Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 iunie 2019
Recomandări
The Institute lansează ideea primului cartier creativ al Bucureștiului
(Arte vizuale)
The Institute prezinta o prima imagine a viitorului Cartier Creativ, in perioada 20-28 mai, cu ocazia celei de-a cincea editii a Romanian Design Week.
Initiativa este prima de acest gen din Bucuresti si va pune in valoare creativitatea si efervescenta culturala bucurestene, punand accentul pe una dintre cele mai vibrante si bine conectate zone ale orasului.
 
Un proiect The Institute, CC vizeaza implicarea unor institutii de invatamant superior creativ, institutii de cultura, teatre & cinematografe, ateliere, studiouri & agentii, magazine, restaurante, cafenele, hoteluri, precum si a administratiei publice. 

In timpul RDW 2017, CC va gazdui o serie de evenimente speciale, organizate pentru a oferi vizitatorilor o prima experienta in noua destinatie bucuresteana, precum si conferinte si dezbateri ce vor aduce in discutie diverse modele de cartiere creative din lume, precum si scenarii posibile pentru dezvoltarea primului cartier creativ al Bucurestiului. 
CC este si spatiul central al editiei RDW de anul acesta, expozitia centrala fiind organizata pe Grigore Colbacescu nr. 45. Spatiul de peste 4.000 mp reuneste o serie de prezente internationale, discipline si expozitii satelit organizate de parteneri ai Romanian Design Week, precum si expozitia centrala care va prezenta peste 150 de designeri romani. Cladirea pusa la dispozitia RDW de catre Mega Image va gazdui pe viitor un nou Concept Store.

„Creativitatea ia forme multiple, iar utilizarea acestei cladiri ca spatiu de expunere a creativitatii romanesti va constitui un preambul pentru ceea ce se va transforma ulterior intr-un nou Concept Store marca Mega Image. Actul creativ este important si mereu prezent in munca pe care o depunem zilnic la Mega Image. Asa cum RDW este o sursa de inspiratie si ne tine la curent cu cele mai noi tendinte din design, noi, la Mega Image ne dorim sa fim un motiv de inspiratie pentru clientii nostri si incercam, la randul nostru, sa aducem cele mai noi produse si tendinte culinare in atentia lor”,
spune Adrian Nicolaescu, VP Marketing Mega Image.

Cartierul Creativ este un spatiu care va pune in valoare mostenirea istorica, contribuind la reintegrarea sa armonioasa in tesutul urban, folosind energia, talentul si resursele intelectuale si materiale ale afacerilor creative, organizatiilor si institutiilor culturale deja prezente in zona. 

?Am plecat de la premiza ca Romania are niste ambasadori minunati din industrii creative - film, muzica, publicitate, fashion, IT etc., dar, intr-un fel, nu reusim sa punem atributul de Creativ pe propriul brand de tara. Un motiv este acela ca nu reusim sa concentram aceasta creativitate in propriul spatiu, totul ramanand o suma de momente speciale pe Facebook.
Romania este foarte mare, la fel si Bucurestiul; asadar plecam de la studii de caz cum ar fi Germania sau Suedia. Aceste doua tari s-au concentrat pe propria capitala, iar in Berlin sau Stockholm au promovat cartiere creative care au reusit sa atraga continut si comunitati creative.
Efectul in doar cativa ani a fost acela ca orasele respective au fost percepute ca fiind extraordinare si, la pachet, intreaga tara a primit atributul creativ pe propriul brand?,
explica Andrei Bortun, CEO The Institute

Cartierul creativ este un spatiu propice dezvoltarii economice a zonei, un spatiu ce stie sa raspunda nevoilor diversilor sai locuitori si utilizatori, un spatiu care pune in valoare patrimoniul construit si mostenirea istorica, o noua destinatie turistica si o noua zona culturala si recreationala pentru locuitorii cartierului si ai orasului. 

CartierCreativ_foto by Adi Bulboaca4


In programul Cartierului Creativ, din cadrul RDW 2017

(pentru actualizarea si forma completa a programului, accesati www.institute.ro si aplicatia de mobil RDW, incepand cu 15 mai 2017)

Dezbateri si conferinte @ RDW Main Venue, Cobalcescu nr. 45
27-28 mai
Profesionisti romani si straini vor prezenta exemple de cartiere creative si beneficiile acestora pentru orasele care au demarat acest tip de initiativa. Intalnirile vor fi un prilej de a discuta si stabili agenda Cartierului Creativ Bucuresti, impreuna cu administratia publica, locatarii cartierului, beneficiari.

Civic Storytelling @ Urboteca 
Urboteca (Asociatia pentru Tranzitie Urbana)
27 mai

Urboteca invita la o discutie relaxata despre trecutul, prezentul si viitorul zonei Berzei-Buzesti. Povestile tale vor deveni primele documente din “Arhiva de Relatari Locale”, un repertoriu de povesti locale si fundamentul pentru o viitoare actiune colectiva in zona. 
Acest eveniment este parte dintr-o initiativa mai ampla de cartare sociala sub umbrela noului proiect al asociatiei, Urban Education Live, prin care doreste stimularea  colaborarii dintre universitati si comunitatile urbane prin dezvoltarea de aptitudini si notiuni care aduc un beneficiu atat comunitatilor, cat si procesului de invatare al studentilor.
 
Civic Storytelling @ Urboteca

Atelier Carmen Secareanu - Saptamana usilor deschise
20-28 mai

SorS lab isi deschide usile o saptamana pentru toata lumea care doreste sa cunoasca universul creator al designerului Carmen Secareanu si procesul prin care materialele se transforma in colectii. www.carmensecareanu.shop 

carmen_secareanu_by_ana_neacsa_(50_of_57)

Opening Night - Bulb 27 Noua Colectie 
Dizainar Concept Store
24 mai

Dupa succesul primelor 3 colectii, Dizainar concept-store va asteapta la lansarea celei mai noi colectii de corpuri de iluminat industriale Bulb 27. Foarte apreciate, lampile Bulb27 se incadreaza intr-un stil retro cu usoare influente steampunk si au fost achizitionate, de-a lungul timpului, pentru localuri concept, spatii expozitionale dintre cele mai neobisnuite sau spatii de birouri ce au cautat sa integreze diverse tipuri de instalatii artistice in designul de interior.

Dizainar Concept Store

Designeri si Artisti la Gratar 
Dizainar concept-store & Acuarela Bistro
28 mai

Designeri si Artisti la Gratar este un eveniment cultural-gastronomic organizat cu scopul de a-i reuni pe creativii si iubitorii de creatie din orice domeniu la un (aparent banal) gratar.
Gratarul este un element social-gastronomic adanc inradacinat in cultura si ADN-ul romanului; nu trebuie exilat sau renegat din viata creativului contemporan, asa ca Dizainar concept-store & Acuarela Bistro s-au gandit sa-l reinventeze si sa invite si alti prieteni creativi.
De componeneta artistica se va ocupa Andrei Argaetic, ilustrator, curator si pasionat de lettering (www.argaetic.ro), iar componenta de design este in grija echipei Dizainar, care curatoriaza in prezent produse a peste 100 de designeri romani.
Pe durata evenimentului Designeri si Artisti la Gratar vei putea beneficia de oferte speciale la produse pentru casa si accesorii create de designerii romani si prezentate de magazinul Dizainar. (www.dizainar.ro)
 
Dizainar concept-store & Acuarela Bistro

Glod - despre om, pamant, casa, gradina, tara
J’ai Bistrot
20-21 mai / 27-28 mai

Discutii si workshopuri pe teme ca impaduriri, reciclare urbana, permacultura, case ecologice.
Gazde cu portofolii bogate in regenerare spatii verzi, urbane sau munti intregi, arhitecti ecologisti care te invata cum sa-ti faci o casa, agronomi progresisti, oameni buni. 
Zilele de informare si munca impreuna se termina cu cine la ceaun. 

J_ai Bistrot

Romanian Design Week este este cel mai mare eveniment multidisciplinar din Romania, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numara: promovarea designului, interactiunea dintre specialistii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cat mai larg de domeniile pe care isi propune sa le acopere, dar si generarea contextului necesar dezvoltarii acestor discipline in Romania. 
Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. 
Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. in fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul. in 2017, RDW va avea loc in perioada 20 mai – 28 mai. 

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
institute.ro/romanian-design-week
facebook.com/romaniandesignweek

The Institute promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de 19 ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international.  
Proiectele The Institute se bucura de sprijinul Absolut, glo iFuse, Tastemakers, Illy si Ciuc.

CartierCreativ_foto by Adi Bulboaca5


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate