Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Desmărginire - Matei Enric @Galeria de artă contemporană SIGNUM
(Arte vizuale)
“In somewhat greater perspective of time
You are practically non-existent
So reach through the angry crimson of this dawn
To my eternal star field domain.”
Interface To God - Thorns.

Fiecare nou teritoriu pe care il parcurgem, fie si ipotetic, se reflecta ca intr-o oglinda in sinele nostru, si ne ajuta sa ne desmarginim. Sa incercam pentru o clipa sa ne imaginam ca nu suntem ancorati pe vecie in aceasta lume, ca putem sa parcurgem acest Univers pana unde timpul si spatiul inceteaza sa existe. Sa incercam sa ne imaginam ca reusim sa parasim galceava vesnica a acestei lumi, ca ne eliberam de barierele propriei noastre firi, de spirala existentei, acest carusel al bucuriei si suferintei. Daca ridicam privirea intr-o noapte senina tot cerul isi deschide bratele largi pentru a ne imbratisa. Poate ca intregul Univers este un Abis. Un hau deasupra capetelor noastre. Constientizandu-l, se va reflecta in noi.
Expozitia mea este o expozitie de peisaje. Un itinerariu de mii de ani lumina al altor lumi ce prind contur in mintea mea. Imagini surprinse de catre sondele spatiale sau de telescopul spatial Hubble devin  motive abstractizate ale picturilor mele. Un Univers unde forte monumentale contracta si dilata spatiul si timpul. Pasim impreuna dincolo de firesc si cunoscut, parasind conventiile ce ne ajuta sa supravietuim, in locuri unde nu exista nici suferinta, nici bucurie, nici viata, nici moarte, nici zero, nici infinit. Iar daca privim inapoi vom ramane impietriti ca sotia lui Lot. Ni se va releva cat de mici suntem in acest ansamblu si cat de meschine sunt toate lucrurile noastre. Si unde suntem noi? Unde este acel punct pierdut in spatiu numit Pamant? Ce importanta mai au acum pasiunile noastre, dorintele noastre, toate aceste lucruri in care investim atata energie si in jurul caruia se invarte toata existenta noastra? Ce importanta mai are toata istoria vazuta de la o distanta de 70000 mii de ani lumina? Desertaciunea desertaciunilor , toate sunt desertaciuni. (Ecl 12:8)
Poate ca prin acest itinerariu in Abis vom privi mai detasat aceasta lume, capatand o perspectiva mai clara asupra locului nostru in Univers si a propriei noastre existente.

Afis-Desmarginire-FB-New

Matei Enric (www.mateienricart.wordpress.com), nascut in 1978, traieste si lucreaza in Bucuresti. intre expozitiile recente la care a participat, mentionam: expozitia personala Ardere de tot la Sala „Constantin Brancusi” a Palatului Parlamentului, expozitia personala Solve et Cogula la Galeria Alchemia (curator Madalina Mirea),  expozitia Agapa (curator Francois Launay), expozitia Identitati la Institutul Francez din Bucuresti (curator Armelle de Saint Dezauzie), a cincea editie a EU Open House – Ambasada Romana din Washington si Biblioteca din Cleveland Park (SUA) in 2011,  expozitia A Symphony of Symbolism la Agora Gallery (New York, SUA) in 2008 si expozitia personala Gotic de la Galeria La Perne (curator Cosmin Nasui). 

Inner-Core


Le-Devoreur


Morning-Spring


Galeria de arta contemporana SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lunga serie de initiative de sustinere a artei, intreprinse de Academia de Studii Economice din Bucuresti, de-a lungul primului sau secol de existenta. Deschisa intr-un remarcabil spatiu de expunere si avand un profil axat pe arta abstracta si conceptuala, Galeria gazduieste expozitii de pictura, grafica, sculptura, instalatie, fotografie si video, precum si alte evenimente conexe.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate