Proiectul Taietura perfecta este construit in jurul unui dialog - experiment intre trei artisti, pictorul Stefan Caltia si designer-ul vestimentar Valentina Vidrascu, intalnire mediata de colajele realizate de stilistul Marian Palie.
Expozitia de colaje realizate de Marian Palie devine astfel pretextul perfect pentru transmiterea notiunilor de baza despre pictura, moda, colaj prin intermediul atelierelor creative.
Picturile lui Stefan Caltia au o legatura indestructibila cu ideea de costum, de vesmant. Vesmantul personajelor din picturile domnului Caltia ajunge sa devina, adesea, chiar personajul principal. - Marian Palie
Ateliere gratuite pentru scoli
Galeria Posibila organizeaza o serie de ateliere gratuite pentru scolile din cartier (scoala Centrala din Bucuresti, scoala 23 - Sfantul Silvestru, Colegiul National Bilingv George Cosbuc, scoala Gimnaziala Tudor Arghezi, Zeppelin Schule) in care elevii pot sa se familiarizeze cu spatiul galeriei, sa afle despre dialogul dintre moda si pictura, sa experimenteze tehnicile folosite de artisti prin propriile lor colaje. Prin aceasta latura a proiectului, galeria urmeaza strategia educationala constanta, trasata in ultimii ani, in care expozitiile galeriei au fost mereu insotite de ateliere educative pentru copiii din cartier, strategie detaliata pe platforma online Copii Creativi.
Programul educativ este sustinut de Sorina Vazelina si Grigore Liteanu si include jocuri si povesti prin care cei mici sa se poata apropia de lucrarile de colaj ale lui Marian Palie si de picturile lui Stefan Caltia. In spatiul prietenos al galeriei copiii inventeaza povesti cu personaje din lumea circului, coborate din lumea imaginara a lui Caltia, pe care le pot atinge si plimba prin propria lor poveste. Copiii vad fotografii ale unor celebri fotografi de moda precum Tim Walker, Nick Knight, Steve Meisel care sa-i inspire in realizarea unor mini-pictoriale de haute-couture avandu-i pe ei insisi ca protagonisti. Deconstruiesc apoi munca de colaj a lui Marian Palie, identificand piesele lucrarilor expuse ca pe cele ale unui puzzle pe care il refac. in partea de atelier, pun cap la cap fiecare activitate realizand propriul colaj folosind materiale textile, hartie decupata, fotografii haute-couture dar si personaje desenate, pictate sau pur si simplu inventate.
Ateliere gratuite cu inscrieri individuale
Galeria Posibila este un spatiu dedicat expozitiilor de arta contemporana, prietenos cu copiii si mereu deschis familiilor. Pe langa atelierele creative dedicate scolilor din apropierea galeriei, proiectul „Taietura perfecta” ofera parintilor posibilitatea de a-si inscrie copiii in mod individual la ateliere in urmatoarele date:
31. 10, ora 10, copii cu varste intre 8 si 10 ani
01.11, ora 10, copii cu varste intre 10 si 12 ani
07.11, ora 10, copii cu varste intre 10 si 12 ani
08.11, ora 10, copii cu varste intre 8 si 10 ani
inscrierile se fac prin email sau telefon catre Alina Ion galeriaposibila@gmail.com, 0726.36.36.35.
Realizarea intregului proiect este posibila datorita finantarii oferite de ARCUB prin programul “Esti Bucuresti 2015”, Primariei Municipiului Bucuresti, dar si prin sprijinul urmatorilor parteneri strategici: Valentina Vidrascu, Square Media, UNArte, Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca, Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala, Asociatia MetruCub – “Cultura in educatie”, Asociatia 37.
Pentru mai multe detalii despre evenimentele proiectului, intrati pe pagina Galeriei Posibila.
. |