Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Ce ne-a pregătit FITPTI 2019
(Teatru)
Dupa un Prolog care a facut in seara zilei de duminica, 29 septembrie, cozi la intrarea in Teatrul Luceafarul, organizatorul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar (FITPTI), evenimentul ajuns acum la cea de-a XII-a lui editie a continuat cu un showcase in care institutia ieseana si-a prezentat cateva dintre cele mai noi productii. Acesta atesta misiunea sa artistica de producator de spectacole pentru categorii foarte largi de spectatori, de la copii, la adolescenti si tineri adulti.
S-au jucat Scufita Rosie dupa Charles Perrault (regia: Constantin Brehnescu, scenografia: Constantin Butoi, muzica: Radu Sanduloviciu, cu Ioana Iordache si Claudiu Galateanu), Jack si vrejul de fasole dupa o poveste englezeasca (regia: Ion Ciubotaru, scenografia: Alina Dinca Puscasu, muzica: Diana Roman, momente de free style: Felicia Purice Russ, distributia: Jack - Alex Iurascu / Sebastian Munteanu; Matusa Greedy - Liliana Mavris Varlan / Ionela Arvinte; Domnul Giant - Dragos Maftei / Paul Sobolevschi; Doamna Giant - Elena Zmuncila / Mariana Teleman; Mos Fate - Cristian Gheorghiu / Viorel Varlan), Istorie la persoana I (creatie care a fost selectata in Festivalul International de Teatru de la Sibiu si in Festivalul National de Teatru, cu Ioana Natalia Corban/Diana Roman, George Cocos, Alex Iurascu, filmari: Alex Condurache, video: Andrei Botnaru, muzica: Diana Roman), O poveste japoneza (cu o echipa de creatori veniti din SUA – Irina Niculescu si John Lewandowski, distributia Carmen Mihalache, Claudiu Galateanu, Liliana Mavris Varlan si Ioana Iordache, Dragos Maftei) si Orasul (spectacol- concert realizat de Bobo Burlacianu si Bobi Dumitras de la Fara zahar cu Carmen Mihalache, Liliana Mavris Varlan, Beatrice Volbea, Elena Zmuncila).

Invitatii straini au ajuns, iar astazi, joi 4 octombrie, vor evolua artisti din Seul, Coreea de Sud (Yun Hyejin Theater, Langa tine, spectacol nonverbal, 4+), Cairo, Egipt (Compania Kayan Marionette, Imaginatie7/Papusile au talent), Finlanda (Nukketeatteri Sampo, Circus Sampo), Germania (Compania Fenix, Lumina viziunii). Cu totii sunt pentru prima oara in Romania, numai la FITPTI, la fel ca cvasi-majoritatea participantilor din cele 29 de tari care sunt inscrise pe afis.

La 300 de ani de la publicarea romanului Robinson Crusoe, Compania Toc de Fusta din Spania aduce pentru prima oara in Romania, numai la Iasi, expozitia interactiva Prietenii lui Crusoe. Este  o instalatie interactiva realizata manual in atelierele Companiei Toc de Fusta si consta in automate de mari dimensiuni, papusi mecanice, jocuri mecanice si puzzle-uri despre calatoria lui Crusoe, care sunt actionate de vizitatori. Expozitia e o invitatie de-a descoperi liber  fiecare mecanism si de-a lasa imaginatia sa zboare.

Marcel Iures revine la FITPTI cu productia Teatrului Act, Mos Nichifor (3 octombrie, ora 19, sala mare). De la ora 20.30, pe esplanada Teatrului Luceafarul, vor evolua in spectacolul vizual Lumina viziunii artistii Companiei Fenix din Hanovra.

"FITPTI a debutat cu dreptul si isi rasfata publicul cu o oferta de spectacole si alte activitati care-l fac sa se simta special, pentru ca beneficiaza de exclusivitati nationale. Publicul este un element fundamental in arta spectacolului teatral, iar el trebuie sa se intalneasca atat prin prezenta, cat si emotional cu artistii de pe scena. Platforma de exprimare pentru artisti din intreaga lume, unul dintre telurile festivalului organizat de Teatrul Luceafarul este sa stimuleze un public tanar, curios, interesat, cu o gandire critica",
a precizat Oltita Cintec, curatorul evenimentului.

Mos Nichifor 3
Mos Nichifor
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate