Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 august 2020
Recomandări
Un documentar al Revoluției este disponibil on-line pe docuartPLAY
(Cinema)
Filmul documentar controversat despre Revolutie, "Vreau ratia mea de adevar", realizat de regizorul Cornel Mihalache, poate fi urmarit de astazi, 21 noiembrie, gratuit pe platforma culturala, docuart.ro.
Documentarul completeaza lista de filme docuartPLAY, sectiune a platformei Docuart care cuprinde filme documentare romanesti, de vizionat liber de catre toti cinefilii. ”Tema teroristilor din decembrie '89 si diversiunea planuita de grupul militaro-politic care a preluat puterea” este subiectul documentarului  realizat in 1999 de Cornel Mihalache
Productia realizata de regizorul Mihalache a reprezentat subiectul unor discutii controversate din martie 1999, atunci cand Ministerul Apararii Nationale si Partidul Democratiei Sociale au actionat impotriva realizatorului acestui documentar. De altfel, Consiliul National al Audiovizualului a luat in discutie acuzatiile aduse de PDSR si MApN, iar in urma unei analize serioase a constatat faptul ca Legea 48 a audiovizualului nu a fost incalcata, iar filmul a prezentat opinia unui jurnalist. 

Atasat filmului, pe platforma Docuart, este publicat un articol scris (http://docuart.ro/category/doc-cultura) de regizor prin care acesta relateaza pas cu pas efectele de domino pe care documentarul le-a adus in viata sa, de la sesizarea Ministerului Apararii Nationale pana la cercetarea intentata de Televiziunea Romana si CNA. Articolul cuprinde o monitorizare de presa si reactiii aparute la acea vreme.

DocuartPLAY este sectiunea care face accesibile documentare romanesti contemporane si de arhiva, o selectie cu o paleta larga de povesti reale, semnate de regizori precum Alexandru Solomon, Florin Iepan, Hanno Hofer, Nicolae Margineanu, s.a.  Site-ul docuart.ro reprezinta cel mai complex portal dedicat documentarului autohton, cu un continut variat de interviuri, articole si materiale video securizate, devenind un instrument de promovare a cinematografiei romanesti.

Platforma de cultura si educatie cinematografica, docuart.ro este un proiect co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). 

ratia-mea-de-adevar_2


ratia-mea-de-adevar_3


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate