Ce s-ar intampla daca ai descompune o secunda din viata ta in nanosecunde? Este posibil sa-ti lasi gandurile suspendate in spatiu si timp, calatorind cu viteze diferite in directii aleatorii?
Aftertaste este un spectacol instalatie in care corpul devine neformat, destratificat si dezarticulat, alcatuit din milioane de particule in continua miscare, lasand o impresie de eterna reintoarcere. Poate fi harta unui delir, un spectacol fara inceput si fara sfarsit, construindu-se si deconstruindu-se neincetat.
Doua dansatoare intr-o supra-realitate guvernata de reguli aleatorii se depersonalizeaza, lasand memoria colectiva sa circule inainte si inapoi, una catre alta si amandoua catre aparatele de captat sunet. Informatia este generata si transformata la infinit. Ca sa reuseasca sa vada lumea trebuie sa opreasca lumea.
Simona Deaconescu este un coregraf emergent cu studii in dans si regie de film. in 2014 a primit bursa danceWEB, oferita de reteaua Life Long Burning. Este directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001|Fabrica de Vise” si “0002|Birdville”, filmul de dans “Silent Places”, Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform si co-producator al Plaformei X. Simona este interesata de tehnologia corpului in miscare, dezvoltand programe interdisciplinare de formare profesionala ca D.I.M.A.P. (Directii inovatoare in multimedia si arta performativa) in cadrul GROWASP si dezvoltandu-si in mod constant propria metoda si tehnica de dans (the floating body), ca pedagog pentru profesionisti si amatori. Spectacolele sale au fost prezentate in Bucuresti, Cluj, Craiova, New York si Istanbul, iar filmul de dans “Silent Places” a fost proiectat in peste 20 de festivaluri din Europa, SUA si Asia.
Coregrafie: Simona Deaconescu
Suport dramaturgic: Krõõt Juurak
Sound Design: Denis Bolborea
Compozitie vizuala: Carmen Tofeni
Performeri: Simona Dabija, Diana Spiridon
Producator: Tangaj Dance Collective
Co-producatori: 4Culture, WASP-Working Art Space and Production
Aftertaste face parte din proiectul cultural Camera 0003_Linii de fuga, co-finantat de AFCN (Administratia Fondului Cultural National) si finantat in cadrul Programului cultural EsTI BUCUREsTI, prin ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti.
Biletele se pot achizitiona din reteaua www.iabilet.ro, la pretul de 20 lei.
. |