Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Încep înscrierile în proiectul european DIGIPUB - practică plătită pentru studenți în domeniul editorial și consiliere în carieră
(Viață)
Studentii si masteranzii interesati de o cariera in domeniul editorial se pot inscrie, incepand cu 1 septembrie, in proiectul cu fonduri europene DIGIPUB. Proiectul ofera un program integrat de stagii de practica platite in cele mai importante edituri din Romania si de orientare si consiliere in cariera, avand ca scop facilitarea tranzitiei de la studiile universitare la viata activa pentru 160 de studenti si masteranzi ai institutiilor de invatamant superior din regiunea Bucuresti-Ilfov.
 
“Competente digitale pentru piata editoriala in era publicatiilor electronice” – DIGIPUB, ID 156046, este un proiect implementat de Asociatia Editorilor din Romania alaturi de Universitatea din Bucuresti si Diastasi Training and Consulting Services. 

Proiectul, implementat intre iulie si decembrie 2015, beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”. 

Informatii complete despre proiect si inscriere pot fi gasite pe site-ul www.digipub.ro.

Stagiile de practica platite se vor desfasura in perioada octombrie-noiembrie 2015 in unele dintre cele mai mari edituri din Romania. Fiecare participant care finalizeaza stagiul de practica va primi o subventie in valoare de 10 lei/ora, iar cei mai implicati si motivati 25 dintre studenti vor avea ocazia de a desfasura o vizita de studiu in Grecia la finalul stagiului de practica. 

Proiectul reprezinta o oportunitate pentru studenti de a-si dezvolta aptitudinile de munca prin insusirea de notiuni si competente practice din mediul editorial, cum ar fi: procesul general de lucru, principii si etape ale editarii unei carti (redactare, corectura, tehnoredactare, etc.), drepturi de autor, marketing si PR. 

De asemenea, pentru studentii implicati in proiect vor fi organizate 8 sesiuni de consiliere profesionala de grup si 160 de sesiuni de consiliere individuala. 

Digipub


-----

Asociatia Editorilor din Romania este una dintre cele mai importante asociatii profesionale ale editorilor din tara, avand reprezentativitate la nivel national. AER reuneste editori din toate domeniile de interes cultural, in prezent avand 58 de membri si 2 membri afiliati in toata tara. in 2010 fondeaza, impreuna cu Uniunea Editorilor din Romania, Federatia Editorilor din Romania, afiliata un an mai tarziu la Federatia Editorilor din Europa. AER are experienta in derularea de proiecte cu finantare europeana. 

Parteneri:

Universitatea din Bucuresti este una dintre cele mai importante institutii de invatamant superior si de cercetare din Romania, cu 150 de ani de existenta si un solid prestigiu national si international. Misiunea Universitatii din Bucuresti este de a oferi tinerilor romani si straini o formare de nivel european in domeniile stiintelor exacte, stiintelor naturii, stiintelor sociale si umane, de a produce idei noi si de a reevalua stadiul actual al cunostintelor in toate aceste domenii. Astfel, Universitatea din Bucuresti se afirma ca o universitate de cercetare avansata si de predare, aflata pe prima pozitie in ierarhizarea universitatilor, realizata de catre MECTS in 2011. Universitatea Bucuresti a fost si este implicata, in calitate de solicitant sau partener, in numeroase proiecte cu finantare POSDRU.

Diastasi Training and Consulting Services este o companie din Grecia cu experienta vasta in consilierea si orientarea in cariera inclusiv a studentilor, fiind una dintre companiile cele mai prestigioase din tara de origine. Avand drept beneficiari intreprinderi, institutii si organizatii specializate in proiecte europene, Diastasi a implementat, de-a lungul timpului, numeroase studii de evaluare a nevoilor educationale..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate