Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Asociația Help Autism: Terapie gratuită pentru 20 de copii cu autism din Sectorul 4
(Viață)
Marti, 07 decembrie 2016, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 in parteneriat cu Asociatia Help Autism, au lansat, la sediul Centrului de Zi si Recuperare Copil cu Dizabilitati Harap Alb, parteneriatul public-privat incheiat intre cele doua institutii. Demersul se va concretiza in deschiderea unui centru de interventie timpurie si terapie specifica individuala pentru copilul cu autism, destinat terapiei copiilor cu autism de pe raza sectorului 4, cu varsta pana in 4 ani, ce va functiona in subordinea DGASPC Sector 4.
Parteneriatul incheiat cu DGASPC Sector 4 este cel de-al saselea parteneriat de acest tip al asociatiei Help Autism si isi propune extinderea bunelor practici obtinute in colaborarea cu alte institutii publice din tara, pentru a facilita accesul la servicii gratuite de recuperare pentru familiile din sectorul 4.  

In Romania, se estimeaza un numar de peste 30.000 de copii diagnosticati cu tulburare de spectru autist insa din pricina costurilor mari ale serviciilor de recuperare, costuri ce depasesc de cele mai multe ori veniturile unei familii, accesul la programele necesare recuperarii este limitat. In lipsa terapiei specifice, perspectivele de recuperare si integrare ale copiilor diagnosticati sunt ingrijoratoare, mare parte dintre acestia ajungand la maturitate adulti neintegrati si de cele mai multe ori institutionalizati.  

“Interventia timpurie reprezinta o prioritate pentru noi deoarece aderenta la terapie a copilului cu varsta sub 4 ani este excelenta, la aceasta varsta cresc considerabil sansele de integrare. Asa putem oferi sansa micutilor nostri de a deveni adulti integrati in comunitatea din care fac parte. Inca lipsesc serviciile de terapie si nu putem spune ca la nivel national este asigurat accesul copiilor la aceste servicii dar cred ca este datoria noastra, a autoritatilor locale, sa dezvoltam acest sector social pentru a veni in sprijinul copiilor care au mare nevoie de acest lucru.”  

Mihaela Ungureanu, director general DGASPC Sector 4

img_3613-1


In conditiile in care an de an numarul copiilor care prezinta intarzieri in dezvoltare este in continua crestere, la nivel global estimandu-se o incidenta alarmanta de 1 din 68 de copii, efortul comun al mediului ONG si al institutiilor statului reprezinta solutia pentru crearea unui sistem functional in sfera tulburarilor de spectru autist. Parteneriatul intre DGASPC Sector 4 si Asociatia Help Autism vine ca raspuns la numarul limitat de solutii pe care societatea le ofera, in acest moment, familiilor care au un copil diagnosticat cu autism.

Prezent la evenimentul de lansare, primarul sectorului 4, Daniel Baluta a reconfimat faptul ca proiectele construite in spijinul copiilor din sector reprezinta o prioritate a mandatului sau:  
Asa cum dorim tot ce este mai bine pentru proprii nostri copii, asta trebuie sa facem pentru toti cei care sunt in nevoie. De aceea incercam sa fim peste tot, prin astfel de colaborari. Pentru ca rezultatele nu tin nicioadata de o singura persoana, este un efort sustinut al mai multor oameni, incepand de la cei ce conduc institutiile si continuand cu cei care se ocupa efectiv de aceasta activitate si se lupta pentru acesti copii.” a declarat Daniel Baluta. 

Experienta de peste 6 ani a asociatiei Help Autism in lucrul cu peste 400 de copii cu acest diagnostic vine in completarea masurilor de sprijinire a familiilor din sector initiate de DGASPC Sector 4, colaborarea celor doua institutii fiind concretizata in  profesionalizarea serviciilor oferite in comunitate si facilitarea accesului la servicii de evaluare, diagnostic si terapie individualizata pentru copiii cu autism. 

img_3660-1


“Societatea noastra e o societate care inca mai are nevoie de foarte multa educatie si implicare si cred cu tarie ca lucrurile se pot schimba daca fiecare dintre noi incearca sa schimbe ceva si nu daca asteptam ca cei din jurul nostru sa produca schimbarea, considerand ca noua ni se cuvine doar pentru ca ne-am nascut. Asa s-a nascut si acest parteneriat, prin implicare, din dorinta colegilor din centrul Harap Alb de a schimba ceva si determinarea parintilor de a face mai mult pentru copiii lor. In urma cu doi ani, am raspuns unei solicitari de a sustine un curs de formare in acest centru. Am gasit aici deschidere, intelegere si dorinta de a face mai mult. Am reusit foarte rapid sa punem bazele unui parteneriat, am sustinut un curs de formare, work-shop-uri destinate parintilor, pentru a putea gestiona mai bine relatia cu copiii, iar ulterior am reusit sa oferim terapie aici pentru 3 copilasi. Au trecut 2 ani iar parteneriatul dintre noi a crescut frumos si iata ca astazi suntem pregatiti sa includem in programul de recuperare 20 de copii.”

a declarat Daniela Bololoi, presedinte al Asociatiei Help Autism. 

In cadrul noului centru, 20 de copii diagnosticati cu autism, provenind din familii nevoiase, de pe raza sectorului 4 vor beneficia de servicii gratuite pentru recuperarea intarzierilor in dezvoltare. Cladirea este pusa la dispozitie de Primaria Sectorului 4 care preia si cheltuielile administrative. Costurile serviciilor de diagnostic, evaluare psihologica, consiliere si terapie pentru cei 20 de copii, sunt suportate din fondurile colectate de Asociatia Help Autism prin implicarea parintilor beneficiari ai asociatiei in programul “Parinte pentru Parinte”. 

img_3670-1


Asociatia Help Autism se implica activ in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Pe langa activitatea sustinuta in schimbarea statutului autismului in Romania, asociatia ofera servicii de terapie in cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bucuresti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dambovita - si la domiciliu,  defasoara cursuri de formare in terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri si sedinte de consiliere pentru parinti si este co-organizator al Conferintei Internationale ABA - stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism. 
 
img_3514-1 


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate