Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 septembrie 2020
Recomandări
Mădălina Pavăl, Oamenii se fac dor – un album despre identitate și regăsire
(Muzică)
Un cadou actual mai ales pentru cei care tocmai descopera efectele magice ale doinei in linistirea sufletului. Primul album al Madalinei Paval, Oamenii se fac dor, alaturi de videoclipul-cadou Te cuprind, sunt acum disponibile pe canalul de Youtube Madalina Paval Oficial.
Prin acest concept, Madalina si muzicienii cu care colaboreaza au adus in contemporan sapte doine despre dor, ce ne vor face sa reevaluam raportul cu traditia, folclorul si ce mai inseamna ele astazi pentru identitatea noastra fragila - dor de Romania, dor de casa, dor de oamenii dragi sau dor de noi insine. Pentru Madalina Paval, dorul si doina nu-s doar vorbe-n vant menite sa starneasca sentimente patriotice - acest album este un proiect despre noi, cei care am uitat de noi, dar vrem sa ne redam noua.

"Oamenii se fac dor canta povestea mea si a ta, si a ta, si a ta, si a ta. Canta povestea asa cum e a fost ea "scrisa" de fiecare dintre noi. Si cum o scriem mai departe, zi de zi, dor cu dor", spune Madalina.

Lansare Oamenii se fac dor@Razvan Valentin_5

Lansare Oamenii se fac dor @Razvan Valentin


Inspirate din partituri vechi mostenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók, dar mai ales din experiente intime bucovinene (versurile sunt scrise chiar de ea), Madalina Paval vine cu interpretari subtile si eclectice ale doinei care te fac sa te scufunzi in fotoliu, sa inchizi ochii si sa te lasi dus in calatoriile enigmatice ale emotiei. Doinele ei, spre deosebire de cele traditionale, care se canta acappella si se transmit prin viu grai, implica orchestratii complexe, onirice, levantine, bizantine, baroce, cu arome de jazz si beat-uri de azi.

"Uneori ne e dor de o stare. De un el. Sau de o ea. De copilarie. De primul sarut. Sau ultimul. De bunici. De scoala. De acasa. De parinti sau de prietenii plecati sa isi faca un rost si o viata departe de noi. Oamenii se fac dor contine 7 piese, dar nu sunt despre tristete. Dorul romanesc e ceva doar al nostru. Dar ce bucurie ca avem oameni si lucruri de care ni se fac dor. Iar uneori, noi suntem dorul altor oameni. Bucurati-va de dorurile voastre! Ele vin doar ca sa va spuna ca sunteti pe drumul cel bun -iubim, traim, suferim, cadem, ne ridicam si dansam!", mai povesteste Madalina pe Facebook.

Madalina Paval@Ioana Dodan_2

Madalina Paval @Ioana Dodan


Albumul Oamenii se fac dor a fost lansat alaturi de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Opera a Conservatorului din Bucuresti si poate fi ascultat in intregime pe Youtube.

   

Lansare Oamenii se fac dor@Razvan Valentin_1

Lansare Oamenii se fac dor @Razvan Valentin


Lansare Oamenii se fac dor@Razvan Valentin_7

Lansare Oamenii se fac dor @Razvan Valentin


Lansare Oamenii se fac dor@Razvan Valentin_8

Lansare Oamenii se fac dor @Razvan Valentin

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate