Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 august 2020
Recomandări
Gala Premiilor Radio România Cultural 2018
(Viață)
Radio Romania Cultural va premia luni, 19 martie, pe scena Teatrului Odeon, cele mai importante reusite ale culturii din anul 2017. Juriul de specialitate a facut cunoscute nominalizarile la cele opt categorii de premii care vor fi acordate in cadrul celei de-a XVIII-a editii a Galei Premiilor Radio Romania Cultural.

Nominalizarile la categoria LITERATURA sunt: Bogdan-Alexandru Stanescu pentru romanul “Copilaria lui Kaspar Hauser“, aparut la Editura Polirom, Dan Coman pentru volumul de poezie “Insectarul Coman“, aparut la Editura Charmides, Florin Chirculescu pentru cartea “Greva pacatosilor“, aparuta la Editura Nemira si Ioana Nicolaie  pentru volumul “Pelinul negru“, aparut la Editura Humanitas.

Pentru categoria TEATRU au fost nominalizati oameni care au schimbat lumea teatrala din Romania, in ultimii zece ani, performantele lor atragand atentia mai mult in 2017: Miki Braniste pentru tenacitatea sustinerii creatiei tinerilor artisti independenti din Romania prin proiectele Asociatiei Colectiv A si cele zece editii ale Festivalului Temps d’Images de la Cluj, Lucian Varsandan pentru excelenta managementului vizionar si coerenta strategiei artistice a Teatrului German de Stat din Timisoara si Bogdan Saratean pentru consecventa dezvoltarii Festivalului „25 de ore de teatru non-stop” si a proiectelor BIS Teatru de la Sibiu.

Productiile nominalizate la categoria FILM sunt: Radu Jude pentru tara moarta, Daniel Sandu pentru productia Un pas in urma serafimilor si Iulia Rugina pentru Breaking News.

Nominalizarile categoriei ARTE VIZUALE sunt: Marian Zidaru pentru expozitia „ePOCALIPS@”, deschisa la Muzeul de Arta din Craiova si in alte doua spatii din oras in octombrie 2017, Gheorghe Rasovszky pentru expozitia retrospectiva „aNORMAL”, deschisa la MNAC in noiembrie 2017 si Irina Botea Bucan pentru expozitia „Totul a inceput cu o ezitare a portarului”, deschisa la MNAC in ianuarie 2017.

O alta categorie pentru care s-au facut nominalizari este STIINTA, iar propunerile sunt: Echipa revistei stiinta & Tehnica pentru “MAREA EXPEDITIE AMERICANA” , cea mai importanta expeditie din istoria de peste 70 de ani a revistei Stiinta & Tehnica, Doru Mugur Paul, profesor asistent la Universitatea Hofstra din Long Island, doctor in medicina in cadrul Centrului de cancer Monter - Monter Cancer Center – din Long Island, pentru a fi organizat, la Bucuresti, primul Simpozion Translational de Oncologie Personalizata pentru combaterea cancerului din Romania, ”STOP cancer” si Marius Robu, doctor in paleontologie la Institutul de Speologie Emil Racovita din Bucuresti, pentru prima scanare din lume a bioglifelor de urs de pestera.

La categoria EDUCATIE nominalizarile sunt: UNICEF pentru Expozitia multimedia (Vei intelege doar) DIN INTERIOR, organizata in contextul Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, Alina Dumitrascu pentru volumul „Ce este Constitutia? Joaca-te si vei afla!”, aparuta la Editura Curtea Veche si Asociatia Astronomica PLUTO pentru Muzeul Iluziilor, un muzeu national itinerant creat intre magie, stiinta si educatie.

La categoria MUZICA au fost facute urmatoarele nominalizari: soprana Adela Zaharia pentru vocea exceptionala si pentru reusitele ei, la nici 30 de ani, pianista Dana Ciocarlie pentru lansarea integralei pieselor pentru pian solo, de Robert Schumann si compozitorul si poetul Adrian Berinde pentru albumul ARCAN impreuna cu volumul de poezii „Dumnezeu rade singur”.

O categorie nou introdusa anul acesta este IMPLICARE CIVICA. Aici nominalizarile sunt: Melania Medealeanu si Vlad Voiculescu pentru MAGICHome, o casa pentru parintii copiilor bolnavi de cancer, Clubul de Educatie Alternativa din Ferentari pentru efortul de a redefini orasul dincolo de tensiunile dintre centru si periferie si Caravana Medicilor pentru campaniile medicale si educative desfasurate in comunitati izolate.
Celor opt categorii li se alatura trei premii speciale, care vor fi anuntate saptamana viitoare.

A XVIII-a editie a Galei Premiilor Radio Romania Cultural este un eveniment produs de Radio Romania Cultural, in parteneriat cu Teatrul Odeon. Spectacolul va fi transmis in direct onair si online de Radio Romania Cultural. inregistrarea show-ului va fi difuzata de coproducatorul galei, TVR.

37. Gala RRC 2017 - Foto. Alexandru Dolea


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate