Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 septembrie 2020
Recomandări
Peste 400 de alergători Team Hope au participat la Maratonul București și au adunat bani pentru cauza Hope and Homes for Children
(Viață)
Vedete PRO TV, Digi 24 si Digi Sport s-au alaturat Team Hope pentru a ajuta doua familii sa isi pastreze copiii alaturi. In 12 si 13 octombrie, peste 400 de alergatori s-au alaturat Team Hope, echipa de alergatori-fundraiseri ai Fundatiei Hope and Homes for Children, la cea de-a XII-a editie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti si au adunat peste 220000 de lei pentru a sustine doua familii aflate in programul de prevenire a separarii copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children: un tata cu trei copii si o mama cu sapte copii care au nevoie de case pentru a-si pastra copiii alaturi de ei, acolo unde le este locul.


Printre alergatori s-au numarat vedetele PRO TV: Omid Ghannadi, Ambasador Team Hope si arhitect in echipa „Visuri la cheie”, actorii Andi Vasluianu, protagonistul serialului „Profu’”, Olimpia Melinte, Victoria Raileanu, Adrian Nartea, Anghel Damian, George Pistereanu si Stefan Iancu din serialul „Vlad”. Lor li s-au alaturat si actorul Dorian Boguta si vedete ale postului Digi24 – jurnalistul Florin Negrutiu, unul dintre prezentatorii emisiunii „In fata ta”, Andreea Trusca, Digi Sport, Ioana Tiganila, prezentatoare Digi 24 si Dan Filoti, realizator Digi Sport Matinal.

Alergatori Team Hope_maraton bucure?ti 2019_foto M Solovastru 5

Cea de-a XII-a editie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti a atras peste 20.000 de alergatori in cele doua zile de competitie.

Team Hope este echipa de alergatori fundraiseri ai Hope and Homes for Children si a luat nastere din dorinta de a extinde eforturile de fundraising si awareness ale Fundatiei in comunitate, propunand noi moduri prin care oamenii – sportivi pasionati sau incepatori, sponsori, parteneri, voluntari sau endorseri – sa sustina programele din domeniul protectiei copilului.
La cea de-a XII-a editie a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, peste 400 de alergatori, angajati ai companiilor partenere si alergatori individuali, s-au alaturat Team Hope si au adunat peste 220.000 de lei pentru a ajuta doua familii sa iti construiasca doua case si sa asigure conditiile de trai necesare pentru a-si pastra copiii alaturi.
Iuliu Apetrei este un tata singur cu trei copii: Aurora (5 ani) si gemenii Dumitru si Marcu (3 ani). Din cauza situatiei materiale precare si a faptului ca nu aveau o locuinta a lor, Iuliu si sotia lui au plecat in strainatate. Dupa plecarea parintilor, copiii au ramas in grija bunicilor paterni. Dupa revenirea in tara, mama a decis sa se stabileasca in alta localitate si sa ia copiii cu ea. Coplesita de indatoririle de mama singura, a incercat sa lase copiii in grija statului. Nu a reusit sa faca asta, asa ca i-a lasat pe Aurora si Dumitru la Iuliu. Din pacate, nici Marcu nu a ramas mult timp alaturi de mama, care a plecat de acasa din nou si l-a lasat in grija bunicii materne.
Iuliu si cei doi copii ramasi in grija lui au locuit o vreme in casa bunicilor paterni. Din nefericire, la finalul anului 2018, casa acestora a ars in totalitate, iar tatal si copiii au ajuns sa locuiasca cu chirie la un consatean. Iuliu nu are un loc de munca stabil, insa presteaza diverse munci cu ziua in co-munitate pentru a-si creste resursele financiare si primeste ajutor social si alocatiile copiilor. Dar banii nu ii ajungeau pentru a construi o casa in care sa revina si Marcu.

Iuliu si copiii lui au fost sustinuti de o parte din alergatorii Team Hope. Printre acestia s-au numarat jurnalistii Digi 24, Florin Negrutiu – unul dintre cei doi prezentatori ai emisiunii „In fata ta”, Andreea Trusca, Ioana Tiganila si Anca Mireanu membru al board-ului Digi 24, care au alergat in proba de stafeta iar in cursa de 10 km a alergat Dan Filoti, realizator Digi Sport Matinal. Tot pentru familia lui Iuliu a alergat si solistul Marian Vasilescu, concurent in emisiunea „Vocea Romaniei” de la PRO TV.

