Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
"Un minut de dans sau UF!!!" de Gigi Caciuleanu@Teatrul Mic, 27 si 28 Oct. 2015
(Arte vizuale)
La cererea publicului, Gigi Caciuleanu Romania Dance Company va prezenta din nou „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”, pe 27 si 28 octombrie, la Teatrul Mic, orele 20.00.
Primele reprezentantii au avut loc la inceputul lunii septembrie, in cadrul Festivalului International George Enescu, si au fost sold-out. 

Gigi Caciuleanu a dansat pe scena pe care a debutat cu 50 de ani in urma, in noua sa creatie coregrafica, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”. Cel mai important coregraf de origine romana, Gigi Caciuleanu, debuta in urma cu o jumatate de secol ca dansator pe scena Teatrului Mic, sub indrumarea lui Miriam Raducanu. De altfel, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!” ii este dedicat „Maiastrei”, asa cum o numeste artistul pe Miriam Raducanu care a si participat nemijlocit la premiera din septembrie.  

@@_IP_3291


Fara a sta sub semnul improvizatiei de moment, ci al celei programatice, spectacole din 27 si 28 octombrie vor fi diferite, astfel ca publicul va vedea in fiecare seara altceva. Spectatorii vor fi martori ai acelor momente dificile ale creatiei, care piere imediat ce a fost aratata pe scena. Tot ce ramane e o emotie intensa, consecinta a gestului creat, irepetabil.

Caciuleanu este, pe rand, gazda a spectacolului, istoric al propriei cariere, filozof al disciplinei pe care o reprezinta, dansator, coregraf la repetitii, coregraf admirandu-si propria creatie finalizata, recitator, poet, actor, vedeta primind aplauzele de final ale unui public fericit si imbujorat, elev al profesoarei ce, la 91 de ani (!), il conduce cu lejeritate intr-undumnezeiesc moment de improvizatie”, scrie Mihai Brezeanu in agendaliternet.ro, despre premiera spectacolului, referindu-se inclusiv la momentul cand Miriam Raducanu si elevul sau, Gigi Caciuleanu au improvizat un moment de dans in fa?a publicului.

@_IP_8904


Creativitate. Dans. Exuberanta. Umor. Muzica. Teatru. Naturalete. Poezie. si, mai presus de toate, un nou concept de spectacol, o alta viziune asupra actului de creatie. Caciuleanu da la o parte perdeaua din spatele scenei si ne invita sa participam si noi, publicul, sa vedem cum se construieste un moment coregrafic. Un spectacol viu, fresh, actual si foarte personal. Nimic nu este gratuit, cu efecte care socheaza doar de dragul noutatii si surprizei (efecte de care fac uz foarte multe coregrafii contemporane). Aici totul este dozat si echilibrat, cu raspunsuri si intrebari (spuse insa intr-un fel nespus pana acum), cu joc, cu saga, cu poveste”. (Corina Dima, ziarul Metropolis).

@_IP_8997


La fiecare reprezentatie, coregraful si compozitorul vor fi nevoiti sa-si puna picioarele in apa rece pentru a produce de fiecare data, in prezenta publicului, complet altceva. intreg spectacolul este conceput de fapt in jurul complicatului si deseori “nebunului” proces creator necesar pentru a obtine chiar si un singur minut de dans. Datorita acestei improvizatii de fiecare seara, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cat se poate de diferite unul de celalalt. si, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creatie de fiecare seara, pentru spectator...Chinurile creatiei pentru artisti! Uf !!!”,isi explica Gigi Caciuleanu demersul.

@_IP_9261


Muzica ii apartine “omului orchestra” Paul Ilea, caruia coregraful i-a cerut sa plece de la temele cele mai populare ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, pe care apoi sa le dezvolte in felul sau, cu cat mai multa “dragastoasa ireverenta”.  Dansatori vor fi Gigi Caciuleanu, Paul Ilea, Irina stefan si Razvan Stoian, iar asistent coregrafie, Lelia Marcu – Vladu.

Producatorul spectacolului este Fundatia Art Production, in parteneriat cu Teatrul Mic.

Parteneri: Radio Romania Cultural, Romania Libera, RFI Romania, sapte Seri, Port.ro, Accente, Kult Studio.

Biletele se gasesc la Teatrul Mic , in reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librariile Carturesti, Humanitas, benzinariile OMV si Carrefour) si online pe www.eventim.ro.

@_IP_9140


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate