Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 iulie 2019
Recomandări
Campioana Elisabeta Lipă și Ambasadorul Republicii Elene, oaspeți de onoare ai evenimentului aniversar „O Nouă Viață”
(Viață)
Miercuri, 28 iunie, Fundatia „O Noua Viata” a marcat aniversarea a 20 de ani de activitate in Romania, printr-un concert extraordinar sustinut la Cercul Militar National. Din 1997 pana in prezent, fundatia a schimbat destinele a peste 600 de copii si tineri care au fost institutionalizati in caminul-spital de la Siret.
Oaspetii de onoare ai concertului au fost Vassilis Papadopoulos - Ambasadorul Republicii Elene in Romania, Elisabeta Lipa - presedintele Federatiei Romane de Canotaj si Adrian Popoiu - primarul orasului Siret, care au luat parte la concert alaturi de aproape 300 de invitati - diplomati, reprezentanti ai autoritatilor locale, jurnalisti si sustinatori ai fundatiei. Gala a fost sustinuta de trei muzicieni de talie internationala: soprana Simona Mihai, violonistul George Zacharias si pianistul Marios Panteliadis, seara fiind prezentata de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu.

Fundatia „O Noua Viata” a marcat doua decenii de cand si-a asumat responsabilitatea protejarii copiilor si tinerilor a caror viata a fost mutilata pentru totdeauna in caminul-spital de boli neuropsihice de la Siret. Organizatia a luat fiinta la initiativa britanicei Monica McDaid, fiind o continuare a activitatii incepute tot de ea inca din 1990, prin organizatia Romanian Challenge Appeal. Impresionata de imaginile din orfelinatele romanesti difuzate de BBC la inceputul anilor ’90, profesoara din Marea Britanie a venit in tara noastra hotarata sa ajute. In urma unui apel pe care Monica McDaid l-a facut intr-o emisiune la BBC, peste 200 de voluntari britanici si 15 camioane cu ajutoare au pornit atunci spre Siret. In caminul-spital din localitate erau institutionalizati peste 600 de copii si tineri care traiau in conditii greu de imaginat, fara lumina, caldura sau instalatii sanitare. Echipa organizatiei a inceput construirea primelor asezaminte de tip familial in 1998, iar de atunci munca voluntarilor si angajatilor de la „O Noua Viata” a fost neintrerupta. Activitatea lor a insemnat, la propriu, o noua viata pentru cei care, pana la aparitia fundatiei, nu au avut acces la drepturi fundamentale pentru orice fiinta din secolul XXI: libertate, dragoste, ingrijire medicala, educatie. Astazi acesti tineri sunt integrati in comunitate, au locuri de munca, locuinte si chiar familii.

“Eu am plecat din Siret foarte devreme, la varsta de 16 ani, dar n-am uitat niciodata fostul camin-spital, acea cladire inspaimantatoare, cu copii si tineri catarati pe zidurile spitalului, care isi strigau mamele pe care nu le cunoscusera niciodata. Ulterior, cand am devenit mama, m-am intrebat ce suflet poate sa aiba un parinte pentru a-si abandona copilul in acel loc de cosmar. Ma bucur ca acesti copii au primit in ultimii 20 de ani mai multi parinti care i-au educat, i-au integrat in societate, care ii iubesc si se ocupa de ei. Pentru mine, cei de la fundatia "O Noua Viata" sunt niste eroi.”

– a declarat Elisabeta Lipa, invitat de onoare al serii. 

28.06.2017- O noua Viata - 20 ani -Elisabeta Lipa


Violonistul George Zacharias si pianistul Marios Panteliadis, muzicienii sositi special de la Londra pentru concertul aniversar al Fundatiei „O Noua Viata”, au interpretat doua sonate apartinand unora dintre cei mai proeminenti compozitori din prima jumatate a secolului XX, Maurice Ravel si Serghei Prokofiev. Momentul mult asteptat al serii l-a reprezentat intalnirea cu soprana Simona Mihai, pe care publicul din tara nu a mai avut ocazia sa o asculte de foarte mult timp, ea primind insa generoase aplauze ale auditoriului Operei Regale din Londra sau ale celei din Frankfurt, unde chiar in aceasta perioada joaca rolul Mimi din opera „Boema” de Giacomo Puccini. Simona Mihai a interpretat arii celebre semnate de Massenet, Strauss si Puccini. Programul muzical al serii a fost completat cu lucrari de Richard Strauss, Jules Massenet, Giacomo Puccini, Charles Gounod si Roger Quilter.

28.06.2017- O noua Viata - 20 ani - 3


Cu ocazia celebrarii a 20 de ani de activitate a fundatiei „O Noua Viata”, presedintele organizatiei, Nigel Squibb, a declarat: “Misiunea fundatiei este de a transforma vietile persoanelor cu dizabilitati, sprijinindu-i sa-si dezvolte abilitatile si capacitatile astfel incat sa devina membri activi ai comunitatii. Pe langa beneficiarii nostri, ii ajutam si pe tinerii cu probleme din oras. Prin programele pe care le-am creat incercam sa le oferim tuturor o sansa pentru a se putea dezvolta si pentru a duce o viata cat mai independenta.

28.06.2017- O noua Viata - 20 ani -Nigel Squibb

28.06.2017- O noua Viata - 20 ani -Nigel Squibb


Prezent la gala, primarul Siretului, Adrian Popoiu, a declarat: “Organizatia a reusit in acesti 20 de ani sa schimbe perceptia oamenilor din Siret fata de persoanele cu dizabilitati. Cu sprijinul echipei de specialisti dedicati si al unor voluntari inimosi, fundatia a creat un model de bune practici in domeniul asistentei sociale, devenind un model la nivel national.”

Evenimentul a fost organizat de Quartz Media Production si a fost sustinut de Radio France International, Gitana Winery 1953, IBIS Hotels, Cercul Militar National, Blitz TV, Solaris, The Art of Living, Revista Parents, Qbebe, Life.ro, Gala Societatii Civile, Ziare.com, Iqool si Ove.ro.

28.06.2017- O noua Viata - 20 ani - primar Adrian Popoiu si Marius Constantinescu28.06.2017- O noua Viata - 20 ani - primar Adrian Popoiu si Marius Constantinescu


28.06.2017- O noua Viata - 20 ani -4


28.06.2017- O noua Viata - 20 ani -2


Despre Fundatia „O Noua Viata”
Fundatia a fost infiintata de britanica Monica McDaid, care si-a dedicat intreaga viata copiilor din caminul-spital de la Siret, a schimbat destine si a redat speranta acestor tineri care nu mai credeau ca pot avea o viata normala. La Siret au fost institutionalizati peste 600 de copii si tineri, actualmente adulti, multi ramasi pentru totdeauna in grija celor de la „O Noua Viata”.
Fundatia a dezinstitutionalizat peste 150 de copii si tineri cu ajutorul a peste 1000 de voluntari din Marea Britanie, Irlanda, Austria, Franta, Statele Unite ale Americii si Romania. In acest moment, fundatia are in ingrijire 100 de beneficiari care locuiesc in 9 case de tip familial, administreaza un centru vocational de zi pentru persoane cu dizabilitati, pentru instruirea lor in scopul reinsertiei profesionale si sociale, sprijina peste 500 de familii din comunitate si a asigurat instruirea a peste 100 de persoane. 
Mai multe informatii la http://www.fonv.org. 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate