Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 noiembrie 2019
1497 • S-a terminat zidirea Bisericii "Inaltarea Domnului" de la Manastirea Neamt
1832 • A fost pus in circulatie primul vagon de tramvai din America, la New York
1878 • Dobrogea redevine parte a României dupa Razboiul de Independenta
1922 • În Marea Britanie incepe sa emita British Broadcasting Corporation (BBC)
Recomandări
Eric-Emmanuel Schmitt, în studioul Radio România Cultural
(Literatură)
Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt este invitatul Ioanei Baldea Constantinescu in emisiunea Orasul vorbeste de joi, 25 octombrie, intr-un interviu, in direct, la Radio Romania Cultural. Celebrul scriitor si dramaturg Eric-Emmanuel Schmitt se va afla la Bucuresti, in perioada 24–26 octombrie, la invitatia Editurii Humanitas Fiction si a Festivalului National de Teatru (FNT), cu prilejul premierei spectacolului Copilul lui Noe si a lansarii celui mai recent roman al sau, Omul care vedea dincolo de chipuri, in traducerea Lilianei Donose-Samuelsson.
Inainte cu o zi de interviul din studioul Radio Romania Cultural, miercuri, 24 octombrie, de la ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, Ioana Baldea Constantinescu  va avea un dialog cu scriitorul in cadrul  lansarii romanului Omul care vedea dincolo de chipuri. La eveniment vor mai participa publicistul Cristian Patrasconiu, si Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction. Intalnirea va fi urmata de o sesiune de autografe.

Romanul Omul care vedea dincolo de chipuri, aparut recent in seria de autor „Eric-Emmanuel Schmitt“, la Editura Humanitas Fiction, este povestea lui Augustin, un tanar jurnalist stagiar care, traind la limita subzistentei, supravietuieste unui atentat terorist din Charleroi. Pentru politie, el devine un martor pretios. Cand ii pun intrebari, oamenii legii nu banuiesc insa ca timidul Augustin are un dar care ii permite sa vada dincolo de limitele perceptiei si deductiei dintr-o ancheta. Ajutat de vocile unor prezente inefabile, protagonistul porneste pe un drum la capatul caruia va reusi sa afle raspunsuri la marile intrebari nelinistitoare si sa devina un adevarat erou.

Eric-Emmanuel Schmitt s-a nascut pe 28 martie 1960 la Lyon. In 1983 absolva cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diploma in filozofie. Trei ani mai tarziu obtine titlul de doctor in filozofie. Debuteaza in 1991 cu o piesa de teatru, Noaptea de la Valognes. Ii urmeaza Vizitatorul, care ii aduce consacrarea si pentru care este distins cu trei premii Molière, Variatiuni enigmatice, Libertinul etc. In 1994 ii apare primul roman, Secta Egoistilor, dar scrie in continuare piese de teatru care fac sali pline in Franta si in strainatate. In 2001 este recompensat de Academia Franceza cu Grand Prix du Théatre pentru intreaga activitate. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste 20 de premii si distinctii literare, in 2001 primind titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. Cartile lui sunt traduse in peste 40 de limbi.

EE_SCHMITT_0558-© Roberto Frankenberg
E. E. SCHMITT © Roberto Frankenberg

Orasul Vorbeste, emisiunea de cultura urbana realizata si prezentata de Ioana Baldea Constantinescu, este difuzata la Radio Romania Cultural si pe www.radioromaniacultural.ro   in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 10:05 la ora 12:00.

Omul care vedea dincolo de chipuri


Copilul lui Noe – Afis spectacol

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate