Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 martie 2021
Recomandări
Marcel Iureș, Florin Piersic Jr. și Tudor Chirilă, printre invitații FITPTI 2019
(Teatru)
O editie la care si-au confirmat prezenta nume mari din teatrul romanesc si foarte multe exclusivitati nationale va fi editia a XII-a a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar. Iasi (FITPTI), programata intre 3 si 10 octombrie, cu un Prolog pe 29 septembrie si un show case al Teatrului Luceafarul, organizatorul evenimentului, in zilele de 1 si 2 octombrie.
Diminetile vor avea in agende spectacole pentru cei mici, iar serile le vor apartine tinerilor si maturilor, cu propuneri scenice realizate de regizori de top din toate generatiile (Gigi Caciuleanu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Ada Milea, Cristi Juncu, Bogdan Georgescu, Ioana Paun, Catinca Draganescu, Theodor Bogdan Olteanu etc.), produse de asezaminte de stat (Teatrul National Cluj Napoca, Teatrul Mic Bucuresti, Teatrul Act Bucuresti, Teatrul Tineretului Piatra Neamt etc.) sau independente (Reactor de Creatie si Experiment Cluj Napoca, Giuvlipen, Point, Apollo 111, unteatru din Bucuresti etc.), cu distributii care includ nume sonore din teatrul nostru, dar si debutanti.

Printre invitatii de mare calibru care vor fi prezenti in FITPTI se numara Marcel  Iures, Florin Piersic Jr., Tudor Chirila, Maria Popistasu, Diana Cavaliotti, Rodica Mandache, Ruxandra Maniu, Nicoleta Lefter, Ion Alexandru, Rolando Matsangos etc.

Mos Nichifor 5

Marcel Iures va innobila seara de deschidere a festivalului, 3 octombrie, ora 19, in Mos Nichifor, o adaptare extrem de ludica a povestirii omonime a lui Ion Creanga realizate de Alexandru Dabija la Teatrul Act, in cadrul proiectului sau artistic de recitire scenica a scrierilor marelui povestitor.

Selectionerul FITPTI, criticul de teatru Oltita Cintec, spune despre acest spectacol ca "Alexandru Dabija si-a structurat creatia pe doua dominante: materialul narativ teatralizat cu fidelitate (defrisand arhaisme si regionalisme pe care nimeni nu le-ar pricepe azi, reorganizand suita de episoade si incepand spectacolul cu incarcatul calabalacului in caruta) si sustinerea actoriceasca. Marcel Iures, un prieten al festivalului nostru, la care revine de cativa ani, e, ponderat, ghidus, cu resurse infinite, joaca infinitezimal, armandu-si intreaga artilerie – glas, postura, pauze sugestive, mimica-, gradat, seducand privitorul. In rolul Malca, tanara actrita Ruxandra Maniu il urmeaza la pas, la galop, cum e cazul, se lasa ghidata, dar il secondeaza de pe o pozitie echivalenta, contribuind la unison in duetul actoricesc. Mai mare dragul!"

Biletele vor fi puse in vanzare incepand de miercuri. Pretul unui bilet intreg este 40 lei, studentii, elevii si pensionarii beneficiind de bilete la pretul 15 lei, pe baza unui act doveditor.

Spectacolul Mos Nichifor este recomandat spectatorilor cu varsta peste 14 ani.

Mos Nichifor 2
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate