Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
13 iulie 2020
Recomandări
Premiul Livres Hebdo pentru Biblioteca francofonă din afara Franței, acordat Mediatecii Institutului Francez din Timișoara
(Viață)
Un spatiu dinamic si animat, foarte bine cunoscut de catre copiii din Timisoara, Mediateca Institutului Francez din Timisoara a primit in 2 octombrie, la Paris, Premiul Livres Hebdo pentru Biblioteca francofona din afara Frantei pentru festivalul Casuta Piticilor 2019. Celebra publicatie literara franceza recompenseaza in fiecare an initiativele inovatoare si remarcabile ale bibliotecilor franceze.
Un premiu special este acordat unei biblioteci francofone din strainatate. Pentru Institutul Francez din Timisoara acest premiu este o recompensa a politicii consecvente in favoarea publicului tanar, avand ca element-cheie festivalul Casuta Piticilor, care aduna anual in luna mai aproape 2000 de copii. Cea de-a opta editie a festivalului, care a avut loc in 25-26 mai 2019, a propus peste o suta de spectacole si ateliere (teatru, dans, muzica, demonstratii sportive, circ, gastronomie, bricolaj etc.), fiecare zi incheindu-se cu un concert de rock pentru copii in compania trupei franceze Ricardo, foarte apreciata atat de catre copii, cat si de catre parinti!

Prix Livres Hebdo
Prix Livres Hebdo

Numarul mare de parteneri asociati, prin intermediul Cardului CulturaPlus (actori culturali, educativi, asociatii, cluburi sportive, cafenele...), este unul dintre secretele succesului acestui eveniment! Diversitatea activitatilor propuse, precum si prezenta invitatilor francezi originali fac din Casuta Piticilor unul dintre cele mai asteptate evenimente pentru copii la Timisoara!

Mediateca din Timisoara este una dintre cele patru biblioteci multimedia ale Institutului Francez din Romania, o retea dinamica in care bunele practici sunt impartasite! Astfel, Institutul Francez din Cluj-Napoca organizeaza in aceasta toamna cea de-a doua editie a Casutei Piticilor, intr-un format mai restrans, dar la fel de plin de veselie. Coordonate de catre Cyrille Fierobe, directorul Institutului Francez din Timisoara, cele patru mediateci ale Institutului Francez din Romania, la Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, sunt vectori de inovatie, propunand o oferta variata de documente fizice si digitale, punand in practica in mod regulat planuri de ameliorare a spatiilor sale (cu tablete, jocuri video sau expozitii de realitate augmentata) si organizand zilnic diverse actiuni de mediere culturala (ateliere, vizite scolare, spectacole, ore de lectura...). Acestea sunt locuri in care deschiderea si spiritul convivial ii fac pe tot cei care le trec pragul sa se simta bineveniti!

Prix Livres Hebdo - diplome
Prix Livres Hebdo

Laureatii 2019 ai Premiului Livres Hebdo:
https://www.livreshebdo.fr/article/le-grand-prix-livres-hebdo-des-bibliotheques-2019-pour-etrepagny

Mediateca Institutului Francez 2

Mediateca Institutului Francez 1

Casu?a Piticilor 2019

Aftermovie Casuta Piticilor 2019:
http://bit.ly/CasutaPiticilor2019

Partenerii Cardului Cultura Plus:
http://bit.ly/parteneriCulturaPLUS

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate