Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 aprilie 2020
Recomandări
Clasic chic de toamnă la ParkLake cu violonistul Răzvan Stoica
(Muzică)
O noua colectie de toamna, nu doar pentru garderoba, dar si pentru gusturi muzicale: violonistul Razvan Stoica, pianista Andreea Stoica si Kamerata Stradivarius sustin un concert extraordinar pe scena din Main Square ParkLake, sambata, 5 octombrie, de la ora 19.00, la propunerea Radio Romania Muzical.
Posesor al unei viori Stradivarius, cu o cariera internationala de invidiat, violonistul Razvan Stoica propune o noua viziune asupra a ceea ce inseamna azi sa fii chic: nu doar prin garderoba, dar si prin gusturi muzicale fine. La ParkLake, el va interpreta alaturi de sora sa, exceptionala pianista Andreea Stoica, si ansamblul pe care l-a fondat, Kamerata Stradivarius, un program care include celebrele “Anotimpuri la Buenos Aires” de Astor Piazzolla si lucrari de virtuozitate de Henryk Wieniawski.

Sa asculti la mall, live, o vioara Stradivarius este doar un vis, insa cei care vor fi prezenti la ParkLake pe 5 octombrie, vor avea aceasta sansa, pentru ca Razvan Stoica va canta pe vioara sa Stradivarius din 1729.

Si mai mult decat atat, Razvan Stoica si Andreea Stoica vor interactiona cu publicul si vor oferi autografe pe noul lor disc, “Instinct”, care astfel se lanseaza in Romania. Albumul a aparut la nivel international, in format fizic, pe 1 octombrie 2019 si cuprinde lucrari de Astor Piazzolla si Edward Elgar, avand drept punct de atractie Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra de Max Bruch.

Concertul aniverseaza Ziua internationala a muzicii, sarbatorita in fiecare an pe 1 octombrie, dar marcheaza si proiectul “Asculta 5 minute de muzica clasica” derulat de Radio Romania Muzical in spatii neconventionale din intreaga tara, un partener important al proiectului fiind din anul 2017 ParkLake Shopping Center (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, Bucuresti).

Accesul publicului la concert este liber.

Special pentru acest concert, pe scena va fi instalat un pian de concert, un instrument valoros similar celor care se regasesc in salile de concert.

Razvan Stoica (32 ani) a castigat in 2013 titlul de talent al anului la concursul “New Talent” de la Bratislava, desfasurat sub auspiciile Uniunii Europe de Radio. A fost propus in concurs de Radio Romania Muzical si a devenit astfel primul roman care a cucerit acest premiu in istoria de 40 ani a concursului. Razvan Stoica a inceput studiul viorii la Bucuresti si a continuat la Amsterdam, unde locuieste de peste 15 ani. In 2009, a cucerit pentru prima data dreptul de a folosi o vioara Stradivarius din 1729, la un concurs la care a avut peste 200 de contracandidati, instrument la care canta si in prezent. A aparut impreuna cu ansamblul sau, Kamerata Stradivarius, in peste 40 de tari. Este apreciat pentru virtuozitatea sa sclipitoare si pentru emotia pe care o trezeste in auditoriu. Razvan Stoica este in prim-planul unui documentar premiat la peste 20 de competitii internationale, intitulat “Strad Style” si care spune povestea constructiei unei viori – Razvan Stoica interpreteaza si coloana sonora a documentarului, care a fost editata pe un disc aparut in 2017 la Universal Music Romania.

Din 1996, Razvan Stoica canta in formula de duo alaturi de sora sa, pianista Andreea Stoica, o remarcabila muziciana care a studiat, de asemenea, la Amsterdam, si care desfasoara o intensa activitate, atat in zona muzicii de camera, cat si in cea concertistica.

ParkLake Shopping Center continua seria de evenimente organizate alaturi de Radio Romania Muzical ce-si propun sa aduca publicului larg experiente deosebite, in acordurile muzicii clasice: dupa recitalul sustinut de Alexandru Tomescu,  concertul Orchestrei de Camera Radio si concerte ale tinerilor laureati la competitii nationale si internationale din 2018, in martie 2019 au fost programate deja recitalul pianistei Sinziana Mircea si evolutia violonistului Alexandru Tomescu alaturi de Corul de copii Radio.

Radio Romania Muzical este singurul post romanesc dedicat muzicii clasice si de jazz, un reper in peisajul cultural romanesc, care sub deviza “Muzica clasica pentru toti” propune emisiuni pentru toate gusturile, transmisiuni directe de la cele mai importante evenimente nationale si internationale si desfasoara programe educative la o scara nationala; poate fi ascultat pe 97.6 si 104.8 FM si www.romania-muzical.ro.

KV_Stradivarius ParkLake.jpg
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate