Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 ianuarie 2025
1716 • Nicolae Mavrocordat a fost numit domn al Tarii Romanesti, acesta reprezentand momentul instaurarii regimului fanariot in Tara Romaneasca.
1859 • Adunarea Electiva a Moldovei a ales in unanimitate ca domnitor pe colonelul Alexandru Ioan Cuza, participant la Revolutia de la 1848 si la lupta pentru Unirea Principatelor.
Recomandări
The Art of Living Gallery - un nou hot-spot în arta contemporană românească
(Arte vizuale)
Echipa The Art of Living isi extinde aria de activitate prin infiintarea unei galerii de arta contemporana.
The Art of Living Gallery se va deschide oficial miercuri, 2 septembrie 2015, de la ora 19:00 si este situata in imediata apropiere a Atenelui Roman si a hotelului Hilton, la parterul unei cladiri monument istoric, opera a celebrului arhitect francez Albert Galleron.
The Art of Living Gallery urmareste linia revistei The Art of Living care este, deja, un brand recunoscut pentru statutul sau exclusivist, imaginea si calitatea editoriala, si se adreseaza, in general, publicului educat, cunoscator si pasionat de cultura, in special de arta plastica. 

Proiectele galeriei vor include expozitii solo sau de grup ale unor artisti tineri sau artisti consacrati, proiecte reprezentative pentru diferite substraturi socio-culturale, atat pentru societatea romaneasca, cat si cu deschidere catre culturile occidentale. 

Lansarea Galeriei The Art of Living include in programul sau primul solo show al galeriei, vernisajul expozitiei de pictura a artistului Adrian Borda, intitulata ”Polyphonic” si lansarea nr. 12 al revistei The Art of Living, editie speciala dedicata Festivalului „George Enescu”. Totodata, vor fi prezentate, in premiera pentru publicul din Romania, in acorduri de muzica clasica, instrumentele castigatoare ale concursului international de instrumente cu corzi de la Cremona chiar de catre creatorul lor, maestrul lutier Francisc Marius Gyorke

Adrian Borda s-a nascut in 1978, la Reghin, Romania si a inceput sa picteze acum 12 ani. A terminat Liceul de Arta din Targu-Mures, apoi a continuat specializarea in cadrul Universitatii „George Enescu” din Iasi, Facultatea de Arte Plastice si Design, sectia pictura. A avut o serie de expozitii personale si de grup la Targu-Mures, Iasi, Reghin si Eindhoven - Olanda. Lucrarile sale se gasesc in colectii private din toata lumea: Statele Unite ale Americii, Ungaria, Canada, Franta, Elvetia, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Belgia si Grecia. 
Pictura lui Adrian Borda creaza un ”gen” de sine statator, cu un tip de bestiar imaginat si romantat si cu insertii hibrid din scenele vietii de zi cu zi. Stilul sau este unul eclectic, combinand elemente din hiperrealism, suprarealism cu un imaginar preluat din lumea cibernetica si metafore culturale care amintesc de flamanzi si de Epoca de Aur a picturii olandeze, cu o trimitere directa catre alegoriile lui Vermeer.
Pentru ca odata cu deschiderea galeiei se lanseaza si numarul 12 al revistei The Art of Living, este bine de stiut ca aceasta editie speciala bilingva (romana-engleza), realizata impreuna cu organizatorul festivalului Enescu, Artexim, include o serie exceptionala de interviuri cu dirijori si solisti internationali: Zubin Mehta, Sir Simon Rattle, Murray Perahia, prezentari ale unora dintre cele mai mari orchestre ale lumii, selectii biografice ale unora dintre dirijorii si solistii contemporani de marca, o sectiune dedicata istoriei festivalului cu insertii de cronici vechi despre festival. Melomanii pot gasi revista in galerie pe toata durata festivalului George Enescu, la standurile Carturesti si Humanitas si in tara, in cadrul acelorasi trusturi media si in reteaua OMV.

De asemenea, publicul care va vizita The Art of Living Gallery va descoperi in showurile sale aspecte ale artei moderne si contemporane, in diferite forme de manifestare plastica: pictura, sculptura, grafica, arta video si digitala, instalatii, performance si fotografie. 

Credem si ne asumam mesajul artistic al celor pe care ii reprezentam, iar evenimentele dedicate care se vor desfasura in galerie vor respecta nivelul de exigenta impus. Ne dorim interlocutori cultivati, creativi care sa stie sa aprecieze eleganta si clasicul, dar care, in egala masura, sunt deschisi catre avant-garda. Dorim sa prezentam o serie de proiecte realizate de catre artisti tineri, dar si artisti consacrati integrati intr-un program curatorial coerent care respecta viziunea galeriei despre rolul si impactul artei: arta reprezinta, la nivel simbolic, stadiul evolutiei unei anumite societati asa cum acesta este redat de catre cei mai fini observatori ai ei, artistii. Arta plastica este extensia vizuala a bucuriilor, conflictelor, ideilor, credintelor sau revoltelor pe care umanitatea le traieste in anumite perioade de timp si spatii geografice”, marturiseste Ana Negoita, curatorul galeriei.

Vizual lansare


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate