Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 februarie 2024
Recomandări
Assamblage anunță prima ediție Romanian Jewelry Week
(Arte vizuale)
Intre 19 si 24 martie, Assamblage lanseaza prima editie ROMANIAN JEWELRY WEEK 1.0 cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta.
O sinteza anuala a creatorilor romani si internationali de bijuterie contemporana, cu un numar record 150 de designeri expozanti din intreaga lume.

Bijuteria de autor ca arta si expresie creativa ni se dezvaluie de-a lungul a 6 zile de expozitii, conferinte, targ de bijuterie contemporana, lansari de carte, vernisaje si tururi ghidate care vor avea loc in spatiul centrului cultural ARCUB Gabroveni si in alte opt locatii partenere din Bucuresti, care vor gazdui pe intreaga perioada creatiile artistilor si designerilor romani si internationali.

Romanian Jewelry Week 1.0 prezinta colectiile a peste 70 designeri romani si are ca invitati peste 80 creatori, colective si asociatii de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elvetia, Canada, Israel, China, Norvegia. Printre acestea, se numara Milano Jewelry Week, PIN – Asociatia de Bijuterie Contemporana din Portugalia, scoli de bijuterie contemporana renumite precum Alchimia (Florenta) si Krama (Atena) si multe alte surprize.

Locatia centrala Romanian Jewelry Week va fi ARCUB Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84 – 90) unde va avea loc vernisajul expozitiei „Retrospectiva Assamblage”, conferinte, dezbateri, lansari de carte si Targul de bijuterie contemporana ROJW 1.0. Alte muzee, galerii si spatii culturale din Bucuresti vor completa harta Romanian Jewelry Week.

„Traditia breslei bijutierilor, veche de sute de ani, dar uitata si pierduta in Romania pentru o lunga perioada, este reinventata de catre designeri si artisti si dezvaluita publicului din perpectiva artei  contemporane. Am selectat designerii cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori si tehnici, modalitati de exprimare, pentru a-i dezvalui publicului larg din Romania.”
David Sandu curator si fondator Romanian Jewelry Week.

Banner ROJW 1.0

Creatia de bijuterie contemporana ca parte din lumea antreprenoriala va avea oportunitatea sa devina intre 19 si 24 martie  personajul principal al familiei industriilor creative. Designerii care si-au asumat pionieratul ca antreprenori in domeniul creativ al bijuteriei vor beneficia de o vizibilitate speciala si vor fi adusi in atentia publicului, a galeriilor de arta si a organizatiilor creative si antreprenoriale.

Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/


----------------------------------

Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana a fost fondata in Octombrie 2010 la initiativa designerului David Sandu ca prima platforma educationala din Romania dedicata designului de bijuterie, constituind o piatra de temelie pentru noua generatie de artisti si designeri contemporani. De-a lungul celor 10 ani, Assamblage a sustinut 150 de cursuri si workshop-uri si numara peste 600 absolventi.
Assamblage este in prezent principala si cea mai activa platforma din Romania dedicata bijuteriei de autor, desfasurand prin intermediul Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana aproximativ 25 proiecte si expozitii la nivel national si international intre anii 2015-2019, care au implicat peste 50 designeri si artisti de bijuterie contemporana din intrega lume.


Adelina Petcan, Romania, Lot26

Adelina Petcan, Romania, Lot26


Alexandra Ungurelu, Romania, BrosaBoundary1-Taboo (1)

Alexandra Ungurelu, Romania, BrosaBoundary1-Taboo


Alis Lalu, Romania, ring

Alis Lalu, Romania, ring


Fabiana Fusco, Italy - We are the same Brooch

Fabiana Fusco, Italy - We are the same Brooch


Gabriel-Popa,-Romania,-pale-blue-dot-(Smart-by-Nature),-rhodium-plated-silver,-plastic,-glass.jpg

Gabriel Popa, Romania,-pale-blue-dot-(Smart-by-Nature),-rhodium-plated-silver,-plastic,-glass


Krama Greece - Konstantina Benetou, glasses

Krama Greece - Konstantina Benetou, glasses


Margherita Forgione, Italia – Hard black

Margherita Forgione, Italia – Hard black


Monica Wickstrom, Finlanda

Monica Wickstrom, Finlanda


Teodora Rus, Romania

Teodora Rus, Romania

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate