Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
28 noiembrie 2023
1520 • Exploratorul portughez Ferdinand Magellan a trecut prin strâmtoarea de la sudul Americii de Sud, care-i poarta numele
1820 • Se naste Friedrich Engels, filosof si teoretician al socialismului stiintific (d. 1895)
1874 • Se naste Jean Bart (Eugeniu P. Botez), scriitor român (d. 1933)
1877 • Caderea Plevnei
1881 • Se naste Stefan Zweig, poet, scriitor austriac (d. 1942)
1912 • Se naste Colea Rautu, actor român de teatru si film (d. 2008)
Recomandări
FEST - FDR 2019 lansează noi provocări
(Teatru)
„Intotdeauna revolutiile sociale, revolutiile politice au fost subliniate de teatru: veti descoperi intotdeauna, in forma dramatica, in forma de spectacol, un produs al evolutiei umane. Teatrul National continua acest drum fundamental! Societatea se va dezvolta prin teatru, prin adevar” - cu aceste cuvinte a deschis Ada Hausvater, managerul Teatrului National, editia 2019 a FEST-FDR duminica, 3 noiembrie, subliniind in acest fel atat rolul fundamental al teatrului in societate cat si asumarea de catre Teatrul National a unei responsabilitati majore si a unui loc nodal in dezvoltarea comunitatii.
Astfel, daca primele doua zile ale FEST-FDR2019 au insemnat intalnirea cu un mare regizor, Árpád Schilling prin intermediul incitantului spectacol Pansion Eden al teatrului croat ZKM, si premiera extrem de dinamicului spectacol al Teatrului National din Timisoara, Sunt o baba comunista, exceptionala intalnire cu underground-ul in concertul Pe unde umbla copilu’ asta?, creat in urma unei noi editii a Atelierului Identitate si doua spectacole greu de uitat – Ilegitim de Adrian Sitaru si Alina Grigore, un spectacol al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj si Despre tandrete de Matei Visniec, in regia lui Felix Alexa, un spectacol al Teatrului Dramaturgilor Romani, iata ca inceputul de saptamana continua sa lanseze noi provocari.

50 de secunde_foto Florin Ghioca (6)
50 de secunde - foto Florin Ghioca

Marti, 5 noiembrie, de la ora 18, Sala Mare a Teatrului National gazduieste spectacolul 50 de secunde de Daniel Oltean, in regia lui Eugen Gyemant, o productie a Teatrului National Bucuresti. Spectacolul 50 de secunde este un thriller incitant, o investigatie lucida si tandra asupra mintii umane,  un spectacol despre labirintul surprinzator al gandurilor noastre, despre empatie, singuratate si despre punctele de sprijin pe care le cautam in altii, atunci cand in noi totul se destrama.

040 - Povesti de dragoste - rep 21.02.2018 - FNC_1670
Povesti de dragoste

Tot marti, de la ora 20, la Sala 2, Teatrul National Cluj prezinta Povesti de dragoste la prima vedere dupa Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Parvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana, regia Tudor Lucanu, o suita de istorii de si despre iubire imaginate de cei cinci mari scriitori romani si recreate cu talent, nostalgie si umor de artistii de la Nationalul clujean, in regia lui Tudor Lucanu.

Aceasta Sonia - foto Dinu Lazar
Aceasta Sonia - foto Dinu Lazar

Ziua de 5 noiembrie se incheie la Studio „Utu Strugari” unde, de la ora 21, Teatrul Luni prezinta spectacolul Aceasta Sonia, in interpretarea Letitiei Vladescu, pe un text de Lia Bugnar care, asa cum ne-a obisnuit, semneaza si regia spectacolului, povestea de viata pe cat de emotionanta, pe atat de palpitanta a unei violoniste careia destinul i-a rezervat un cu totul alt traseu decat cel pentru care se pregatise.

Taximetristi 2 de Catalin Georgescu
Taximetristi - Catalin Georgescu

Cea de-a patra zi a festivalului incepe in hohote de ras: Taximetristi de Bogdan Theodor Olteanu si Adrian Nicolae, un spectacol produs de Teatrul Apollo 111 din Bucuresti, inghesuie pe bancheta din spate a unui taxi o lume intreaga. Spectacolul Taximetristi, in regia lui Bogdan Theodor Olteanu, este programat miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18, in Sala Mare a Teatrului National.

Legaturi-foto1
Legaturi

Un adevarat tur de forta propune spectacolul Legaturi primejdioase de Christopher Hampton, dupa romanul cu acelasi nume de Choderlos de Laclos, in regia lui Cristi Juncu. Spectacolul Teatrului Mic il readuce intr-un rol redutabil pe Florin Piersic jr., in aceasta poveste celebra despre manipularea emotiilor si despre politica sentimentelor. Spectacolul Legaturi primejdioase este programat tot miercuri, 6 noiembrie, de la ora 20, la Sala 2.

Biletele pentru spectacolele FEST-FDR se gasesc la Agentiile Teatrului National: Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, in Parcul Civic. Orar: zilnic, orele 11 - 19. Locurile pot fi achizitionate si online, pe www.tntimisoara.com..

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate