Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Quick Realities | prezentare finala a atelierului de videodance
(Arte vizuale)
Coregraful si regizorul Simona Deaconescu, coordoneaza in aceasta saptamana un workshop intensiv in care corpul, spatiul si timpul sunt folosite ca ustensile creative in realizarea de video instalatii. Atelierul face parte din initiativa DIMAP (Directii inovatoare in multimedia si arta performativa), parte integrata a GROWASP, un program de formare profesionala in domeniul Artelor Performative Contemporane lansat de WASP in aceasta primavara.
Se lucreaza intensiv cu tehnici de compozitie interdisciplinare, cu precadere studiul miscarii in raport cu miscarea aparatului de filmat, procedee de selectie si amplificare a unor segmente de miscare, dinamica si ritmul elementelor care fac posibila o astfel de compozitie, traseul de la concept la materializarea conceptului, asocieri si disocieri ale corporalitatii cu sunete si texte, suprapunerea de planuri si alterarea perspectivei. Principalul mediu de operare este arta video, participantii dobandind cunostinte de baza despre cum sa lucreze cu un aparat de filmat, cum sa editeze o filmare si ce suprafata de proiectie este potrivita pentru materialul rezultat. in fiecare zi, cursantii sunt incurajati sa descopere lucruri noi despre propriul corp si posibilitatile lui motrice, prin improvizatie si exercitii de compozitie. 
Atmosfera workshop-ului este bazata pe experimentare si descoperire, avand un ritm alert si jucaus, ghidand participantii spre a gasi o cale de explorare bazata pe intuitie si recontextualizare. 
Instalatiile realizate sunt lucrari de grup.

Participantii la atelier: Adela Mihai, Corina Tatarau, Corina Sandru, Crina Petrescu,  Loredana Badica, Silva Schmidt, Denis Bolborea
Coordonatorul atelierului: Simona Deaconescu. Exercitiile de montaj si prelucrare sunet sunt realizate sub indrumarea editorului Alex Gheorghe.

Accesul la expozitie este liber. Insalatiile ruleaza nonstop Duminica, 28 iunie, in intervalul 17:00 – 22:00.
______________________________________________________________________________

Atelierul face parte din GROWASP, un program de formare profesionala in domeniul Artelor Performative Contemporane lansat de WASP in aceasta primavara.

GROWASP - Ground for Research and Education cuprinde workshop-uri, invitati speciali, prezentari periodice, sesiuni de feedback, oportunitati de formare in strainatate, rezidente artistice si acces la productii nationale si internationale, intr-un format special ce isi propune sa traseze noi perspective tinerilor artisti cu sau fara studii de specialitate, in dorinta de a-i introduce in contextul international al performance-ului contemporan, oferindu-le sesiuni de pregatire in domenii care nu sunt accesibile in sistemul de educatie institutional.

GROWASP 2015 curpinde laboratoare de dance film, real time composition, notiuni de interdisciplinaritate, compozitie muzicala experimentala, dans contemporan cu influente jazz si hip-hop, cursuri de miscare care mizeaza pe o invatare organica - Feldenkrais, Klein Technique, Contact Improvisation si Ashtanga Yoga.

11660396_10205610132947522_826420154_o


Participantii in cadrul GROWASP - Ground for Research and Orientation vor beneficia, pe durata desfasurarii atelierelor la care se inscriu, de WASPer PASS, ce include:

- access la spectacolele prezentate la WASP, in baza rezervarilor si in limita locurilor disponibile | detalii despre programul WASP:http://waspmagazine.com/calendar/
- acces la mediateca WASP (arhiva video, publicatii, carti si reviste de dans si arta contemporana) 
- acces la Media Lab, dotat cu aparatura de inregistrare audio si video, calculator si soft pentru editare video (pentru participantii inscrisi la D.I.M.A.P).

Detalii despre GROWASP: http://waspmagazine.com/category/growasp/.
Un proiect cultural finantat de AFCN.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate