Aflat la editia I, evenimentul “Art & Fashion – Industry of beauty” si-a propus sa puna in lumina reflectoarelor o gama larga de oameni speciali si talentati in a ridica frumosul la rang de stil de viata. Oamenii sunt cartea de vizita a tarii din care provin. Cu ei, prin ei, imaginea natiunii capata contururi inimaginabile.
Evenimentul are loc intr-una din cele mai iconice locatii din capitala engleza – East Wintergarden, Canary Wharf si se va desfasura pe parcursul intregii zile de 15 februarie 2015. Expozitie, defilare, receptie, muzica de calitate – acestea sunt doar cateva din ingredientele celui mai mare concept de acest gen de promovare a Romaniei in lume.
Invitatul special este recunoscutul designer Catalin Botezatu si, alaturi de el, 20 de nume importante din arta si moda romaneasca se vor prezenta publicului larg intr-un show de neuitat.
Editia urmatoare va fi pregatita pentru luna septembrie si, de doua ori pe an, se vor intruni la Londra cei mai reprezentativi artisti si designer romani cu intentia de a promova Romania prin succes si valoare.
“Romania in contact”, unica revista bilingva dedicata romanilor de succes din lume este partenerul permanent al evenimentului bianual.
In septembrie 2014, Alexandra Pasca a fost invitata de Daniela Vitelaru, organizatorul evenimentului si fondatorul revistei “Romania in contact”, sa participe la acest eveniment care se afla la prima sa editie. Vizitand pentru prima data Londra, Alexandra a fost fascinata de aceasta capitala europeana a modei cat si de conceptul evenimentului.
Alexandra Pasca a ales sa prezinte doua proiecte ilustrand femeia in doua din starile prin care poate trece in viata: femeia independenta, dezbracata de inhibitii, care isi foloseste corpul ca mijloc de comunicare si de expresie si femeia mama, care poarta in pantece o viata noua si asigura continuitatea. Copilul pe care il va naste este modul de ei de comunicare cu lumea. Pentru fiecare dintre cele doua ipostaze a ales un mijloc de expresie diferit specific conceptului. Astfel, femeia independenta este reprezentata prin fotografie, un mijloc modern de expresie iar femeia - mama este reprezentata prin pictura, un mod de expresie clasic.
“Fashionable Motherhood”
Prin proiectul „Fashionable Motherhood”, Alexandra Pasca a ales sa prezinte o serie de picturi reprezentand femei insarcinate si sa exprime valoarea femeii ca mama (rolul femeii in trecut era sa aduca pe lume copii si sa ii creasca), pentru ca pictura este un mod clasic de expresie, fiind cel mai potrivit cu rolul ancestral al mamei.
“Maternitatea este prezentata ca o alegere placuta, o stare pozitiva in care femeia se simte implinita si mandra. Fragila dar puternica, femeia este cea care insufleteste totul in jurul ei si are puterea sa dea, la randul ei viata, acesta fiind modul ei de a comunica cu lumea exterioara. Formele, hainele si atitudinile diferite sunt o influenta a orasului in care traieste si a mediului inconjurator. Care sunt granitele dintre femeie si mama? Iubire, frumusete, fragilitate, forme, nastere, limite, fertilitate. Toate sunt de genul feminin. Pentru ca toate descriu femeia si calitatile ei. Feminitatea, fertilitatea, rafinamentul, simtul estetic, sensibilitatea si felul in care ea isi poarta sarcina in timpul celor 9 luni de transformari continue o fac unica si mai frumoasa”, spune Alexandra Pasca.
Proiectul se poate vedea la adresa http://fm.alexandrapasca.ro/.
“Noir Haute Couture”
“Noir Haute Couture”, un alt proiect de-al Alexandrei Pasca, prezinta o serie de 9 lucrari reprezentand femeia moderna, independenta. Corpul in forma sa naturala, nud, este in deplinatatea perfectiunii lui. Este un suport pentru gandurile care se afla in interior, pentru toate trairile si senzatiile care ies la suprafata pe piele, organul care are cea mai mare suprafata din corp. Pielea este granita dintre exteriorul nostru si interior, puntea de legatura intre fizic si spiritual. Cand se pot vedea lucrurile mai clar decat atunci cand corpul este dezbracat de haine, de inhibitii si prejudecati. Cuvintele alcatuiesc un accesoriu vestimentar, ele se lipesc si insiruindu-se iau forme de haine pe partile din corp care sunt mai predispuse spre a lua contact cu exteriorul. Fiecare model are un suflet unic, astfel incat trairile, emotiile, framantarile ii ies la iveala sub alta forma de haina si in alta parte a trupului. Fiecare lucrare contine un model cu un accesoriu vestimentar diferit. Proiectul contine 9 lucrari, 9 fiind cifra magica, multiplicarea puternica a simbolului lui trei care in religia crestina este trinitatea Tatalui, Fiului si Sfantului Duh.
Proiectul se poate vedea la adresa http://nhc.alexandrapasca.ro/
Despre Alexandra Pasca:
De mica, Alexandra Pasca a trait intr-un mediu artistic, printre albume de arta si o cultura mai aparte. Mama sa a facut liceul de arta si anul acesta a absolvit sectia de pictura. Aceasta i-a insuflat de mica dragostea pentru forme si culoare. Tatal Alexandrei, desi e doctor a calauzit-o pe drumul fotografiei invatandu-o de pe la 14 ani tainele aparatului foto si developarii pe film. Alexandra Pasca face parte din generatia norocoasa care a mai apucat sa se joace ani de zile cu substante chimice si sa developeze in camera obscura. Sora Alexandrei e architect, iar fratele sau e graphic designer si designer de obiect.
In liceu, artista s-a axat pe pictura si, desi e absolventa de graphic design, mai participa la orele de textile unde a prins drag pentru imprimeuri. Facultatea a facut-o la Bucuresti, Sectia foto-video procesare computerizata a imaginii si a continuat cu un master in fotografie.
Experienta profesionala a plimbat-o atat prin televiziune (avand colaborari cu TVR si Prima TV) cat si in domeniul publicatiilor. Prima revista pentru care a fost fotograf a fost “Casa ai Gradina”, inca de la primul numar aparut in Romania. A lucrat, apoi, aproape 2 ani, la “GQ”, tot de la primul numar, ca editor foto si fotograf. La revista “Mami” a facut ani de zile fotografie de obiect si o rubrica de bricolage in care confectiona obiectele, le fotografia si scria despre procesul de fabricatie. Pictoriale si articole ilustrate cu fotografiile sale au aparut in reviste precum “Unica”, “Tabu”, “Femeia”.
Alexandra Pasca a reluat pictura acum trei ani cand a participat la o expozitie colectiva la Biblioteca Nationala Bucuresti, urmand numeroase participari in tabere nationale si internationale, expozitii colective si personale.
Pasiunea cea mai mare a Alexandrei este arta vizuala, in special pictura si fotografia. Cand nu le practica pe cele doua, ii place sa mearga la teatru, sa asculte muzica, sa citeasca si, mai ales, sa calatoreasca. De asemenea, adora sa intalneasca oameni noi cu care sa schimbe idei si sa lege prietenii.
Inspiratia ii vine de undeva din adancul sufletului cand acesta se conecteaza la exterior. Astfel incat o frunza, o picaturaa de ploaie sau o raza de soare sunt elemente de inspiratie. Un sentiment pe care i-l provoaca cineva, o linie melodica, un personaj sau chiar o alta lucrare de arta ii dau idei pe care le transforma prin prisma imaginatiei si le da o noua forma.
.
|