Andi Vasluianu_Omid Ghannadi_maratonul Bucure?ti 2019_foto M Ciulei
Andi Vasluianu Omid Ghannadi maratonul Bucuresti 2019 foto M Ciulei

Adriana este o mama cu sapte copii din judetul Prahova pe care Omid Ghannadi, architect in emisiunea „Visuri la cheie” de la PRO TV si Ambasador Team Hope, a intalnit-o in anul 2017 cand filma pentru emisiunea „Visuri la cheie” (PRO TV). Din momentul in care a cunoscut-o, pe ea si pe cei 7 copii ai sai, a stiut ca trebuie sa faca ceva sa o ajute. Asa ca a apelat la Hope and Homes for Children pentru a o ajuta sa ramana impreuna cu copiii ei si a le construi o casa si oferi o viata mai buna. Prima data a adunat bani pentru Adriana si copiii ei la Semimaratonul Bucuresti. Suma adunata atunci nu este suficienta pentru finalizarea lucrarilor de constructie, asa ca Omid s-a mobilizat din nou la Maratonul Bucuresti si si-a mobilizat si prietenii. Lui i s-au alaturat si alte vedete: actorii Andi Vasluianu, protagonistul serialului „Profu’” de la PRO TV si Dorian Boguta, toti patru alergand in cursa populara (3 km). Anghel Damian, Adrian Nartea, Olimpia Melinte, Victoria Raileanu, Stefan Iancu si George Pistereanu din serialul „Vlad” de la PRO TV au alergat 10 km si au adunat fondurile necesare pentru achizitionarea materialelor cu care se va ridica locuinta.

In cele doua zile ale competitiei, alergatorii Team Hope au fost sustinuti de 50 de voluntari Hope and Homes for Children si voluntari din partea Societatii Studentilor Medicinisti din Bucuresti (SSMB) atat la cortul Hope and Homes for Children, cat si pe traseu, la punctul de hidratare, unde au fost incurajati de voluntari ai Tasuleasa Social.

Participarea alergatorilor Hope and Homes for Children la cea de a XII-a editie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti a fost posibila si datorita companiilor si partenerilor: Deutsche Bank Romania, Schneider Electric, Henkel, Grupul Digi/RCS RDS, Digi 24, IBM Romania, Softeligence, Holcim, Emia, Samsung Romania, Samsung Shared Services Central Europe, Banca Mondiala, JYSK, Webhelp, COS, Arval, NAN Events, Radisson Blu Hotel, Fitio, Maison des Crepes. Sustinator principal City Insurance.
In total, pana acum peste 3.000 de alergatori si 550 de voluntari s-au alaturat Team Hope, sustinand astfel cauza copiilor vulnerabili ai Romaniei.

Anghel Damian_Maraton Bucure?ti 2019_foto M Solovastru
Anghel Damian Maraton Bucuresti 2019 foto M Solovastru

„Energia pe care o emana alergatorii care se alatura Team Hope e data, in primul rand, de multumi-rea pe care o ai cand te asociezi unei cauze care stii ca merita sa fie servita. Fiecare alearga pentru o familie, pentru un copil, pentru ceva care e aproape de sufletul lor. In acest caz, in acest an, efortul pe care l-am facut multi dintre noi e pentru un tata cu trei copii din Iasi, care au nevoie de o casa pentru ca acum efectiv dorm in drum si genul asta de cauze nu au cum sa nu te faca sa te implici, nu au cum sa nu te faca sa le zici altora ca vrei sa faci ceva pentru niste oameni sau pentru niste copii care sunt intr-un mare necaz. Si cred ca asta ne face sa fim impreuna, aici, de fiecare data. Avem aceleasi valori, cred ca sunt oameni care au aceleasi valori, care impartasesc aceleasi moti-vatii in viata, dar si acelasi gen de bucurii, se bucura de aceleasi lucruri si lucrurile astea cred ca tin de modul in care reusim sa facem astfel incat si altora sa le fie mai bine, nu doar noua, de modul in care reusim ca si niste copii care traiesc in chin si in suferinta sa aiba o viata mai buna. Stim ca putem sa facem asta. Fiecare dintre noi poate sa faca asta. Si pe langa aceasta cauza pe care fiecare dintre noi o servim, mai e si faptul ca te simti asa bine cand vii aici, vezi ca e o echipa si vezi ca sunt multi oameni care alearga impreuna cu tine in aceeasi directie, oameni care gandesc la fel, care vibreaza la aceleasi lucruri. Pe langa o experienta extraordinara e si o amintire placuta pe care o duci cu tine inca jumatate de an pana la Semimaraton, dupa aceea inca jumatate de an pana la Maraton si tot asa. - Stefan Darabus, Director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrala si de Sud

In primul rand, e o provocare personala sa alerg. In al doilea rand, am un scop, pot sa arat oa-menilor, simbolic, ca daca incepi o cursa in viata o duci pana la capat – e o motivatie mai puternica decat provocarea personala. Simbolic vorbind, vreau sa demonstrez ca am inceput, am facut tot ce am putut si am indeplinit misiunea pe care mi-am asumat-o – pentru Adriana si pentru toti copiii de la Hope and Homes for Children care au nevoie de o casa a lor, de speranta ca viata le va fi mai buna. ?i noi putem sa ii ajutam.”Adrian Nartea, actor

„E a doua oara cand alerg cu Hope and Homes for Children, tot pentru Adriana. Am reusit deja sa strangem o suma la Semimaratonul Bucuresti, dar nu indeajuns, asa ca am continuat si la Mara-tonul Bucuresti. Speram ca pana la urmatorul Maraton visul Adrianei si alc copiilor ei sa fie implinit si sa mergem catre alte cauze, catre alte familii, catre alti copii. Ma bucur ca efortul meu minimal de a alerga 10 kilometri adauga un mic impuls la cauza mare, cauza noastra a tuturor, a celor care sprijinim Hope and Homes for Children si copiii inclusi in programele Fundatiei.”Anghel Damian, actor/regizor

„Am fost odata in America sa il caut pe Elvis in Memphis si in loc sa ajung la casa lui, am ajuns la un spital. Acesta se numeste ,,Saint Jude for Children Hospital” si este sustinut din donatii, iar 80% din acestea sunt de 20 de dolari, recurente. Ca sa functioneze, spitalul acesta are nevoie un milion de dolari pe zi. Si atunci mi-am dat seama cat de importanta este comunitatea, forta comunitatii, ce pot face cetatenii care nu asteapta sa li se dea, sa li se faca, ci pun mana de la mana si ajuta. Iar acel spital este un exemplu de cum o comunitate poate sa aiba grija de ea si de copiii ei. Lucrul acesta a inceput sa prinda contur in ultimii ani si in Romania. Societatea aceasta civila, noua socie-tate civila care suplineste statul, practic, care construieste spitale, scoli, case pentru copii cum face Hope and Homes for Children. Acesta este unul dintre motivele pentru care noi alergam astazi, pentru ca vrem sa facem putin mai bine in jurul nostrum si, evident, sa terminam cursa.” - Florin Negrutiu, jurnalist Digi24

„Pentru mine maratoanele nu doar ca au devenit o traditie, ele fac parte din primavara si toamna mea. Ma gandesc ca o sa fac fundraising chiar daca am un caz anume sau chiar daca nu am. Cazul Adrianei este un caz special pentru mine in care m-am implicat foarte mult si vreau sa demonstrez ca realizarile mari se pot face prin eforturi mici, dese si sustinute.”Omid Ghannadi, arhitect
 
Echipa PRO TV_Maraton Bucure?ti 2019_foto M Ciulei
Echipa PRO TV Maraton Bucuresti 2019 foto M Ciulei

Marian Vasilescu_Maraton Bucore?ti 2019_foto Mihnea Ciulei

Marian Vasilescu Maraton Bucuresti 2019 foto Mihnea Ciulei


Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normali-tate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.810 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchid-ere.

In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.964 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar 930 in regim de urgenta. 8.998 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.

Pana in acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2026 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate