Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 octombrie 2019
Recomandări
„Imaginile lui Enescu” – o incursiune în imagini în opera marelui compozitor
(Arte vizuale)
Festivalul International „George Enescu” si Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Expo Arte lanseaza oficial un parteneriat pentru organizarea in premiera a Concursului National de Arta intitulat „Imaginile lui Enescu.”.
Competitia face parte din seria programelor asociate Festivalului si va invita studenti, proaspat absolventi ai Universitatilor de Arte din Romania si artisti consacrati romani sa exprime in imagini operele lui Enescu.


„In cateva dintre intalnirile consemnate de Bernard Gavoty, George Enescu vorbeste despre imaginile care l-au inspirat sa compuna. Aminteste, de exemplu, despre pasajele de debut ale „Impresiilor din copilarie”, un adevarat film despre o dupa-amiaza la Liveni. Concursul de arta va sprijini apropierea de compozitii, va contribui cu o noua citire a ideilor lui Enescu si o reprezentare a acestora. In acest mod, vom mentine conversatia despre opera si personalitatea lui. De aici a pornit ideea concursului si a unei abordari multi-disciplinare, multi-artistice, daca vreti”,
spune Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului International „George Enescu”.

Lansarea concursului va avea loc in a doua parte a lunii iunie si va fi anuntata prin deschiderea unei sesiuni de open call la nivel national, in cadrul careia artistii vor fi invitati sa transpuna in lucrari de grafica si pictura una dintre cele sase piese muzicale semnate de marele compozitor roman, propuse pentru aceasta editie de organizatorii Festivalului International „George Enescu”.

„Muzicienii vorbesc despre actualitatea operelor lui Enescu, artistii tineri il redescopera si sunt fascinati de constructiile propuse. Mi se pare o provocare interesanta pentru creativitatea artistilor transpunerea in limbaj plastic contemporan a operelor lui, un fel de regasire.  Vrem sa incurajam dialogul intre arte, iar personalitatea si opera lui Enescu ne deschid un univers generos”,
precizeaza Mihaela Paun, directorul ExpoArte.

Concursul beneficiaza de sprijinul Uniunii Artistilor Plastici si al Institutului Cultural Roman, iar implementarea proiectului va fi realizata cu sprijinul Proiectului Cultural Contemporanii.

Lucrarile selectate in concurs vor fi publicate ulterior pe site-ul oficial al Festivalului si vor fi expuse la Biblioteca Nationala a Romaniei, in perioada 16-22 septembrie, in ultima saptamana a Festivalului.

Premiile la sectiunile grafica si pictura vor consta in bani, promovare la nivel national precum si finantarea unui program expozitional peste hotare oferite in cadrul concursului.

GE Festival KV High res

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida si noua orchestre de talie mondiala. Editia 2019 a Festivalului International George Enescu isi asteapta publicul la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio, Sala Mica a Palatului, la sala George Enescu de la Universitatea Nationala de Muzica si Teatrul Excelsior. Concertele si recitalurile sunt grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate