Proiectul cultural ”Refractie” este organizat in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania.
„Refractie” este rezultatul unei adevarate munci de echipa: de la etapa de cercetare si documentare, la construirea unui concept artistic multifunctional si montarea unui spectacol estetic si educational complex. Ideea a pornit de la volumul „Maini cuminti. Copilul meu autist” (Polirom, 2015), semnat de Ana Dragu. Scopul acestui spectacol este acela de a explora si reda perceptiile persoanelor cu autism, de a oferi publicului bucurestean ocazia de a intelege mai bine universul interior al acestora..
Un concept multi –performance presupune o echipa eterogena, in care fiecare membru are o contributie aparte: Nicoleta Lefter – actrita (Teatrul Odeon, Unteatru, Cafe Godot), Silvia Calin – coregraf („Viata lui Helge”, „Top Dogs”, „Alearga”), Velica Panduru – scenograf (premiul UNITER, pentru cea mai buna scenografie, 2009), George D. Stanciulescu – compozitor (nume de scena: LeVant sau Ad Ombra), Mihai Pacurar – scenograf si artist video, Ruxandra Bunea – psiholog atestat in psihologie clinica.
Asociatia UMA ED Romania este o asociatie de educatie culturala prin mijloace audiovizuale si comunicare prin arta, profesionala, autonoma si non-profit, infiintata pentru o perioada nedeterminata. Membrii Asociatiei UMA ED Romania s-au asociat in scopul de a dezvolta si implementa programe care sa creasca accesibilitatea la valori culturale si socio-educative a unui numar cat mai mare de oameni (tineri si mai putin tineri), prin informatie diversa.
De 7 ani, Club Control functioneaza ca spatiu de promovare a actului artistic, sub varii forme: concerte cu trupe romanesti si straine, din noul val si consacrate, jazz si muzica spectrala, spectacole de teatru, expozitii si targuri de obiecte frumoase si de colectie. Club Control si-a dedicat spatiul unor evenimente originale si memorabile, cu impact pozitiv, estetic si educational, asupra spatiului cultural romanesc.
Uniunea Artistilor Plastici din Romania este organizatie dedicata artelor vizuale, prin promovarea activitatilor specifice in domeniul artelor vizuale, al teoriei si criticii de arta, al restaurarii de monumente. De asemenea, UAPR se ocupa de aspecte legate de protectia sociala, participarea la procesul de reforma a cadrului juridic si fiscal in domeniul artelor, promovarea statutului profesiei si a solidaritatii intre artisti.
ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti este un serviciu public de cultura, infiintat in 1996, sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. ARCUB functioneaza ca punte de legatura intre autoritatea locala si societatea civila, concentrandu-se asupra proiectelor educational-culturale, in varii zone artistice: teatru, muzica, arte vizuale, dans, ateliere de creatie, productie editoriala etc.
Programul cultural „Esti Bucuresti” are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturale prin intermediul programelor, proiectelor si actiunilor culturale, vizand o prezentare activa a diversitatii continuturilor si expresiilor artistice. in cadrul programului „Esti Bucuresti 2015”, spectacolul va avea 6 reprezentatii, deci va asteptam si pe 3 si 4 noiembrie 2015, daca ati ratat primele reprezentatii.
**
Seara de 1 noiembrie marcheaza si lansarea celui mai recent numar al revistei Arte & Meserii care continua sa puna accentul pe povestile din arta ce merita a fi spuse mai departe. Dupa o pauza de doi ani, in care revista Arte & Meserii a aparut doar in format online, 136 de pagini printate isi fac aparitia (din nou) sub forma numarului 12 din revista.
**
Program de reprezentatii:
Luni 26 octombrie 2015- ora 22.00 - Avanpremiera
Duminica 1 noiembrie 2015 - ora 19.00 si ora 21.00 – Premiera
Marti 3 noiembrie 2015 - ora 19.00
Miercuri 4 noiembrie 2015 - ora 19.00 si ora 21.15
. |