Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 mai 2019
Recomandări
Concurs Ceașca de cultură și Editura Meteor Press (22)
(Literatură)

S T R A V A G A N Z A.
Calatorie magica in Orasul Mastilor
autor: Mary Hoffman
traducere: Mihaela-Adina Eros.

Lucien, un baiat aparent obisnuit din zilele noastre, trece printr-o incercare cumplita si totul pare aproape fara putinta de scapare pentru el. Din intamplare, la un moment dat ajunge intr-o alta lume, ciudata si misterioasa, aflata in alt timp, gratie unui talisman magic.
Acolo, in lumea aceea de demult, plina de farmec irezistibil, afla cu surprindere ca el este un stravagante si are o misiune speciala de dus la indeplinire. Trece printr-o multime de peripetii palpitante, devine ucenicul unui magician, isi face noi prieteni si isi castiga o noua identitate.
Viata lui se schimba cu totul peste noapte, ca intr-un vis.

Mary Hoffman a scris mai mult de nouazeci de carti pentru copii si tineri. Face recenzii periodice pentru The Guardian si alte publicatii. 
Pasiunea autoarei pentru Italia este bine cunoscuta si ea inca mai studiaza italiana o data pe saptamana la Oxford. Are trei fete mari si locuieste impreuna cu sotul sau si trei pisici birmaneze intr-un hambar reamenajat, in Cotswolds. Si are intr-adevar un aragaz AGA.

“Intr-o incapere aflata in varful unei case inalte, cu vedere spre canal, se afla un barbat ce etala niste carti de tarot pe un birou acoperit cu matase neagra. Insira douasprezece carti in cerc, cu fata in sus, metodic, in sens invers acelor de ceasornic. Puse o a treisprezecea carte in mijlocul cercului, apoi se trase indarat si contempla imaginea.
– Ciudat, murmura el.

Cartea din mijloc – cea mai importanta – era Spada, ce semnifica primejdia. Rodolfo era obisnuit cu acel simbol, care dadea tonul citirilor sale. Nu era surprins nici sa vada ca a saptea carte, cea din dreapta Spadei, era Regina de Pesti. Primejdia aparea deseori in preajma celei mai importante femei din Bellezza si regina apelor era bineinteles Ducesa. Dar prima carte din stanga Spadei era Printesa de Pesti, iar el n-avea nicio idee ce putea sa insemne. Era cea mai ciudata etalare pe care o vazuse vreodata. Singurele numere care apareau erau patru de patru – cate unul din fiecare suita, Pesti, Pasari, Salamandre si serpi. Erau aranjate ca niste garzi, flancandu-le de o parte si de alta pe Printesa si pe Regina. Toate celelalte carti erau atuurile majore – indragostitii, Magicianul, Zeita, Turnul, Primavara, si cel mai ingrijorator, Moartea.” (pag. 9) 
______________________________________________________
Pentru a participa la concurs trebuie sa scrieti intr-un comentariu raspunsul la intrebarea Care este ultima carte pe care ati citit-o?

Pentru a intra in posesia premiului, cei anuntati ca fiind castigatori vor trimite un email pe adresa ceascadecultura @gmail. com, continand adresa postala si un numar de telefon. E-mail-ul trebuie trimis intr-un interval de maximum 10 zile de la anuntarea castigatorilor.

Concursul se desfasoara in perioada 13 - 27 martie 2017. 


Calatorie magica in Orasul Mastilor_coperta 1

.

Mohanu Crina-Gabriela 12:19 / 26.03.2017Ultima carte pe care am citit-o este romanul lui Mircea Eliade intitulat "Maitreyi". Am citit cu sufletul la gura exotica poveste de iubire dintre Allan si Maitreyi, sfarsita trist, dar care va dăinui mereu in inimile cititorilor.
Homorodean Andrada Lorena12:16 / 26.03.2017Ultima carte pe care am citit-o este romanul ,,Jane Eyre" de Charlotte Brontë.M-a impresionat până la lacrimi parcursul sinuos al eroinei de la viața tristă de orfelinat si până la Thornfield Hall unde cunoaște împlinirea prin iubire.
Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate