Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 decembrie 2024
Recomandări
Gala CAESAR la Prima Ediție. Cele 6 Premii CAESAR „Lideri pentru România” au fost acordate
(Viață)
Prima editie a Galei CAESAR s-a desfasurat vineri, 29 mai 2015, la Athénée Palace Hilton in Bucuresti. La eveniment au participat 180 de personalitati din sfera publica romaneasca si internationala, reprezentanti ai institutiilor publice romanesti, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, personalitati din mediul academic, din sectorul privat si din societatea civila, oameni de afaceri, colectionari de arta, membri ai Advisory Board CAESAR, precum si membri si sustinatori ai Fundatiei CAESAR.
Domnul Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe, a declarat in cadrul Galei: „Fundatia CAESAR este o platforma care ofera mediului public si privat acces la peste 2.000 de specialisti din intreaga lume; este o retea extrem de valoroasa pe care Romania trebuie sa o fructifice. (...) Sunt convins ca am acum, in fata mea, o generatie de lideri, de oameni care vor prelua stafeta pentru a duce Romania mai departe – pe toate palierele importante”.

Sebastian Burduja, membru fondator al CAESAR si Presedinte de Onoare al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, a afirmat: „In aceasta seara avem destule motive de speranta. Contam in primul rand pe implicarea liderilor autentici in dezvoltarea Romaniei: liderii pe care ii premiem la Gala CAESAR, voluntarii Fundatiei si ai Ligii, precum si nenumaratele exemple de oameni valorosi din societatea romaneasca. Acestia vor face posibil ca Romania sa devina tara pe care dorim sa o lasam mostenire copiilor nostri. intre speranta si deziluzie, va provocam sa alegem speranta”. Sebastian Burduja a lansat recent volumul: „Intre speranta si deziluzie. Democratie si anticoruptie in Romania postcomunista" (Humanitas, 2015). 

Dan Nechita, membru fondator si CEO al Fundatiei CAESAR, a declarat: „Sub umbrela CAESAR se reunesc profesionisti romani din tara si de peste hotare, care impreuna construiesc o Romanie in 3D – o Romanie dezvoltata, democratica si demna. O Romanie dezvoltata inseamna infrastructura, educatie de calitate, o economie puternica. O Romanie democratica inseamna ca puterea politica este in mainile cetatenilor si ca politicienii, angajatii acestor cetateni, administreaza tara cu responsabilitate si competenta. O Romanie demna inseamna conditii de trai decente si, in plan extern, asigurarea pozitiei pe care Romania o merita in Europa si in lume. O Romanie demna inseamna, asa cum veti vedea in aceasta seara, sa daruim aripi celor mai neajutorati dintre noi.

In cadrul Galei CAESAR au luat cuvantul: Steve Jarding, Profesor al Universitatii Harvard si expert in campanii electorale in intreaga lume. Interventia Profesorului Jarding s-a centrat pe nevoia stringenta de leadership autentic in intreaga lume. Acesta si-a exprimat convingerea ca astfel de lideri se regasesc in tanara generatie de romani din tara si din diaspora. In discursul sau, Elif Memet, recent admisa ca research fellow la Columbia University in Statele Unite ale Americii, a aratat, prin experientele sale personale, cum extinderea perceptiei si acceptarea vulnerabilitatii fiecaruia conduc la creativitate. Printre participantii la eveniment s-au numarat personalitati din mediile cultural, public si privat, precum: Alteta Sa Regala Principele Nicolae; Alteta Sa Printesa Marina Sturza; Excelenta Sa Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe; Domnul Laurentiu stefan, Consilier Prezidential; Domnul Corneliu Visoianu, Consilier Guvernul Romaniei; Domnul Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne; Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer, Ambasador al Israelului in Romania; Doamna Manuela Plapcianu, CEO Artmark si fondator Education for All.

Premiantii Galei CAESAR sunt profesionisti recunoscuti din sectorul public, din mediul privat si din societatea civila. Acesti lideri – lideri consacrati si lideri pentru viitor – se disting prin trei calitati fundamentale: competenta, caracter si pasiune. 

Cele sase premii au fost acordate astfel:
Sector public
-Lider consacrat: ES Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe
-Lider pentru viitor: Nicolaie Moldovan, City Manager, Municipiul Alba Iulia
Sector privat
-Lider consacrat: Manuela Plapcianu, CEO Artmark si fondator Education for All
-Lider pentru viitor: Bogdan Iordache, co-fondator How to Web, Startup Spotlight, Tech Hub Bucuresti, Tech Angels, Concetoo si Stagii pe Bune
Societate civila
-Lider consacrat: Alteta Sa Printesa Marina Sturdza, Marina Sturza Enterprises
-Lider pentru viitor: Adelina Toncean, Asociatia „Daruieste Aripi”

In cadrul evenimentului au urcat pe scena artisti romani recunoscuti international: pianistul Silvan Negrutiu, naistul Radu Nechifor & Band si perechea de dansatori Teodor Radulescu si Alexandra Shine. De asemenea, participantii au degustat vin dintr-o colectie personala de vinuri romanesti si au putut admira opere de arta ale maestrului Marcel Guguianu si ale sculptorului Constantin Marinete. In cadrul acestei expozitii a fost prezenta si o opera a renumitului sculptor roman Constantin Brancusi.

Fundatia CAESAR doreste sa multumeasca tuturor celor care au facut ca acest eveniment sa fie posibil: membrilor CAESAR, sponsorilor, partenerilor si tuturor sustinatorilor, si in mod special moderatoarei Irina Pacurariu.

Partener Strategic: Liga Studentilor Romani din Strainatate

Sponsor Principal: CD Advisors

Gala CAESAR (2)



Steve Jarding, profesor de politici publice la Harvard Kennedy School of Government, este recunoscut ca expert de talie mondiala in comunicare si in managementul campaniilor politice. 
In 1996 a fost numit unul dintre „top 50 influencers” din Washington D.C., iar in 2002 a fost caracterizat drept persoana care castiga cursele imposibil de castigat. Campania din 2001 a Senatorului Mark Warner, condusa de Prof. Jarding in Virginia, a fost aclamata drept cea mai buna campanie electorala din America. Totodata, succesul sau istoric din 2006, atunci cand democratul Jimm Webb l-a invins pe senatorul republican George Allen, a fost numit „cel mai surprinzator rezultat” din SUA. Prof. Jarding a condus Leadership Political Action Committees pentru campaniile prezidentiale ale lui John Edwards si Bob Kerrey. 
Lucreaza in prezent in tari din intreaga lume, conducand campanii politice de nivel inalt. Este co-autor al cartii  Foxes in the Henhouse si partener fondator al companiei SJB Strategies International, care ofera consultanta internationala. Campaniile sale au fost prezentate in New York Times, Financial Times, CNN, NBC, Fox News etc.
             
Sebastian (Tianu) Burduja este co-fondator si Presedinte al Fundatiei CAESAR, si Presedinte de Onoare al Ligii Studentilor Romani din Strainatate.
Tianu lucreaza ca Specialist in Dezvoltare Sociala la Banca Mondiala in Washington D.C., concentrandu-se pe regiunile Europa si Asia Centrala. In trecut a fost consultant pentru Dalberg Global Development Advisors, companie specializata in proiecte de tara si solutii de dezvoltare la nivel mondial. A mai lucrat la Comisia Economica a Natiunilor Unite pentru Europa, la McKinsey & Co., la National Endowment for Democracy, si la Institutul Freeman Spogli pentru Afaceri Internationale. 
A publicat articole de specialitate pe tema consolidarii democratiei din Romania si este autorul cartii „intre Speranta si Deziluzie. Democratie si Anticoruptie in Romania Post-Comunista” (Humanitas, 2015 – in curs de publicare). A fost ales de Forbes Magazine „Top 30 under 30” din Romania pentru activitatea sa in calitate de fondator si Presedinte de Onoare al Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS). Tianu detine un MBA la Harvard Business School, un masterat in Politici Publice la Harvard Kennedy School, si o diploma de licenta in Politica Comparativa la Universitatea Stanford.

Elif Memet este eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Constanta. Tanara are in palmares premii impresionante obtinute la concursuri nationale si internationale. 
Elif a patentat un ingrasamant organic rezultat din subprodusele industriei berii, laptelui si lemnului, prin Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci in 2014, ca urmare a obtinerii Medaliei de Aur la Olimpiada Internationala de Proiecte de Mediu, Turcia 2013. In 2013 a infiintat primul club public de pregatire pentru conferintele simulatorii ale ONU din Romania si a participat la Harvard WorldMUN, Bruxelles 2014, ca unic delegat de nivel liceal. A colaborat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice prin proiecte finantate de Banca Mondiala, Institutul National de Pedologie si Agrochimie, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Tineretului si Sportului. 
Este cel mai tanar Ambasador Bloomberg din lume si a primit premiul „Roman pentru Romani” in 2013. Din august 2015 va urma cursurile celebrei Columbia University din New York (unul dintre cei 10 Science Research Fellows).

Numele Irinei Pacurariu este legat de TVR inca din din 1992, cand a intrat in echipa TVR Iasi. Din 2004 a inceput sa realizeze si sa produca emisiuni si la sediul central TVR, din Bucuresti.
Printre cele mai importante programe realizate si prezentate se numara: „Poveste fara sfarsit”, „Un european ca mine”, „Cealalta Romanie”,  campania „Mari romani”. in vara anului 2010 a prezentat emisiunea „Camera de stiri “(„Newsroom”), la TVR International. in 2011 a realizat la TVR 1 seria de documentare „Culoarele Puterii”, iar in 30 aprilie a lansat, la TVR 1, primul program de Smart Education despre romanii care sunt studenti sau profesori la cele mai performante universitati din lume, „Romania desteapta”. Irina Pacurariu a urmat stagii de pregatire la BBC, Thomson Foundation, Discovery Campus, France 3, ARD, Circom Regional. Specializarile principale au fost in productia de documentare, reportaje si programe, avand teme sociale, interese ale minoritatilor, echilibru politic. 
Datorita dedicarii si experientei sale ca jurnalist a dobandit numeroase premii, ea fiind totodata primul reporter roman care a realizat un documentar in Himalaya – „tara serpasilor”, desemnat si cel mai bun documentar al anului de APTR. 

Gala CAESAR (4)

Dan Nechita este co-fondator si CEO al Fundatiei CAESAR, si fost Presedinte al Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS). Dan detine un masterat in Relatii Internationale la Universitatea George Washington din Statele Unite si o diploma de licenta in Economie si stiinte Politice la Universitatea Columbia din New York. In trecut, a lucrat ca asistent de cercetare la Institutul de Razboi si Studii de Pace Arnold A. Saltzman, ca asistent universitar licentiat la Universitatea George Washington, la Institutul Mondial de Securitate, la Brookings Institution Center for Executive Education, si la Unitatea de Analiza Politica din cadrul ABC News. Dan a fost membru al Consiliului Columbia University Club of D.C., Presedintele Asociatiei Academice Jack Kent Cooke, coordonatorul Retelei Sandobx din Washington D.C., si beneficiar al bursei universitare si postuniversitare Jack Kent Cooke Foundation.

Bogdan  Aurescu este un diplomat de cariera roman cu gradul diplomatic de ambassador. Din 24 noiembrie 2014 ocupa functia de Ministru al Afacerilor Externe, in perioada premergatoare acestei etape fiind secretar de stat pentru afaceri strategice. 
Cunoscut in spatiul public drept  „eroul de la Haga”,  in perioada 2004-2009 a fost Agentul Romaniei pentru Curtea Internationala de Justitie, coordonand cu succes activitatea echipei care a reprezentat Romania in procesul cu Ucraina de la Curtea Internationala de Justitie privind Delimitarea Maritima in Marea Neagra. perioada 2010-2011 a fost negociator-sef pentru Romania al Acordului romano-american privind apararea antiracheta si al Declaratiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si SUA.
Din 2012 este conferentiar universitar in cadrul Departamentului de Drept Public al Facultatii de Drept din Universitatea din Bucuresti, detinand in paralel functiile de  membru al Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga, membru supleant in Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) a Consiliului Europei,  reprezentant supleant al Romaniei la Comisia Dunarii si Arbitru desemnat de Romania in conformitate cu articolul 2 din Anexa VII la Conventia ONU privind Dreptul Marii.

Nicolaie Moldovan este licentiat in stiinte politice si a absolvit totodata  programul de master Managementul Serviciilor Publice al Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca.. Lucreaza de peste 12 ani in Primaria Municipiului Alba Iulia, fiind specializat in dezvoltare comunitara sustinuta cu fonduri externe. 
Nicolaie Moldovan detine o bogata experienta in managementul elaborarii si implementarii de proiecte nerambursabile,  adresate atat sectorului public, cat si celui privat, in special celui neguvernamental.  Sustine traininguri in Project Management si este  autor si coautor pentru diverse strategii si studii care se adreseaza dezvoltarii urbane. In Primaria Municipiului Alba Iulia, coordoneaza activitatile Directiilor: Economica, Venituri si programe; a Serviciilor: Juridic, Resurse umane, Relatii Internationale, Relatia cu societatea civila sau cu mediul de afaceri. Administreaza contractele si asocierile autoritatii locale cu Banca Mondiala, Agentia de Rating Moody’s sau cu diverse retele transnationale specializate pe dezvoltare durabila, afaceri europene si promovare turistica. 
Nicolaie Moldovan este preocupat de implementarea strategiei de city branding si de cresterea reputatiei Municipiului Alba Iulia in plan national si international, ca o destinatie de turism si servicii conexe.

Manuela Plapcianu este colectionar de arta din 1985, CEO Artmark din 2009 si actionar al Casei de Licitatii Artmark. Are peste 15 ani de experienta in functii de conducere si leadership in institutii financiare internationale relevante.
Cateva dintre acreditarile postuniversitare importante pe care le detine sunt: Colegiul Bancar ABN AMRO, EMBA Asebuss (Universitatea Washington) si Universitatea Columbia NY, Certificare in Business Excellence si Coaching. Este totodata expert in Piete Financiare, Merger and Acquisitions, Retail Banking, Corporate Banking, Economics of Competition, Crisis Management, Green Fields, Business Reengenering and Business Models Economics, Coaching and Mentoring etc.
Consilier si Coautor al „Indexului Pietei Romanesti de Arta” (1995 – 2010) – catalog de randamente anuale ale celor mai tranzactionati artisti romani in piata publica de arta din Romania in ultimii 16 ani, Manuela ocupa locul 43 in Top 50 cele mai influente, editia 2015 a Forbes Magazine.

Bogdan Iordache este antreprenor, co-fondator al How to Web, Startup Spotlight, Tech Hub Bucuresti, Tech Angels, Conectoo si Stagii pe Bune. Mentor  la acceleratoarele Tech Stars London, Seedcamp, Rockstart si Eleven,  el este totodata co-organizator al Startup Weekend Vampire Edition.
Incepand cu luna iulie a anului 2014, s-a alaturat echipe 3TS Capital, una dintre cele mai de succes firme de venture capital din CEE.  El lucreaza hands-on cu cei mai buni antreprenori romani si contribuie la dezvoltarea urmatoarei generatii de startups tech ce creeaza produse pentru piata internationala.  In acelasi timp  contribuie la dezvoltarea ecosistemului tech local si regional.
Bogdan a studiat la Universitatea Politehnica din Bucuresti,  Facultatea de Automatica si Calculatoare si reprezinta, pe scena tehnologiei romanesti, unul dintre personajele-cheie in constituirea unei platforme de actiune pentru antreprenorii romani in procesul de cucerire a pietei mondiale.
    
Printesa Marina Sturdza provine dintr-o familie de domnitori romani si a trait in exil cateva decenii. Are in spate o cariera de exceptie in jurnalism, moda, relatii internationale si o activitate caritabila la fel de impresionanta.
In Romania este extrem de activa in mai multe fundatii, printre care “Hospice, Casa Sperantei”, un centru de ingrijire paleativa, si  “Fundatia Pro Patrimonio", care promoveaza conservarea patrimoniului  cu valoare istorica. Detine functie de conducere la “Medical Support in Romania”, o organizatie de caritate din Marea Britanie, care ofera echipament medical, expertiza profesionala si finantare pentru institutiile medicale din Romania. Cariera ei remarcabila include multe pozitii de conducere editoriala in presa scrisa si audiovizuala, pozitia de Senior Manager in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, Geneva, in calitate de sef de produse de dezvoltare linie de card si produse de operare UNICEF, Consilier Regional pentru “International Herald Tribune” si organizator de importante summituri internationale de investitii. 
Printesa Marina Sturdza a fost vicepresedinte al Camerei de Comert Britanice-Romane pentru mai multi ani, iar acum este Director de Responsabilitate Sociala Corporativa a BRCC si presedinte onorific, alaturi de Printul Charles si actrita Nicole Kidman, in organizatia caritabila FARA.

Cu un background in media, finante si public-relation, Adelina Toncean promoveaza in prezent initiative care sa faca o diferenta in domeniul medical si social. De profesie jurnalist, a inceput munca in presa la Monitorul de Cluj, unde, spune ca pentru prima data a vazut viata de aproape. 
A cersit timp de o ora in fata unei biserici ca sa vada cum e si a facut timp de doua saptamani cate 14 kilometri pe jos pentru a intelege cum traieste complet izolata de lume, o comunitate din judetul Cluj. In trecut a ocupat pozitii de Regional Manager in cadrul Raiffeisen Bank, de Director Executiv al Trustului Media Intact si, recent, Policy Government and Public Affairs Adviser in cadrul Chevron Romania. Adelina spune ca toate acestea nu au facut decat sa o pregatesca temeinic pentru proiectele in care este implicata. Ea este mama adoptiva a doi copii abandonati cu malformatii cardiace grave si a sustinut intotdeauna cauza copiilor bolnavi si singuri. in luna martie a demarat proiectul “Blondie” dedicat copiilor abandonati, diagnosticati cu afectiuni medicale grave, si este intr-o permanenta cautare de finantare pentru alte proiecte medicale. 
Impreuna cu echipa de la “Daruieste Aripi” a reusit sa obtina banii necesari pentru Reconstructia Sectiei de Terapie Intensiva Nou Nascuti din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta.  

Pianistul Silvan Negrutiu a sustinut concerte in Europa, Asia si Statele Unite ale Americii si este membru activ al Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, College Music Society si Music Teachers National Association in Statele Unite.
Silvan Negrutiu absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, studiile de Master in Interpretare Muzicala la Royal Irish Academy of Music si Dublin City University in Irlanda si Doctoratul in Arte Muzicale la Shenandoah University in Winchester, Virginia. In calitate de pianist pedagog a fost membru al catedrelor de pian la Royal Irish Academy of Music si Shenandoah Conservatory. in prezent Silvan locuieste in Statele Unite, fiind profesor si sef al catedrei de pian la Millikin University in Decatur, Illinois si director al Millikin Summer Piano Camp.
In completarea carierei concertistice si pedagogice, este preocupat in permanenta de promovarea culturii si in special a muzicii rom?nesti in afara hotarelor tarii, fiind autorul a numeroase studii stiintifice trat?nd creatia pianistica enesciana.

Radu Nechifor este naist, profesor si constructor de naiuri. A inceput sa studieze muzica la 12 ani, urmand cursurile Liceului de Arta din Sibiu. In 2003 a fost primul admis la catedra de nai a maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Nationala de Muzica – Bucuresti.
Radu Nechifor a castigat numeroase premii la concursuri de specialitate, intre care cele mai reprezentative sunt Marele premiu la Concursul National “Strugurele de Aur” de la Alba-Iulia si Marele premiu la concursul de nai “Creation pour la Paix” desfasurat la Ateneul Roman din Bucuresti. El a sustinut concerte in multe tari ale lumii, intre care cele mai importante sunt cele dinToronto si Dallas, cel din Elvetia 2008 si cel cu Gheorghe Zamfir la Geneva in 2010, dar si cele intitulate “Selectiuni din muzica sferelor”  si “Povestea Naiului” , sustinute la Sibiu.
Primul concert in care a evoluat a fost in 2005 la Muzeul Satului si de atunci, prin bogata sa activitate artistica, Radu a devenit unul dintre cei mai populari oameni ai Sibiului si o personalitate puternica intre marii muzicieni romani.

Alexandra si Teodor au o  istorie bogata in lumea dansului si numeroase performante in acest domeniu. Teodor este fondator si coordonator al celelebrei trupei de dans din Republica Moldova “Show Balet Teodor”, iar Alexandra s-a alaturat echipei lui Teodor in calitate de prim-solista, coregraf si antrenor de dans.
Cei doi au participat  la numeroase evenimente de rang national si international. Teodor este coregraf si actor, cochetand totodata cu muzica, fiind initiatorul formatiei The HOT Diamonds si al proiectului muzical Alexandra Shine. Alexandra a fost sportiva de performanta, care a adunat in palmares numeroase premii pentru intensa activitate artistica si sportiva.  Anual, Show-baletul Teodor, sub patronajul Teodor Production si al Fundatiei Culturale Teodor, organizeaza cel putin 4 spectacole in cea mai mare sala de spectacole din Moldova. 
Eforturile celor doi s-au canalizat in deschiderea mai multor scoli de dans in Moldova, dar si a celei din Romania. Alexandra si Teodor sunt un bun exemplu de perseverenta si curaj, dat fiind faptul ca au avut determinarea de a reveni pe scena dupa o pauza de doi ani, cauzata de grave probleme de sanatate.

Gala CAESAR (5)


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate