Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
5 aprilie 2020
Recomandări
Radio România Muzical, în juriul premiilor ICMA
(Muzică)
In urma invitatiei sosite din partea presedintelui International Classical Music Awards (ICMA) si a aprobarii Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, Radio Romania Muzical va face parte, incepand cu anul 2020, din juriul care acorda prestigioasele premii ICMA, unele dintre cele mai importante premii din industria discografica europeana, pentru  muzica clasica. Premiile ICMA au fost decernate incepand din anul 2011, inlocuind premiile MIDEM de la Cannes, a caror istorie a inceput in anii saizeci ai secolului XX.
Romania, prin Radio Romania Muzical, face parte pentru prima data din acest juriu.

Premiile ICMA sunt acordate de o asociatie cu membri reprezentand publicatii si radiouri avand ca specific muzica clasica: Andante (Turcia), Crescendo Magazine (Belgia), Das Orchester (Germania), Deutsche Welle (Germania), Gramofon (Ungaria), MDR Kultur (Germania), Musica (Italia), Musical life (Rusia), Musik und Theater (Germania), Opera (Londra), Radio Orpheus (Rusia), Pizzicato (Luxemburg), Polskie Radio Chopin (Polonia), Radio 100.7 (Luxemburg), Res Musica (Polonia), Rondo Classic (Finlanda), Scherzo (Spania), Unison (Croatia), IMZ (Austria).

Radio Romania Muzical, parte a corporatiei publice Radio Romania, a fost infiintat in 1997 si este unicul post romanesc de radio dedicat muzicii clasice. Partener al celor mai importante evenimente muzicale romanesti, Radio Romania Muzical este si postul european la care pot fi ascultate cele mai multe spectacole si concerte in direct din oferta Uniunii Europene de Radio. Un adevarat reper al calitatii in mass-media romaneasca, Radio Romania Muzical serveste Valoarea, printr-o selectie atent construita de muzica universala si romaneasca, in inregistrari de arhiva sau de ultima ora. Radio Romania Muzical si-a asumat si rolul de formator, prin proiectele “Asculta 5  minute de muzica clasica” sau “Mostenitorii Romaniei muzicale”, prin concertele in spatii neconventionale pe care le organizeaza.

Reprezentand Radio Romania Muzical, din juriu a fost invitata sa faca parte Cristina Comandasu, jurnalist cu o indelungata experienta, de peste 17 ani, in realizarea de emisiuni avand ca tematica discurile de actualitate. In prezent, ea realizeaza saptamanal la Radio Romania Muzical emisiunea Music box, in care prezinta cele mai noi si interesante titluri aparute la nivel international. Cristina Comandasu este si initiatoarea proiectului “Discurile anului” disponibila pe site-ul www.romania-muzical.ro, care reuneste toate discurile in premiera difuzate intr-un an la Radio Romania Muzical, din care, la final de an, se aleg cele mai reprezentative titluri.

Presedintele Juriului ICMA, Remy Franck: "Sunt foarte bucuros sa urez bun venit postului Radio Romania Muzical si Cristinei Comandasu. Cu competenta si cunostintele ei, doamna Cristina Comandasu va aduce un impuls important activitatilor noastre si va ajuta in sustinerea misiunii noastre de a promova excelenta muzicala bazata pe realizari iesite din comun. Radio Romania Muzical este al cincilea membru din Juriul ICMA care face parte si din Uniunea Europeana de Radio."

ICMA - Official Logo

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate