Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 mai 2020
Recomandări
Peste 8000 de bilete vândute la Festivalul Enescu în primele 45 de minute
(Muzică)
Cu o medie de cumparare care a atins pana la 182 de bilete pe minut, editia 2019 a Festivalului International „George Enescu” marcheaza un record: cel mai mare numar de concerte sold out in ziua punerii in vanzare de pana acum. Biletele la 18 concerte din seria „Recitaluri si Concerte Camerale”, de la Ateneul Roman si opt din cadrul seriei „Mari Orchestre ale lumii” de la Sala Palatului sunt complet epuizate.
Biletele pentru editia 2019 a Festivalului International „George Enescu” au fost puse in vanzare miercuri, 6 martie, de la ora 12. Dupa un prim val de solicitari, pe parcursul zilei, cererile au ajuns la un nivel de 27 pe minut, in jurul orei 17.00.

Recorduri de vanzare, cu epuizarea biletelor in doar cateva minute, a inregistrat concertul de deschidere al editiei 2019 a Festivalului International „George Enescu”, sustinut de celebra Orchestra a Filarmonicii din Berlin – in cadrul seriei „Mari Orchestre ale Lumii” (Sala Palatului). Acestuia i-au urmat concertele Orchestrei din Monte Carlo, sub bagheta lui Maxim Vengerov, si cel alaturi de bas-baritonul Sir Bryn Terfel ca solist, si al Mahler Chamber Orchestra, avand-o ca solista pe legendara pianista Mitsuko Uchida – din seria„Recitaluri si ConcerteCamerale” (AteneulRoman).

In urmatoarele 30 de minute, potrivit informatiilor furnizate de Eventim, au fost epuizate biletele pentru concertele sustinute de London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra si Staatskapelle Dresden, si cele aleOrchestrei din Lille, Orchestrei din Basel, Cameratei Salzburg, precum si pentru concertul Vienna Radio Symphony Orchestra, cu Elisabeth Leonskaja.

Astfel, numarul total al biletelor vandute in primele 45 de minute s-a ridicat la 8.197 de bilete. In intervalul primelor 60 de minute, au mai fost la mare cautare si vandute integral concertele sustinute de cateva dintre cele mai importante nume ale muzicii clasice de azi, prezente in premiera in cadrul Festivalului International „George Enescu” 2019: violonista Julia Fischer, sopranele Diana Damrau si Joyce DiDonato si tenorul Rolando Villazón.

In ora care a urmat s-au vandut inca 1.603 de bilete,pana la 9.800 de bilete. In momentul respectiv, biletele pentru 12 concerte din seria „Recitaluri si Concerte Camerale”erau epuizate.

Pana la ora 19.00, cifra totala a biletelor vandute s-a ridicat la 11.431 bilete, 18 concerte din seria „Recitaluri si Concerte Camerale” erau sold out, la fel si concertul sustinut de cei 12 violoncelisti ai Berlin Philarmonic Orchestra in seria „By Midnight”, precum o treime dintre concertele din seria „Mari Orchestre ale Lumii”de la Sala Palatului.

Cifrele indicate reprezinta biletele vandute si achitate. Biletele care au fost rezervate si nu sunt achitate in intervalul stabilit vor fi repuse in vanzare.

1870 de abonamente la spectacolele din aceasta editie au fost vandute in cadrul loteriei organizate la sfarsitul anului trecut. 20% din totalul de bilete a fost pus in vanzare ca parte a pachetelor agentiilor de turism, iar 10% din bilete sunt alocate pentru artisti, protocol de stat, sponsori si parteneri.

Vanzarea continua si in zilele urmatoare, melomanii avand posibilitatea sa selecteze bilete la spectacole de mare calibru cum sunt cele sustinute de: Orchestra si Corul Maggio Musicale Fiorentino, cu Sergei Krylov la vioara interpretand Ceaikovski, si Simfonia a III-a de George Enescu – o premiera pentru aceasta orchestra,Orchestra Simfonica Academica de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestra Filarmonica din Oslo, inseria „Mari Orchestre ale Lumii”. Au ramas cateva bilete disponibile si la evenimentele speciale Mozart Week, la Corul si Orchestra Baroca din Freiburg, interpretand opera Leonora si formidabila Missa Solemnis, de Ludwig van Beethoven, la Grand Chapelle Madrid, cu o propunere de reconstituire a muzicii sarbatorilor pascale si o calatorie muzicala prin lucrarile mai multor compozitori in seria concertelor „ByMidnight”, precum si la concertele din cadrul seriei „Muzica Secolului XXI”, care reuneste lucrari ale unor mari compozitori contemporani, in interpretari internationale si romanesti pe scena Salii Radio.

FGE WM-DSC_1800

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate