Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Workshop Videodance | Simona Deaconescu
(Arte vizuale)
Dupa un prim laborator de dance film, seria atelierelor DIMAP (Directii Inovatoare in Multimedia si Arta Performativa) continua cu un workshop intensiv in care corpul, spatiul si timpul vor fi folosite ca ustensile creative in realizarea de video instalatii. In timpul atelierului cursantii isi vor dezvolta propriile idei legate de felul in care corpul lor raspunde la senzatii si stimuli din lumea exteriora, fiecare cursant fiind incurajat sa descopere lucruri noi despre propriul corp si posibilitatile lui motrice, prin improvizatie si exercitii de compozitie.
Principalul mediu de operare va fi arta video, participantii dobandind cunostinte de baza despre cum sa lucreze cu un aparat de filmat, cum sa editeze o filmare si ce suprafata de proiectie este potrivita pentru materialul rezultat. Pe parcursul atelierului vor fi expuse si experimentate tehnici de compozitie interdisciplinare, cu precadere studiul miscarii in raport cu miscarea aparatului de filmat, procedee de selectie si amplificare a unor segmente de miscare, dinamica si ritmul elementelor care fac posibila o astfel de compozitie, traseul de la concept la materializarea conceptului, asocieri si disocieri ale corporalitatii cu sunete si texte, suprapunerea de planuri si alterarea perspectivei.

Alaturi de Simona Deaconescu veti elabora lucrari video in care corpul este in prim plan, impactul vizual fiind augmentat prin folosirea unor metode de post-procesare video, explicate si testate in timpul sesiunilor de curs.  Atmosfera workshop-ului este bazata pe experimentare si descoperire, avand un ritm alert si jucaus, ghidand participantii spre a gasi o cale de explorare bazata pe intuitie si recontextualizare. Lucrarile vor fi filmate si editate live in timpul cursului. Instalatiile realizate vor fi lucrari de grup, sfarsitul atelierului culminand cu realizarea unei expozitii videodance la WASP-Working Art Space and Production.

Participantii sunt incurajati sa se miste fie in fata, fie in spatele camerei de filmat!

Cursul este coordonat de Simona Deaconescu. Exercitiile de montaj si prelucrare sunet sunt realizate sub indrumarea editorului Alex Gheorghe.
Program:  22-28 iunie | 19:00-22:00
*pe 28 iunie va avea loc prezentarea publica

Cine poate participa?
Atelierele sunt adresate performerilor si creatorilor din zona artei performative (dans, teatru, papusi, performance etc.), a artei vizuale si a muzicii, deopotriva studentilor si artistilor emergenti. Cursul este deschis pentru persoanele autodidacte, fara studii de specialitate, dar care vor sa experimenteze sau sa se specializeze printr-un sistem alternativ de formare profesionala.

Nr. de participanti: maxim 20
Taxa: 450 RON / 300 RON (studenti)

Organizatorii pun la dispozitia cursantilor aparatura necesara desfasurarii cursurilor si prezentarilor finale (camera de filmat, aparatura de inregistrare sunet, lumini, aparate de video proiectie, trepied, computer si soft destinat editarii materialelor) precum si accesul la mediateca. Filmarile se vor realiza cu Sony AX100 iar editarea se va face in Final Cut Pro, folosind un Macbook Pro. Cursantii pot aduce la cursuri aparatura proprie, precum alte camere de filmat si computere cu precizarea ca programul de montaj este compatibil numai cu sistemul Macintosh.

dimap2


Simona Deaconescu (nascuta in1987) este fondator ul si directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, alaturi de care creeaza spectacole, filme de dans si instalatii performative. Este absolventa a Facultatii de Coregrafie din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica <<I.L. Caragiale>> Bucuresti si a Facultatii de Regie de Film si TV din cadrul Universitatii Media Bucuresti. in anul 2014 primeste bursa danceWEB, oferita de reteaua Life Long Burning in cadrul ImpulsTanz Festival Vienna, avându-i ca mentori pe Chris Haring si David Wampach. A participat la numeroase traininguri in tara si in strainatate fiind interesata de tehnici de dans care implica asumarea riscurilor pe scena, compozitie intermedia, sunet si dans. in 2013 initiaza o serie de spectacole, sub forma unor camere virtuale, care pun dansul intr-o ecuatie liniara cu tehnologia, operând cu muzica live pe scena, animatii generative interactive si grafica video. Primele doua spectacole din aceasta serie sunt <<0001_Fabrica de Vise>>, realizat in parteneriat cu CNDB  si <<0002_Birdville>>, co-produs de 4Culture, WASP si Battery Dance Company New York. in 2013 realizeaza filmul de dans <<Silent Places>> alaturi de directorul de imagine Oleg Mutu. Lucrarile realizate de Simona au fost prezentate in cadrul Romanian Dance Showcase(RO), eXplore Dance Festival #9 (RO), Linia de Productie – Fabrica de Pensule (RO), Downtown Dance Festival New York, Loikka Dance Film Festival (FN), Festivalul Filmului European (RO), International Screendance Festival (SUA), Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA), Ammutinamenti Film Festival (IT), Leeds International Film Festival (UK), POOL – Internationale TanzFilmPlattform (DE), FEMCINE 5 (Chile), Bestias Danzantes (Chile). Silent Places a obtinut <<Honorable Mention Award>> la San Francisco Dance Film Festival (SUA) si a fost selectat in cele 10 filme promovate in turneul international organizat de Oklahoma Dance Film Festival (SUA).
Din 2010 organizeaza in mod constant cursuri de dans contemporan in Bucuresti sub forma de module si workshop-uri, sustinând ocazional ateliere de dans la Cluj si Budapesta. in 2015 dezvolta in cadrul GROWASP un program de formare interdisciplinara si descoperire personala sub numele de D.I.M.A.P. (Directii Inovatoare in Multimedia si Arta Performativa) organizând laboratoare de video dance si co-prezentand filme de dans selectate in cele mai importante festivaluri de profil din lume. Simona se implica activ in dezvoltarea dansului contemporan din România si a artelor conexe, pâna in anul 2013 coordonand proiecte precum ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans si ALT-Concurs National de Coregrafie. In 2014 initiaza si coordoneaza alaturi de 4Culture si WASP proiectul Platforma X, un program de rezidente si expozitie new media. In prezent Simona lucreaza la realizarea unui nou performance, camera numarul trei din proiectul serial inceput in 2013 si urmeaza sa filmeze un dance film in toamna.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate