Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 iulie 2022
Recomandări
Lansare „Cortez” și emoții intense la Gala Premiilor Operelor Naționale, ediția a II-a
(Editoriale)
Viorica Cortez vadit emotionata la lansarea propriei biografii in orasul tineretii sale.

Duminica, 22 iunie, in Sala Mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri” Iasi, in cadrul Festivalului International al Educatiei,  s-a desfasurat cea de-a doua editie a Galei Premiilor Operelor Nationale.
Programata de la ora 21.00 si transmisa in direct pe TVR 2, Radio Romania Cultural, Radio Iasi si www.operaiasi.ro, gala si-a primit invitatii incepand cu ora 19.30, in foaierul teatrului unde jurnalistul Marius Constantinescu a lansat volumul „Cortez”, o biografie a mezzosopranei Viorica Cortez construita pe baza unor interviuri in care, asa cum insasi protagonista a marturisit, intervievatorul „ a scos tot ce era ascuns” in ea. In prezenta a numeroase personalitati ale lumii culturale romanesti, printre care Razvan Teodorescu, Irina Margareta Nistor, Pompeiu Harasteanu, Luminita Constantinescu, Gigi Caciuleanu, Beatrice Rancea, lansarea s-a desfasurat intr-o atmosfera de complicitate, de prietenie cu vechime. S-a vorbit relaxat, cu emotie si sinceritate. Marius Constatinescu si-a retrait momentele care au facut posibila aparitia acestei carti, iar mezzosoprana Viorica Cortez, protagonista, a dezvaluit partea sa de adevar. La final, aplauzele si felicitarile nu au lipsit, s-au dat autografe si nu a mai ramas nici un exemplar din carte pe masa, semn ca interesul pentru volumul cu o conceptie grafica deosebita semnata de Ana Wagner nu a fost doar mimat. 

10494812_279606572221680_1900733245901612073_n

Viorica Cortez si Marius Constantinescu ________________________________________________________________

Regizorul Beatrice Rancea primeste doua dintre cele mai importante premii la Gala Premiilor Operelor Nationale: Premiul pentru cea mai buna regie si Premiul pentru cel mai bun spectacol, „La Traviata”

________________________________________________________________


Dupa o pauza de aproape o ora, timp in care invitatii, nominalizati la premii sau simpli spectatori, si-au savurat tigara, conversatia cu prietenii, si-au ocupat locul in sala sau s-au plimbat si au respirat aer cu aroma de tei, la ora 21.00 a inceput cea de-a II-a editie a galei care si-a propus sa premieze cei mai buni artisti lirici si cele mai reusite spectacole ale stagiunii. Prezentata de catre Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane Iasi si de catre Catalin Sava, imbracati in tinute create de Doina Levintza, cea care, de altfel, a gandit si decorurile, Gala Premiilor Operelor Nationale a inceput pe acordurile „Traviatei” lui Verdi. Dupa aplauzele aferente, pe scena a urcat pianistul Dan Grigore pentru acordarea a doua premii de excelenta. Primul dintre ele a revenit mezzospranei Viorica Cortez, pentru a doua oara coplesita de emotii, dupa lansarea cartii biografice, iar cel de-al doilea coregrafului Gigi Caciuleanu, care i l-a dedicat lui Miriam Raducanu. Rand pe rand, s-au anuntat, apoi, castigatorii la principalele categorii ale galei:

Cea mai buna solista
Narcisa Brumar - Opera Nationala Romana Timisoara

Cel mai bun solist
Marius Budoiu - Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

Cel mai bun debut feminin
Lacramioara Maria Hrubaru Roata - Opera Nationala Romana Iasi

Cel mai bun debut masculin
Florin Guzga - Opera Nationala Romana Iasi

Cea mai buna solista de balet
Andreea Jura - Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

Cel mai bun solist de balet
Dan Haja - Opera Nationala Romana Cluj-Napoca

Cel mai bun spectacol de opereta
Silvia (Emmerich Kalman) – Opera Nationala Romana Timisoara (regizor Gyorgy Korcsmaros)

Evenimentul liric al anului
Opera Maghiara Cluj Napoca, Trilogia Verdi (Giovanna d’Arco, I masnadieri, Luisa Miller)

Cel mai bun dirijor
Gabriel Bebeselea - Opera Nationala Romana Iasi

Cel mai bun regizor
Beatrice Rancea – La Traviata - Opera Nationala Romana Iasi

Premiul pentru conceptia costumelor
Doina Levintza (La Traviata) - Opera Nationala Romana Iasi

Premiul pentru conceptia decorurilor
Helmut Stürmer (La bohème) - Opera Nationala Romana Iasi

Cel mai bun spectacol
La Traviata (Giuseppe Verdi) – Opera Nationala Romana Iasi (regizor Beatrice Rancea)

10481477_10202822965668440_1433048632999702288_n

Viorica CortezNu au lipsit de la Gala Premiilor Operelor Nationale premiile pentru intreaga activitate, acordate in 2014 dirijorului Gheorghe Victor Dumanescu de la Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, sopranei Julia Kirkosa de la Opera Maghiara Cluj-Napoca, balerinei Rodica Murgu de la Opera Nationala Romana Timisoara, scenografului Hristofenia Cazacu de la Opera Nationala Romana din Iasi.

Marele premiu al Galei i-a revenit regizorului Andrei Serban care nu a putut sa nu remarce cu  ironie si tristete jocul de-a soarecele si pisica dintre conducerea Operei Nationale Romane Iasi si conducerea Teatrului National „Vasile Alecsandri” Iasi.

Impartita in trei parti, cu faclii aprinse si covor rosu in asteptarea invitatilor, cu sase momente lirice care au reusit sa mai reduca din emotiile si tensiunile unei competitii, trei din „Traviata” de Verdi, „Nessun Dorma” lui Puccini, „O Sole Mio”, in interpretarea tenorului Stefan Pop, momentul coregrafic „Moartea lebedei”, cu doua dintre cele mai importante premii, Premiul pentru cea mai buna regie si Premiul pentru cel mai bun spectacol, castigate de catre regizoarea Beatrice Rancea cu spectacolul „La Traviata”, cu artificii si confetti pe final, cea de a II-a editie a Galei Premiilor Operelor Nationale a adus in lumina reflectoarelor imprevizibilul, oameni talentati, asteptari, emotii. 

10489669_10202822966308456_5212799836883422234_n

sursa foto: Marius Constantinescu 


.

Dr. Marius Rimbasiu14:51 / 27.06.2014 Pacat ca actuala Directiune a ONBucuresti pune in continuare bete in roate evolutiei artistice a putinilor sai angajati, incapatanandu-se in continuare cu aroganta sa participe la GALA PREMIILOR OPERELOR NATIONALE.
Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate