Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Hope and Homes for Children și KRUK România anunță începerea celui de-al treilea an de parteneriat
(Viață)
De la inceperea parteneriatului dintre KRUK. Romania si Hope and Homes for Children: 52 de copii aflati in risc de separare de familie au fost sprijiniti sa ramana alaturi de familii;15 tineri care au parasit sistemul de protectie a copilului au primit ajutor pentru a-si incepe viata pe cont propriu; 120 de copii si tineri au beneficiat de sesiuni de instruire si training financiar.
In decembrie 2017, Hope and Homes for Children si KRUK Romania au incheiat un parteneriat prin care compania, membra a Grupului financiar international KRUK, sustine proiectele desfasurate de Fundatie in domeniile prevenirii separarii copilului de familie, integrarii socio-profesionale a tinerilor care parasesc sistemul de protectie si a educatiei financiare pentru copiii si tinerii din sistemul de protectie a copilului. Rezultatele inregistrate in primii doi ani de parteneriat au stat la baza deciziei de continuare a acestuia si in 2020.

In cursul anului 2019, prin programul de prevenire a separarii copilului de familie, datorita sustinerii financiare oferite de KRUK Romania, 30 de copii au ramas alaturi de familiile lor. Acestia provin din 11 familii din judetele Botosani, Brasov, Iasi si Sibiu aflate in situatii dificile. Acestora li s-a oferit sprijinul necesar pentru imbunatatirea conditiilor de trai: renovarea si izolarea locuintelor, refacerea acoperisului acolo unde a fost nevoie, sau, cu sprijinul autoritatilor locale, inceperea constructiei unei noi locuinte. In functie de fiecare situatie in parte, Hope and Homes for Children a oferit sprijin pentru achizitionarea obiectelor necesare intr-o locuinta: frigider, obiecte necesare pentru incalzire si gatit, suplimentarea resurselor de hrana sau sprijin cu plata chiriei pe o perioada determinata de timp. In unele situatii, reprezentantii Fundatiei au intervenit impreuna cu cei ai institutiilor din domeniul protectiei sociale pentru a identifica locuri de munca, situatia familiei fiind astfel stabilizata pe termen lung. Hope and Homes for Children cheltuie, in medie, 873 de euro anual pentru a sprijini un copil aflat intr-o situatie de risc de separare de familie, in timp ce statul roman cheltuie aceeasi suma lunar cu un copil care ajunge in orfelinat.

Tot in 2019, 60 de tineri din judetul Iasi, proveniti din centre de plasament, din serviciile de ingrijire alternativa sau aflati in Programul Hope and Homes for Children de integrare socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului au participat la cursuri de educatie financiara oferite de specialistii KRUK Romania. Ei au primit astfel sprijin pentru tranzitia spre o viata independenta, de adult. Este important pentru acestia, ca la inceput de drum catre viata de adult, sa inteleaga cum se construieste un buget, cum se planifica orice tip de cheltuiala, de la  plata facturilor, economisirea unei sume cat de mici pentru situatii neprevazute, la achizitionarea unui obiect electrocasnic etc.

Parteneriatul dintre Fundatie si compania KRUK Romania va continua si in 2020 si isi propune sa continue atat sustinerea la nivel national a copiilor in risc de separare de familie, cat si organizarea de sesiuni de instruire si training financiar pentru copii si tineri aflati in programele desfasurate de Hope and Homes for Children.

HHC_Foto credit_Hope and Homes for Children Romania


Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 58 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case de tip familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scosi din orfelinate, iar alti 457 urmeaza sa paraseasca orfelinatele in curs de inchidere.
In acelasi timp, Fundatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 33.000 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta,  peste 2.000 de copii au fost primiti in centrele de zi, iar peste 1.000 in regim de urgenta. 9.176 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children.
Pana in acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2027 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la www.hopeandhomes.ro.

Despre KRUK Romania S.R.L.

KRUK Romania este membra a Grupului KRUK. KRUK S.A. lider al pietei de management al creantelor din zona Europei Centrale.  Compania este prezenta pe piata din Romania din 2007,  unde este de asemenea,  lider de piata.
Mai multe detalii despre companie si proiectele educationale: www.ro.kruk.eu si www.datoriamea.ro.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate