Asociatia Many Colors in parteneriat cu Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti” Mogosoaia, va invita sa participati la workshop-ul de turnare a bronzului. Atelierul se adreseaza publicului de toate varstele, propunandu-ne sa redescoperim impreuna tehnologiile arhaice de turnare a bronzului.
Atelierul isi propune sa recupereze prin intermediul experimentelor de turnare a metalelor, tehnicile si materialele utilizate in epoca bronzului. Acest proces nu este doar interesant si amuzant pentru contemporani, ci si un prilej de descoperire a unor mici secrete, de intelegere a trecutului si poate de o noua abordare a utilizarii acestora in viitor. In cadrul atelierului vor fi realizate statuete, podoabe si arme mici din bronz.
Este o provocare interesanta sa lucram doar cu uneltele si tehnicile trecutului si poate chiar ceva in plus; deoarece repetatele incercari te ajuta sa re-descoperi mici secrete ale meseriei, sa fii mai atent la detalii, sa ajungi in final sa cunosti mai mult, sa recuperezi o farama de trecut si sa o redai apoi celor prezenti.
Workshop-ul este realizat in cadrul proiectuluicultural Fatetele Hiperconectivitatii /The Facets of Hyperconnectivity. Manifestarea de anul acesta presupune si o expozitie tematica de sculptura si instalatie monumentala, care se poate vizita in Lapidariu si in spatiul exterior al palatului. Intrarea este libera.
Artistii participanti la expozitie sunt: Adrian Moise, Arcadie Rusu, Catalin Oancea,
Darie Dup, Dragos Neagoe, Flavia Lupu, Frantz Galo (Franta), Gabriel Brojboiu, Georgiana Cozma, Ileana Oancea, Ioana Marchidan, Irinel Moldoveanu, Radu Dragomirescu, Marina Antoniu si Vlad Basarab. Curator Simona Antoniu.
Proiectul “Fatetele Hiperconectivitatii” este finantat prin Granturile SEE 2009-2014,
Programul PA17/RO13 – Promovarea diversitatii ?n cultura si arta ?n cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) in Romania. Grantul este oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.
. |