezvoltare. Si nu in ultimul rand, intalnesc psihologia si in ipostaza sa de mediator in fata imperfectiunii omenesti. Mai stiu ca transcende rangul si rangurile pentru ca nu o definesc, ci mai degraba o acuta constiinta justitiara.
Recurenta logosului "psihologie"  in randurile scrise anterior si in cele ce vor urma, are la baza intentii de bun augur. Cum este anuntarea unei eveniment frumos la care veti putea participa saptamana viitoare, in intervalul 21-24 mai: 
CONFERINTA STUDENTEASCA DE PSIHOLOGIE –E-TEAM (Editia a V-a si, totodata, prima Editie Nationala a evenimentului). Va adresez, asadar, invitatia de a audia si/sau de a va implica in activitatile specifice editiei 2015.

Asociatia E-team Psychology, Iasi, in colaborare cu Facultatea de Psihologie si stiinte ale Educatiei, din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi organizeaza in perioada 21-24 mai 2015, CONFERINTA STUDENTEASCA DE PSIHOLOGIE –E-TEAM (Editia a V-a- prima Editie Nationala a evenimentului)

Evenimentul este adresat tuturor studentilor la psihologie indiferent de an, ciclu de studii sau specializare, dar si tuturor celor interesati de acest domeniu. Acestia se pot inscrie la sesiunea de comunicari stiintifice, cu sau fara lucrare.

Tema acestei editii este "Stres si rezilienta psihologica". Unul din invitatii speciali ai acestei editii este prof. univ dr. Andrei C. MIU din cadrul Cognitive Neuroscience Laboratory a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei - Universitatea Babes-Bolyai, Cluj.

Programul conferintei include sesiuni de comunicari stiintifice, prezentari, dezbateri tematice si workshop-uri sustinute de specialisti  din toate diverse domenii ale psihologiei (clinic, organizational, judiciar, psihologia transporturilor etc.)
Detalii despre modalitatea de inscriere, taxe si programul conferintei puteti afla aici: https://confstudpsiho.wordpress.com/
 

11148848_743837699066008_8311423395036818311_o


Asociatia E-team Psychology s-a infiintat ca un grup de cercetare individual in anul 2005, in cadrul Facultatii de Psihologie si stiinte ale Educatiei (Universitatea “Alexandru Ioan Cuza din Iasi), obtinand statut legal in anul 2011. Pe parcursul celor aproape 10 ani, studentii au avut ocazia sa se implice in numeroase proiecte stiintifice ce vizeaza: construirea si validarea de probe psihologice, organizarea de evenimente stiintifice, participarea la parteneriate cu organizatii din sfera serviciilor sociale si economice, actiuni care au drept scop promovarea, apararea si sprijinirea intereselor profesionale si sociale ale studentilor de la Facultatea de Psihologie. Din decembrie 2011, E-team este membru al USR – Uniunea Studentilor din Romania.

10155208_743837939065984_6547707944299318209_n


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate