Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 septembrie 2020
Recomandări
Campanie inedită de promovare a lecturii la Gaudeamus: “Ziua în care avem timp”, o zi fără ecrane
(Literatură)
Editura Gama le propune cititorilor prezenti la Gaudeamus 2018 (14-18 noiembrie) o campanie inedita de promovare a lecturii si jocului. Alegerea unei zile in care suntem provocati sa renuntam la dispozitivele electronice, va fi ideea de baza de la care porneste aceasta propunere.
Derulata sub sloganul „Ziua in care avem timp”, campania debuteaza la editia din acest an a targului de carte Gaudeamus cu o dezbatere ampla, planuita pentru data de duminica, 18 noiembrie, ora 13.30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, si o tombola.
 
Dezbaterea, avand tema „Copilaria si noile oferte de divertisment: intre digital, carte si joaca in aer liber”, reuneste nume cunoscute din sfera educatiei si parentingului, precum: Mirela Retegan – autoare, creatoarea fenomenului Gasca Zurli, Dana Papadima – director educational Avenor College, Daria, prietena cu cartile – booktuber de succes, Mircea Toma – coordonator de programe educationale, jurnalist, Diana Mocanu – directoarea generala a Editurii Gama. Gazda dezbaterii va fi Daniela Palade Teodorescu, autoare, redactor-sef al revistei “Cariere”.

In contextul in care dispozitivele digitale invadeaza tot mai mult spatiul copilariei, oraganizatorii au planuit un dialog sincer despre relatia copiilor nostri cu multitudinea dispozitivelor electronice, cu acest intreg univers virtual care ii fascineaza inca din primii ani de viata si care le da, insa, atat de mult de gandit parintilor si dascalilor. Un dialog despre dreapta masura in educatia copilului, despre noi metode de parenting si despre nevoile si dorintele celor mici.
 
„Consideram ca tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importanta si, impreuna cu invitatii nostri – voci cunoscute in domeniul cartilor si al parentingului –, ne dorim sa venim cu solutii viabile pentru parinti si copii”,
a declarat Diana Mocanu, directoarea generala a Editurii Gama, initiatoarea acestei campanii.
 
La finalul dezbaterii, initiatorii proiectului vor vorbi si despre „Ziua in care avem timp”, planuita a fi sarbatorita pe data de 2 decembrie 2018. O zi in care suntem provocati sa renuntam la dispozitivele electronice, petrecand timp in compania cartilor sau a jocurilor educative. Tot cei care aleg sa celebreze aceasta zi au sansa de a castiga o excursie la munte in familie, la inceputul lui 2019. Tot ceea ce trebuie sa faca cei care doresc sa se incrie in competitie este sa incarce pe Facebook fotografii care „documenteaza” cum au petrecut ziua de 2 decembrie, cu tag catre Editura Gama. Ulterior, prin tragere la sorti live pe Facebook, va fi ales un castigator.
 
Dezbaterea are loc in ultima zi de Gaudeamus, insa cititorii vor fi informati despre campania „Ziua in care avem timp” chiar din prima zi de targ, prin materialele promotionale pregatite de Editura Gama si tombola special gandita pentru ei: cititorii sunt invitati sa achizitioneze carti si jocuri educative de la oricare expozant prezent la Romexpo, apoi sa le fotografieze si sa le incarce pe Facebook cu tag catre Editura Gama. In saptamana de dupa incheierea targului de carte, va fi ales un castigator, prin tragere la sorti live pe Facebook, care va fi recompensat cu un pachet consistent de carti din oferta Editurii Gama.
 
Editura Gama este recunoscuta pe piata de carte pentru copii drept un specialist in educatie. Cu o experienta in editarea de carte de peste 20 de ani, Editura Gama le propune cititorilor volume si produse educative cu o componenta instructiva consistenta.
 
Pentru Gama, una dintre cele mai bune ocazii ale editurii de a sta fata in fata cu cititorii sai este targul de carte si invatatura Gaudeamus: „Pentru noi, Gaudeamus e o mare sarbatoare an de an, fiindca ne da ocazia sa comunicam direct cu cititorii nostri, copiii si parintii acestora. Ne reintalnim in standul editurii cu vechi prieteni si cunoastem altii noi. E un prilej extraordinar de a prezenta titlurile nou create si viziunea noastra despre educatie – si, mai ales, de a intelege nevoile micutilor cititori si evolutia acestor nevoi in mediul contemporan, extrem de dinamic. Doar fiind strans conectati cu publicul nostru putem crea titluri actuale si foarte utile”, a marturisit Diana Mocanu.
 
Conceptul de la care pornesc cele mai multe dintre colectiile originale ale editurii este invatarea prin joc. La editia din acest an a Targului International de Carte Gaudeamus Editura Gama (standul 8, nivelul A0) vine cu o oferta de peste 700 de titluri si reduceri care pornesc de la 20% si ajung pana la 80%. Titluri noi in colectiile bestseller („Invat sa citesc!” sau „Bebe puzzle”), noi colectii proprii care urmeaza principiul invatarii prin joc („Triopuzzle”, „Flippo”, „Bingoletto” sau „EduKit” ar fi cele mai recente), dar si cateva serii care vin din tipografie direct pe rafturile de la Gaudeamus: „Povesti aniversare” – carti-cadou in format mare, integral ilustrate, ce contin povesti, versuri, fabule si basme repovestite, pline de haz si talc; „O zi in lumea animalelor” – carti ilustrate educative despre meserii, „Eu citesc cu tine” – o colectie de deprindere a cititului de la varste mici, precum si seria de fictiune pentru copii „Ivy Pocket” – care a facut deja mare valva peste hotare, fiindca este scrisa de un autor incredibil de talentat, dar complet misterios!

thumbnail


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate