Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 martie 2021
Recomandări
Opera Comică pentru Copii propune opt spectacole în Festivalul Enescu pentru copii
(Teatru)
Opt spectacole dedicate micilor melomani vor compune programul mini-festivalului pregatit de Opera Comica pentru Copii - program asociat al Festivalului International George Enescu care se deruleaza in premiera in acest an. Festivalul Enescu pentru Copii va avea loc in perioada 31 august – 22 septembrie 2019, iar spectacolele vor reproduce, intr-un format adaptat intelegerii micilor melomani, concertele din zilele de sfarsit de saptamana din cadrul Festivalului International George Enescu 2019.
Festivalul Enescu pentru Copii este conceput si pus in scena de echipa Operei Comice pentru Copii. Spectacolele vor avea loc in matineu, in zilele de 31 august si 1 septembrie, 7 si 8 septembrie, 14 si 15 septembrie, 21 si 22 septembrie 2019, la Opera Comica pentru Copii (din Calea Giulesti, 16), in salonul Mozart.

”Am pregatit spectacole dedicate celor mici cu lucrari atractive din programul Festivalului Enescu din fiecare final de saptamana. Cei din echipa Operei Comice pentru Copii sunt in repetitii si au pregatit o abordare cu povesti incluse, prin care vor gasi, sunt sigura, un drum mai direct catre mintea si sufletul tinerilor spectatori. Suntem incantati sa putem participa prin acest program in premiera la extinderea conexiunii dintre Festivalul Enescu si publicul tanar si la educarea bucuriei in receptarea muzicii clasice”,
a spus Felicia Filip, Director General al Operei Comice pentru Copii.

Programul primei editii a Festivalului Enescu pentru Copii va include: sambata, 31 august si duminica, 01 septembrie, de la ora 12.00 Viata lui Beethoven - Concert lectie pentru copii, cu lucrari de Ludwig van Beethoven; sambata, 07 septembrie si duminica, 08 septembrie, de la ora 12.00 Enescu si muzica franceza - Concert lectie pentru copii, cu lucrari de George Enescu, Béla Bartók, Claude Debussy si Maurice Ravel; sambata, 14 septembrie si duminica, 15 septembrie, de la ora 12.00 Poemul simfonic - Concert lectie pentru copii, cu lucrari de Richard Strauss si Serghei Rahmaninov; sambata, 21 septembrie si duminica, 22 septembrie, de la ora 12.00 Clasicism si Romantism - Concert lectie pentru copii, cu lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertele vor fi prezentate intr-o varianta condensata, cu o durata considerata ideala pentru a  mentine atentia copiilor, de maxim 30 de minute, pastrand in acelasi timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecarei reprezentatii, concertele vor fi explicate pe larg intr-o sesiune educativa sustinuta de muzicienii Operei Comice pentru Copiii.  Astfel, copiii, cu varste intre 3 si 12 ani, vor putea intra si ei, alaturi de adulti, in lumea fascinanta a celui mai mare eveniment cultural international organizat de Romania.

Festivalul Enescu pentru Copii va fi organizat de catre Opera Comica pentru Copii din Bucuresti la sediul sau din Calea Giulesti nr. 16, in perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Varsta recomandata pentru participare este de 3-12 ani. Biletele sunt disponibile la casieria Operei Comice pentru Copii.

image003


Despre Festivalul International George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Despre Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. in anul 2018, Opera Comica pentru Copii a pus in scena 741 de spectacole pentru care s-au vandut 135.000 de bilete.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate