Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 noiembrie 2024
1473 • Stefan cel Mare cucereste Cetatea Dâmbovitei (Bucurestilor)
1843 • Mihail Kogalniceanu a rostit memorabilul "Cuvânt de deschidere al celui dintâi curs de istorie nationala" la Academia Mihaileana din Iasi, în care defineste istoria si rolul ei în cristalizarea constiintei nationale
1859 • A fost publicata "Originea Speciilor" controversata lucrare a naturalistului englez Charles Darwin (1809-1882)
1901 • Se naste Henri de Toulouse-Lautrec, pictor francez (d. 1901)
1915 • Se naste Ion Diaconescu, pictor român (d. 1945)
1941 • Se naste Emil Hossu, actor român de teatru si film
Recomandări
Tarkovski, Timpul și Emil Brumaru
(Editoriale)
Pe 25 ianuarie 2014, intr-o zi de iarna cu mai multe coduri de ninsoare anuntate in diferite zone din Romania, in Iasi, la Libraria Carturesti din Pallas Mall, mai exact, a avut loc, incepand cu ora 16.00, o intalnire-eveniment care pe multi i-a dezghetat, i-a emotionat si chiar i-a infierbantat, intalnire organizata de Editura Adenium din Iasi, „Tarkovski si Brumaru”.


Avand ca punct de pornire cartea lui Mihai Vacariu, Indragostit de Tarkovski, publicata de editura din Iasi in 2013 si aflata deja la al doilea tiraj, dupa cum a marturisit insusi autorul, intalnirea-eveniment a fost asemeni unui film de actiune care te lasa sa intuiesti de la inceput finalul, dar care te face tare curios in legatura cu motivele care au dus la alegerea acestui final. Dincolo de discutiile savuroase despre Tarkovski si filmele sale, despre femeie, despre Dostoievski, literatura si religie in care s-au implicat scriitorii Mihai Vacariu, Emil Brumaru si Liviu Antonesei, Sorin Bocancea, filosof si decan al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, politologul si editorialistul Daniel Sandru si Bogdan Ulmu, scriitor si critic de teatru si film, intalnirea de la Carturesti a fost un bun prilej si pentru lansarea numarului din ianuarie al Revistei Culturale Timpul. Desi, poate multi se asteptau doar la o prezentare pe scurt a sumarului revistei venita din partea conducatorului publicatiei, scriitorul Liviu Antonesei, surpriza si-a facut loc. Astfel, acesta a anuntat in mod oficial ca se retrage din fruntea Timpului si ca preda stafeta fostului sau elev, politologul si editorialistul Daniel Sandru. „Are loc un transfer, nu de putere, ci de stafeta, pentru ca am decis sa ma retrag de la conducerea revistei, pentru a ma ocupa doar de Editura Adenium. Nu demisionez, doar m-am retras si am gasit un nou director, foarte tanar. Sunt convins ca sub conducerea lui Daniel Sandru revista va fi chiar mai buna decat a fost pana acum”, a precizat Liviu Antonesei.


1501595_596313383777087_1640109021_o


Pentru ca un astfel de gest starneste reactii imediate si curiozitati care se cer hranite, la randul sau, Daniel Sandru, vizibil emotionat si constient de importanta sarcinii care ii revine a declarat: „Este un privilegiu sa pot contribui la viitorul parcurs editorial al unei publicatii culturale de prestigiu. M-a cucerit increderea pe care mi-a acordat-o profesorul, scriitorul si, indraznesc sa spun, prietenul Liviu Antonesei, cel care a condus revista in ultimii 20 de ani. Dincolo de necesara reverenta fata de traditie, am convingerea ca Liviu Antonesei ma va sustine pentru ca, alaturi de colegii din redactie, sa pot plasa propria-mi amprenta pe linia de continuitate a acestei traditii. Nu sunt un adept al revolutiilor, ci unul al reformelor graduale si, dincolo de noutatile ce vor aparea in revista, astept opinii critice si propuneri de colaborare din partea cititorilor”. 

Retrospectiv privind, se poate afirma ca, pe parcursul a doua ore, atat cei care au ales sa fie prezenti la acest eveniment cu dubla semnificatie, cat si cei care au accesat un link pe pagina de facebook a cartii Indragostit de Tarkovski si au urmarit online intreaga desfasurare de forte, au putut intra in posesia numarului pe ianuarie al Timpului, au interactionat cu scriitori care stiu sa mentina viu interesul pentru lectura, au fost surprinsi, au ras, s-au emotionat si si-au decretat propriul cod, codul rosu de lectura.

1040321_596357137106045_477274132_o


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate