Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
Festivalul Internațional al Educației de la Iași–Ediția a II-a
(Editoriale)
In perioada 20–29 iunie, se va desfasura la Iasi cea de a II-a editie a Festivalului International al Educatiei (FIE), organizat de Primaria Municipiului Iasi si Fundatia „Iasi Capitala Culturala Europeana 2021”, cu evenimente pentru toate gusturile: de la spectacole de strada, la simpozioane cu caracter academic, de la teatru experimental, la conferinte motivationale si concerte. In 2014, caracterul international al festivalului este dat, nu numai de invitatii din strainatate, din 28 de tari, ci si de organizarea de actiuni in cadrul FIE la Chisinau si Cernauti.
Gala FIE, concertul legendarei trupe rock Jethro Tull, Gala Premiilor Operelor Nationale, spectacolul de muzica, lasere si lumini The Masterpiece, Zilele Ateneului Tatarasi, spectacolul Gianinei Carbunariu si al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu, Solitaritate, PERFORM – Festivalul de Teatru Independent si Arta Performativa sunt doar cateva dintre punctele cheie pe harta manifestarilor de la FIE 2014.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 20 iunie, de la ora 20.00 cu Gala FIE,  in Sala Mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri” Iasi, gala prezentata de Daniela Nane si Adrian Paduraru si in cadrul careia va fi premiata excelenta in educatie. Tocmai de aceea, toate cele cinci universitati de stat din Iasi, dar si Inspectoratul Scolar Judetean vor oferi cate un premiu acelor personalitati care s-au distins prin activitatea lor in cursul anului 2013. De asemenea, va fi oferit premiul Omnia, pentru merite deosebite in educatia ieseana. Pe final, cei prezenti vor putea urmari piesa de teatru O noapte furtunoasa, in regia lui Gelu Colceag.

Dupa gala de deschidere si dupa premierea excelentei in educatie, FIE pune lumina reflectoarelor pe absolventi, sambata, 21 iunie, incepand cu ora 18.00, prin Marsul absolventilor. Absolventi de la toate cele cinci universitati de stat vor porni in mars catre pietonalul Stefan cel Mare unde se vor reuni pentru a fi felicitati de rectorii institutiilor de invatamant superior si de autoritatile locale. Marsul absolventilor va fi incheiat de concertul sustinut in fata Patalului Culturii, incepand cu ora 20.00, de Jethro Tull, o trupa rock infiintata in anul 1967, considerata un fenomen unic in istoria muzicii si conceputa ca o trupa de blues psihedelic, dar si cu influente din mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock, al carei lider este muzicianul Ian Anderson.

Pe final de week-end, inainte de a intra in plina saptamana cu agenda sa plina, Festivalul International al Educatiei mai are in program o gala impresionanta, Gala Premiilor Operelor Nationale. Astfel, duminica, 22 iunie, la cea de a II-a editie a Galei, nume sonore ale scenei lirice internationale precum Viorica Cortez, Vasile Moldoveanu, Andrei Serban, dar si personalitati marcante ale intelectualitatii romanesti, precum Razvan Teodorescu, Mircea Dinescu sau Ion Caramitru au confirmat prezenta la Iasi pentru a oferi sau a primi premii de excelenta si pentru intreaga activitate. 

Toti cei interesati pot accesa pagina sa oficiala www.fieiasi.eu. In ceea ce priveste accesul la cele mai importante spectacole ale festivalului, intrarea va fi libera, asa dupa cum au anuntat organizatorii. 

10169325_877376808959008_8938962828024586216_n


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate