Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 februarie 2020
1838 • A aparut, la Londra, Manifestul Partidului Comunist, redactat de Karl Marx si Friedrich Engels
1933 • S-a nascut Nina Simone, cântareata americana (d. 2003)
1972 • Lansarea romanului Marele singuratic, de Marin Preda
Recomandări
Dirijorul Ion Marin anunță colaborarea extraordinară cu pianistul Lang Lang și Orchestra din San Francisco
(Muzică)
In cadrul unei intalniri informale cu jurnalistii din Romania, dirijorul de talie internationala Ion Marin a anuntat o noua colaborare extraordinara cu binecunoscutul pianist Lang Lang si Orchestra Simfonica. San Francisco, in data de 21 octombrie 2019.
Acesta este doar primul dintr-o serie de evenimente in colaborare cu Lang Lang, urmatorul avand loc in 2020, la Praga, pe O2 Arena, una dintre cele mai mari sali din lume, cu aproape 20.000 de locuri.

Dincolo de admiratia reciproca si de bucuria de a imparti scena cu un muzician fenomenal, de Lang Lang ma leaga pasiunea comuna de a dezvolta sistemele de educatie culturala si civica in tarile noastre natale. Asa cum in China, Lang Lang sustine tinerii pianisti prin propria fundatie, in Romania ma bucur sa dezvolt cel mai mare program de integrare sociala prin muzica, numit Cantus Mundi” - a declarat in cadrul unei intalniri cu presa, dirijorul Ion Marin.

In perioada urmatoare, dirijorul roman se va afla la pupitrul unora dintre cele mai importante orchestre ale lumii: Orchestra Filarmonica din Sankt Petersburg (23 octombrie 2019), Orchestra Simfonica din Hamburg (17 noiembrie 2019) – in colaborare cu Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin", Orchestra Filarmonica din Shanghai (23 noiembrie 2019), Orchestra Filarmonica din Beijing (28 noiembrie 2019), iar in 12 si 13 decembrie va dirija la Royal Opera House, din Londra, unde il va avea ca invitat pe renumitul pianist de jazz Chick Corea, intr-un program de tip cross-over.

Iconicul pianist chinez Lang Lang este considerat un veritabil megastar al muzicii clasice. De-a lungul impresionantei sale cariere a cantat alaturi de cele mai importante orchestre din lume, in mii de concerte memorabile. Cu un impact profund asupra lumii muzicale, Lang Lang este nu numai un prodigios pianist concertist, dar si un initiator de programe sociale si de educatie. Canta deopotriva in evenimente de masa - cum a fost deschiderea Olimpiadei din 2008, de la Beijing, in concerte la Carnegie Hall, dar si impreuna cu trupa Metallica - la decernarea Premiilor Grammy sau doar pentru cateva sute de copii dintr-o scoala publica. Din toate aceste motive si gratie imensului sau talent este considerat unul dintre cei mai cunoscuti pianisti ai tuturor timpurilor si printre cei mai bine vanduti muzicieni din sfera clasica.

Personalitate fascinanta a scenei muzicale internationale, dirijorul Ion Marin este unul dintre putinii dirijori care se manifesta la cel mai inalt nivel atat in domeniul muzicii simfonice, cat si in cel al operei. Este invitat frecvent sa dirijeze pe scenele marilor opere ale lumii si a condus toate orchestrele europene importante, cum sunt Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii Bavareze, London Symphony Orchestra, Philharmonia, Orchestra Nationala a Frantei, Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma si Orchestra Filarmonica din St. Petersburg.

Pe plan national si european, maestrul Ion Marin este o personalitate recunoscuta in mod oficial pentru serviciile deosebite aduse culturii, artei si imaginii Romaniei in lume, precum si pentru dimensiunea sociala a impactului sau. Activitatea profesionala a maestrului este intregita de implicarea hotaratoare si ferventa in doua mari programe, atat culturale, cat si sociale. Ion Marin este Directorul de onoare al Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin” si, de asemenea, Presedintele fondator al Programului National Cantus Mundi Romania, instituit in 2011 la initiativa domniei sale. Dupa opt ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a strans sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Aproape 50.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, construind nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre. Din ianuarie 2019, odata cu infiintarea Orchestrei Uniunii Europene, cand Romania a preluat presedintia rotativa a UE, Maestrul Ion Marin a fost numit manager si director artistic al acestui amplu proiect de diplomatie culturala.

Ion Marin
Ion Marin


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate